חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

קניית כלים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

קניית כלים

הודעהעל ידי נעם כהנא » 24 אפריל 2020, 02:35

נעם כהנא
משתמש ותיק

Re: קניית כלים

הודעהעל ידי Eliyahoo » 24 אפריל 2020, 08:58

הצעה למנהלי הפורום היקרים שלנו - צריך לעשות שרשור דביק בנושא רכישת מסור שולחן. כדי שלא נצטרך להמציא את הגלגל מחדש כל פעם.

נעם שלום,

אני לא מכיר את שני הדגמים ששמת מנסיון אישי אבל מנסיון העבר עם מסורים סינים בטווח המחירים הזה (וגם יותר יקרים), יש בעיה גדולה בנושא הדיוק.
המטרה של מסור שולחן והייתרון שאמור להיות לו על פני מסורים מסוגים אחרים הוא הדיוק בחיתוך פלטות, זאת אומרת האפשרות לבצע חיתוכים מאוד ישרים במקביל ובניצב לצלע קיימת. היכולת של מסור כזה לבצע אותם, ללא שלל שיפצורים היא מוגבלת מאוד.

אני מבין שאתה כנראה מנסה להימנע מלהוציא סכומי כסף גדולים יותר, אבל לדעתי אין ברירה.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי Se7eN » 24 אפריל 2020, 12:35

אליהו הסביר יפה את העניין. עדיף להגמיש קצת את התקציב ולקנות משומש במצב טוב, מאשר את הכלים (סליחה, אבל זו האמת) העלובים האלו. לא עבדתי עם שניהםן אבל את האהאיינהל ראיתי בעיניים והרגגשתי אותו, ותאמין לי גם בחינם לא הייתי לוקח, חבל על המקום בסדנא.
איינהל בכללי חברה מאוד מאוד בסיסית ולא איכותית, אנשים קונים אותם בגלל המחיר וזהו, לא בגלל האיכות. מותג "גרמני" שהוא לגמרי סיני
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי נעם כהנא » 24 אפריל 2020, 18:00

אני מבין שלגבי הכלים אינהל, לא כדאי להתקרב.
ומה עם האבולושיין? למישהו יש נסיון עם החברה?
נעם כהנא
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Se7eN » 24 אפריל 2020, 18:27

אין לי נסיון אישי, אבל זו חברה די פופולרית אז יש המון ביקורות באינטרנט.
הקטע שלהם זה מסורים שחותכים גם מתכת וגם עץ (ועוד כמה חומרים). אני פחות מתלהב ממכשירים שמתיימרים לעשות הכל, בד"כ זה אומר שהם עושים הכל בינוני. במקרה של מסור זה יכול להיות שימושי אם חותכים עץ ממוחזר למשל, אבל לשימוש עיקרי עבור עץ, בטוח שיש מינוסים ללעומת מסור רגיל.
אני פשוט נוטה לשער שאם הכלים שלהם עולים כשליש מהכלים של המותגים המוכרים (דוולט מקיטה בוש וכד'), שהם כולם נמכרים באותו טווח פחות או יותר...זה כנראה אומר משהו על האיכות.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי נעם כהנא » 24 אפריל 2020, 18:52

ראיתי את הgts 10xc באתרי יד שנייה במחירים סביב ה2200. האם שווה את ההשקעה? ההבדלים בין הבוש לבין משהו אחר כל כך ניכרים?
אפילו עליו ראיתי הרבה ביקורות מסויגות בנוגע לתזוזה של הגדר ושל המסילה.
נעם כהנא
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Eliyahoo » 25 אפריל 2020, 10:55

נעם כהנא כתב:ראיתי את הgts 10xc באתרי יד שנייה במחירים סביב ה2200. האם שווה את ההשקעה? ההבדלים בין הבוש לבין משהו אחר כל כך ניכרים?
אפילו עליו ראיתי הרבה ביקורות מסויגות בנוגע לתזוזה של הגדר ושל המסילה.

טוב, אז אחרי ששכנעתי אותך לעלות במחיר, אני אספר לך שגם פה המצב לא מושלם.

לי אישית יש את הgts 10xc כבר משהו כמו 6 שנים. השתמשתי בו המון ואני מכיר אותו כמו את כף ידי. אני מאוד אוהב אותו ובו זמנית מאוד שונא אותו.
על זה שהוא קטן, אין לי מה להלין, כי זה מאפיין של מסור קבלן. מה שמרגיז אצלו זה חוסר הדיוקים כמעט בכל דבר אפשרי:
1. הגובל (fence באנגלית, גובל בעברית, לאדה בקרב הנגרים) לא מגיע מקביל ללהב ויש צורך להבין לבד איך עושים את זה למרות שזה לא מוסבר בספר ההפעלה.
2. לפחות אצלי הגובל היה מעוות (twisted) והייתי חייב להצמיד אליו לוח עם שייבות כדי שיהיה 90 לשולחן.
3. המסילות .... אוי המסילות.... זה הדבר הכי מעצבן במסור הזה. הם גם לא סטנדרטיות וגם לא אחידות לגמרי ברוחב. יש לי מסור שולחן מברזל יצוק ושם המסילות ישרות ואחידות פלס. בבוש כל ג'יג שתבנה שמתבסס על חתיכת עץ שנעה בתוך המסילות האלו יהיה עם חופש מסויים וזה על הפנים כי הג'יג הכי חשוב למסור שולחן זה עגלת crosscut וגם בה יש חופש קטן.
4. השולחן לא ישר ב100 אחוז ויש הפרשי גובה קטנטנים ומעצבנים.
5. הפיצ'ר שמבדל את השולחן הזה מאחרים - העגלה, הוא קטן בצורה שהופכת אותו לכמעט לא שימושי בכלל. זה מעצבן כי עם הנדסה טיפה יותר מושקעת הם יכלו לתת לו טווח תנועה ארוך יותר ובזה להפוך אותו לשימושי.

אז מה האפשרויות שלך:
1. לקנות את המסור הזה ולהסתדר כמו שאני הסתדרתי כל השנים האלה. 2200 נשמע באזור של מחיר סביר.
2. לחפש מסור קבלן יותר מדוייק. כל הזמן מדברים פה על הדיוולט. אני לא ניסיתי אותו אז אני לא יודע כמה הגובל והמסילות מדוייקים אצלו.
3. לחפש מסור עם שולחן יציקה כמו זה שלמטה רק לוודא שהגובל סביר.
https://www.bar-gal.co.il/product/%d7%9 ... -10%d7%b4/

אני מקווה שאני לא מייאש אותך, אבל צריך להגיד את האמת, כל מסורי השולחן שהם לא לפחות מסורי cabinet (כמו הhammer k3 למשל), יצריכו ממך לשחק עם המסור ולהיות יצירתי כדי להוציא חיתוכים שימושיים.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי arikbar » 25 אפריל 2020, 18:10

מסורי הקבלן מיועדים לפתרון קל בשטח.
למי שרוצה לעבוד (לדעתי) ולא יכול להשקיע כדאי לירכוש מסור עגול טוב ומסילות.
סמל אישי של המשתמש
arikbar
סופר משתמש

הודעהעל ידי דורון40 » 25 אפריל 2020, 18:13

רכשתי את ה:
DWE7492
והוא פשוט נהדר. השינוי בשיטת החזקת הגדר (המסילות עצמן זזות ולא הגדר כמו ב 745) יצר דיוק מצוין.
המייטר על הפנים (זז חופשי לצדדים) אבל כל המייטרים מהקופסא שראיתי עד היום כאלה.
אפשר לחתוך לרוחב עד 85 ס"מ, והרעש חזק אבל לא מהמרעישים שראיתי.
מעצבן שהוא עולה פי 2 מהגרסה האמריקאית (ישראלים גם עובדים יותר, גם מרוויחים פחות, וגם משלמים יותר!)
וגם הלוח העליון שלו עשוי אלומיניום שממש נפגע בקלות. אבל עדיין מסור מרשים מאד ומדויק.

בהצלחה.
דורון40

הודעהעל ידי נעם כהנא » 25 אפריל 2020, 20:19

תודה רבה לעונים! עזרתם לי מאוד!
נעם כהנא
משתמש ותיק

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים