נעם כהנא כתב:ראיתי את הgts 10xc באתרי יד שנייה במחירים סביב ה2200. האם שווה את ההשקעה? ההבדלים בין הבוש לבין משהו אחר כל כך ניכרים?
אפילו עליו ראיתי הרבה ביקורות מסויגות בנוגע לתזוזה של הגדר ושל המסילה.
טוב, אז אחרי ששכנעתי אותך לעלות במחיר, אני אספר לך שגם פה המצב לא מושלם.
לי אישית יש את הgts 10xc כבר משהו כמו 6 שנים. השתמשתי בו המון ואני מכיר אותו כמו את כף ידי. אני מאוד אוהב אותו ובו זמנית מאוד שונא אותו.
על זה שהוא קטן, אין לי מה להלין, כי זה מאפיין של מסור קבלן. מה שמרגיז אצלו זה חוסר הדיוקים כמעט בכל דבר אפשרי:
1. הגובל (fence באנגלית, גובל בעברית, לאדה בקרב הנגרים) לא מגיע מקביל ללהב ויש צורך להבין לבד איך עושים את זה למרות שזה לא מוסבר בספר ההפעלה.
2. לפחות אצלי הגובל היה מעוות (twisted) והייתי חייב להצמיד אליו לוח עם שייבות כדי שיהיה 90 לשולחן.
3. המסילות .... אוי המסילות.... זה הדבר הכי מעצבן במסור הזה. הם גם לא סטנדרטיות וגם לא אחידות לגמרי ברוחב. יש לי מסור שולחן מברזל יצוק ושם המסילות ישרות ואחידות פלס. בבוש כל ג'יג שתבנה שמתבסס על חתיכת עץ שנעה בתוך המסילות האלו יהיה עם חופש מסויים וזה על הפנים כי הג'יג הכי חשוב למסור שולחן זה עגלת crosscut וגם בה יש חופש קטן.
4. השולחן לא ישר ב100 אחוז ויש הפרשי גובה קטנטנים ומעצבנים.
5. הפיצ'ר שמבדל את השולחן הזה מאחרים - העגלה, הוא קטן בצורה שהופכת אותו לכמעט לא שימושי בכלל. זה מעצבן כי עם הנדסה טיפה יותר מושקעת הם יכלו לתת לו טווח תנועה ארוך יותר ובזה להפוך אותו לשימושי.
אז מה האפשרויות שלך:
1. לקנות את המסור הזה ולהסתדר כמו שאני הסתדרתי כל השנים האלה. 2200 נשמע באזור של מחיר סביר.
2. לחפש מסור קבלן יותר מדוייק. כל הזמן מדברים פה על הדיוולט. אני לא ניסיתי אותו אז אני לא יודע כמה הגובל והמסילות מדוייקים אצלו.
3. לחפש מסור עם שולחן יציקה כמו זה שלמטה רק לוודא שהגובל סביר.
https://www.bar-gal.co.il/product/%d7%9 ... -10%d7%b4/אני מקווה שאני לא מייאש אותך, אבל צריך להגיד את האמת, כל מסורי השולחן שהם לא לפחות מסורי cabinet (כמו הhammer k3 למשל), יצריכו ממך לשחק עם המסור ולהיות יצירתי כדי להוציא חיתוכים שימושיים.