|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי itzikdiy » 22 דצמבר 2019, 20:46
אף אחד לא יכול להבין את הכיף כשיש כלים חדשים... אז איפה אני יכול להתלהב אם לא כאן? וגם צריך את עזרתכם. אז קיבלתי מסור פנדל מקיטה 10" בהשאלה מאבא (בעקרון כרגע לזמן לא מוגבל...  ) ובמקרה היום גם נחתו אצלי הג'יג של קרג R3, קליבה וברגים שהזמנתי מאמזון ארה"ב עם שילוח חינם במחיר מצחיק... אחרי שקניתי מסור אנכי ואח"כ מסור עגול... הפנדל זה שדרוג רציני בשביל חובב כמוני. (הייתי במחשבה להזמין פנדל של אבולושן מאמזון אבל כרגע זה לא רלוונטי.) הוא אמר לי שהלהב אולי צריכה השחזה או החלפה, וחיפשתי להבים באמזון אבל ראיתי שבעיקר בארה"ב הקדח של הלהב שונה ולא יתאים. צריך קדח של 3 ס"מ. מכירים משהו מומלץ להזמנה מחו"ל או שכבר לקנות בארץ? האם יש הבדל משמעותי בחיתוך עם מספר שיניים שונה בלהב? נניח 24, 40, 60, 80? עשיתי כמה נסיונות של חיתוך חומרים שונים (אלון, אורן, מלמין, סנדוויץ עם פורמייקה, mdf) ודווקא נראה שהחיתוך דיי נקי. מה דעתכם? נראה לי מספק ואולי חבל לקנות להב כרגע? בנוסף, חסרה הקליבה המקורית במסור שאמורה להחזיק את החומר. זה חשוב לבטיחות או רק למנוע תזוזה? תודה! תמונות:             Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Se7eN » 22 דצמבר 2019, 21:07
קודם כל תתחדש!
להב קהה ניתן להשחיז - ברר בחנות חומרי הבניין הקרובה למקום מגוריך. מחירים שאני משלם בסביבות 1 ש"ח לשן. לא חייבים לקנות חדש. בגדול לגרונג כדאי מסור עם הרבה שיניים - לפחות 48 אבל 60 כדאי יותר - כי הוא מבצע בעיקר חיתוכי רוחב (cross). יש כמובן פרופילים שונים של שיניים ועוד פרמטרים. לגבי הקדח, ישנם מתאמים, וישנם גם להבים שנמכרים מראש עם מתאם מתאים.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי itzikdiy » 22 דצמבר 2019, 21:10
Se7eN כתב:קודם כל תתחדש!
להב קהה ניתן להשחיז - ברר בחנות חומרי הבניין הקרובה למקום מגוריך. מחירים שאני משלם בסביבות 1 ש"ח לשן. לא חייבים לקנות חדש. בגדול לגרונג כדאי מסור עם הרבה שיניים - לפחות 48 אבל 60 כדאי יותר - כי הוא מבצע בעיקר חיתוכי רוחב (cross). יש כמובן פרופילים שונים של שיניים ועוד פרמטרים. לגבי הקדח, ישנם מתאמים, וישנם גם להבים שנמכרים מראש עם מתאם מתאים.
תודה רבה. אבל בטח מתאמים מתאימים לקדח שהוא גדול יותר , לא? כלומר אם במקרה שלי הקדח 3 ס"מ ובארה"ב מוכרים קדח של 1 אינטצ' אז מתאם לא יעזור נכון? Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי atzmonster » 22 דצמבר 2019, 21:47
תתחדש והרבה פרוייקטים יפים. אפשר בלי הקליבה המקורית, אבל כמו שעשית מצמידים את העץ לדופן עם קליבה נוער חוץ
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי Se7eN » 22 דצמבר 2019, 23:54
itzikdiy כתב:Se7eN כתב:אבל בטח מתאמים מתאימים לקדח שהוא גדול יותר , לא? כלומר אם במקרה שלי הקדח 3 ס"מ ובארה"ב מוכרים קדח של 1 אינטצ' אז מתאם לא יעזור נכון?
ככל הידוע לי לא, המתאמים רק מקטינים ולא מגדילים
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Edi » 23 דצמבר 2019, 07:02
תתחדש, נראה בתמונה שיש לך להב עם לפחות 60 t , נקיון של הלהב מוסיף הרבה לאיכות החיתוך, בכדי להגיע לשחיקה להב איכותית אמורה לעבוד קשה מאוד זה לא קורה כל-כך מהר. הקליבה המקורית לא תמיד נוחה ורבים המשתמשים שמוותרים עליה, חשוב לקלוב את החומר רק באזור הארוך יותר של החומר, ללא קשר אם זו החתיכה הרצויה, לעולם לא בשני צידי החומר למניעת קיקבק. חובב פורס - חובב שצריך לפרוס את כלי העבודה ואין לו פריווילגיה של בית מלאכה מרווח עם כלים עומדים המחכים לשעת פקודה, ישתמש בפנדל בד״כ אך ורק לפרויקט עם חיתוכים מרובים, בזווית ובעיקר לכזה עם צורך בחיתוך שווה וחוזר למידה. אבקת/ גל כביסה מים חמים ומברשת יעשו פלאים לנקיון הלהב ולאיכות החיתוך.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 23 דצמבר 2019, 22:59
Edi כתב:תתחדש, נראה בתמונה שיש לך להב עם לפחות 60 t , נקיון של הלהב מוסיף הרבה לאיכות החיתוך, בכדי להגיע לשחיקה להב איכותית אמורה לעבוד קשה מאוד זה לא קורה כל-כך מהר. הקליבה המקורית לא תמיד נוחה ורבים המשתמשים שמוותרים עליה, חשוב לקלוב את החומר רק באזור הארוך יותר של החומר, ללא קשר אם זו החתיכה הרצויה, לעולם לא בשני צידי החומר למניעת קיקבק. חובב פורס - חובב שצריך לפרוס את כלי העבודה ואין לו פריווילגיה של בית מלאכה מרווח עם כלים עומדים המחכים לשעת פקודה, ישתמש בפנדל בד״כ אך ורק לפרויקט עם חיתוכים מרובים, בזווית ובעיקר לכזה עם צורך בחיתוך שווה וחוזר למידה. אבקת/ גל כביסה מים חמים ומברשת יעשו פלאים לנקיון הלהב ולאיכות החיתוך.
תודה אדי. מה שכתבת על לקלוב רק את החומר בצד אחד, זה כדי שלא יווצר לחץ נעילה של 2 החתיכות על הלהב וזה יכול לעוף? נקודה חשובה. תודה. לא הבנתי לגבי ה"חובב פורס"... למה להשתמש רק לחיתוכים מרובים? אני חושב שאני בהגדרה שתיארת כי אני אכן צריך לפרוס את הכלים... אבל לא הבנתי למה לא להשתמש תמיד בפנדל אם זה מדוייק יותר למשל מהמסור העגול...
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Edi » 24 דצמבר 2019, 07:20
מסור פנדל/גרונג צריך שתהיה לו תמיכה בגובה השולחן בצד הכניסה בוודאי אם הקורה ארוכה מעט ובצד היציאה אם החומר המיועד לעבודה ארוך, לשם כך ישנם אפשרויות שונות, לי יש סטנד יעודי ולעיתים יש צורך בתמיכה אף מעבר לקיבולת שלו, בכדי לחתוך חיתוכים ספורים לפרוס את את כל המיתקון הזה זה לא ריאלי מבחינתי, אם הוא היה זמין תמיד ,אז בוודאי שהשימוש בו נוח ביותר. לשם כך יש מסור עגול וג’יג שעושה עבודה יפה מאוד, לגבי הדיוק בחיתוך, לא תמיד הפנדל יחתוך מדויק יותר וזאת משום שאורך אזור הייחוס - דופן הקורה הנצמדת לסרגל ארוך והסיכון לעיוות זווית החיתוך גבוה יותר לעומת כ10 ס״מ בסה״כ של סרגל חיתוך שתומך במסור עגול מדויק. לעומת זאת כשחתכתי קורות למחסן או למשטחי דק מאות כאלו רובן באורך זהה, ללא הפנדל זה היה מאתגר הרבה יותר.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 24 דצמבר 2019, 07:46
Edi כתב: וג’יג שעושה עבודה יפה מאוד
איזה ג'יג ?
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 24 דצמבר 2019, 08:10
Edi כתב:מסור פנדל/גרונג צריך שתהיה לו תמיכה בגובה השולחן בצד הכניסה בוודאי אם הקורה ארוכה מעט ובצד היציאה אם החומר המיועד לעבודה ארוך, לשם כך ישנם אפשרויות שונות, לי יש סטנד יעודי ולעיתים יש צורך בתמיכה אף מעבר לקיבולת שלו, בכדי לחתוך חיתוכים ספורים לפרוס את את כל המיתקון הזה זה לא ריאלי מבחינתי, אם הוא היה זמין תמיד ,אז בוודאי שהשימוש בו נוח ביותר. לשם כך יש מסור עגול וג’יג שעושה עבודה יפה מאוד, לגבי הדיוק בחיתוך, לא תמיד הפנדל יחתוך מדויק יותר וזאת משום שאורך אזור הייחוס - דופן הקורה הנצמדת לסרגל ארוך והסיכון לעיוות זווית החיתוך גבוה יותר לעומת כ10 ס״מ בסה״כ של סרגל חיתוך שתומך במסור עגול מדויק. לעומת זאת כשחתכתי קורות למחסן או למשטחי דק מאות כאלו רובן באורך זהה, ללא הפנדל זה היה מאתגר הרבה יותר.
כזה ג'יג? או מסלול ארוך יותר? זה מוביל שבניתי פעם אבל הוא לא ממש מדוייק ומתכנן לבנות חדש.  Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
|