עוד פרק בסדרה: אז מה אם זה לא נגרות? (נכון שאפשר להפסיק להתנצל?)
במקדחת עמוד שולחנית, כזו שיש לרוב החובבים, הגובה האפקטיבי (בין הפוּטֶר והמקדח ובין שולחן המקדחה) הוא קטן למדי ואי אפשר לעבוד על חלק שהוא גבוה מעט ו/או שהמקדח ארוך. הרבה זמן אני מחפש לזה פיתרון. אני מתנצל אם הפוסט הזה יהיה ארוך, כי חשבתי שמעניין להציג דווקא את המחשבות שהיו בדרך, הפתרונות שהיו ונפסלו – ומה קרה בסוף. אלה לדעתי התובנות החשובות.
קודם כל החלטתי שכל שינוי שאעשה יהיה הפיך – כך שאם אני חוזר בי, אפשר להחזיר את המקדחה למה שהיתה. וגם, שאני לא רוצה מקדחת עמוד שתופסת מקום-רצפה.
הכיוון הראשון היה למצוא צינור ארוך יותר כדי להגביה את המקדחה. הצינור הוא בקוטר 46 מ"מ – ואין כזה בשום מקום! (רק בסין, אם תזמינו כמה טונות...) אז חשבתי להביא לחרט צינור בקוטר גדול יותר ושיוריד אותו למידה – אבל זה עולה כמה מאות שקלים! ירד מהפרק.
מה כן עשיתי? היו לי בבית שני חלקים בצורת T מברזל בחתך 2.5X2.5 ס"מ (אולי היו מתקן לתליית כיור? לא יודע). חתכתי את שניהם לאורך הרצוי, חיברתי אותם בברגים, וקיבעתי את המבנה לקיר (הכל יובן מהצילומים). הפרדתי את ראש המקדחה מן העמוד שלה והושבתי אותו על מבנה המתכת. לחיזוק, העברתי במבנה שני ברגים והברזתי שני חורים בגחון המקדחה, כדי שתהיה מחוברת היטב למבנה. את המבנה קבעתי בגובה שמוסיף לי כ-28 ס"מ לרווח בין הפוטר ושולחן המקדחה, שעולה ויורד כמקודם על העמוד המקורי, שנשאר מחובר לארונית.
כבר בהפעלה הראשונה האנכיוּת היתה כמעט מושלמת, ותמיד אפשר לתקן אותה בהכנסת shim בין חלקי הפרופיל, בצד ו/או מאחורה/קדימה.
בהפעלה ראיתי ששולחן המקדחה נותן קונטרה לגוף העיקרי ומעלה אותו במשהו כמו 2 מ"מ, למרות שזה מבנה מתכתי מהודק לקיר. מחשבה: חשבתי לקבוע לקיר שני כבלי מתכת דקים עם מותחני-כבל, כדי למנוע את התנועה הקלה הזו. מה שעשיתי בסוף: לקחתי מוט תבריג, ריתכתי אליו (כן, ברתכת סינית אלקטרונית קלילה שעולה פחות מ-50 דולר!) לוחית מתכת, הברזתי בה חור – והשחלתי את המוט מן הארונית שלמטה דרך העמוד אל מה שהיה החור של העמוד במקדחה, ושם הידקתי בבורג. בארונית למטה, זה מחוזק באום פרפר שמאפשר לי לשלוט בהידוק ולמנוע אפילו את התנועה הקלה!
לסיום, הרכבתי את התאורה ואת ה"מעלית" של השולחן, שעכשיו עושה דרך ארוכה יותר – ואת התוצאה תראו בתמונות. הכי קשה היה שבכל הקידוחים לא היתה לי מקדחת-עמוד...

)