חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שרפרף 3 רגליים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שרפרף 3 רגליים

הודעהעל ידי shimonc » 06 דצמבר 2019, 13:58

הי אמיר,
אני גם מצטרף לברכות של קודמיי,
רק יש לי שאלה - תהיה האם לא דרוש חיזוק בחלק התחתון בין הרגליים?
shimonc
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 06 דצמבר 2019, 16:28

shimonc כתב:הי אמיר,
אני גם מצטרף לברכות של קודמיי,
רק יש לי שאלה - תהיה האם לא דרוש חיזוק בחלק התחתון בין הרגליים?

שלום ותודה על הברכות.
בעיקרון העיצוב הזה לא דורש חיזוק בין הרגליים, כי בד"כ השרפרף נמוך, בין 40-50 ס"מ גובה. והרגליים מחוזקות למושב בעזרת wedge ודבק.
תודה שהסבת את תשומת ליבי, כי עכשיו שאני חושב על זה, יש מצב שהייתי צריך לקרב את הרגליים אחת לשניה עוד איזה שני סנטימטרים, וזה ישפר את החוזק והיציבות. אבל בגדול השרפרף מחזיק מעמד ומרגיש יציב.

תודה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 06 דצמבר 2019, 16:42

אני חושב שאתה טועה אמיר לקרב בין הרגליים זה אומר רדיוס קטן יותר למרכז השרפרף מה שאמור לייצר פחות יציבות ובהכרח פחות חוזק
אגב, באיזו טכניקה השתמשת לקדוח בזווית, סלרס ידידנו נראה לי שלא היה צריך את מד הזווית, מניח שלא הרשית לעצמך לעבוד על 'בערך'
נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 07 דצמבר 2019, 07:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 06 דצמבר 2019, 23:56

Edi כתב:אני חושב שאתה טועה אמיר לקרב בין הרגליים זה אומר רדיס קטן יותר למרכז השרפרף מה שאמור לייצר פחות יציבות ובהכרח פחות חוזק
אגב, באיזו טכניקה השתמשת לקדוח בזווית, סלרס ידידנו נראה לי שלא היה צריך את מד הזווית, מניח שלא הרשית לעצמך לעבוד על 'בערך'

תודה רבה על התיקון, אדי. אני לומד מכם המון.
לקדיחת הזווית השתמשתי בזוויתן מתכוונן (bevel gauge). אחרי שכיוונתי אותו לזווית 12 מעלות, מיקמתי אותו קרוב לנקודת הקדיחה והתחלתי לקדוח באיטיות, וכל הזמן אני דואג שהמקדחה מקבילה לזוויתן. באותה שיטה גם משתמשים לקדיחה בזווית 90 מעלות, כאשר ממקמים את הזוויתן קרוב לנקודת הקדיחה ומשתמשים בו בתור קו ויזואלי שמנחה את המקדחה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 07 דצמבר 2019, 01:42

Edi כתב:אני חושב שאתה טועה אמיר לקרב בין הרגליים זה אומר רדיס קטן יותר למרכז השרפרף מה שאמור לייצר פחות יציבות ובהכרח פחות חוזק

לא בטוח שהבנתי אותך. לגבי היציבות - ברור. מפשק רגליים רחב יותר נותן בסיס רחב ויציב יותר. אבל חוזק? נראה לי שאתה טועה. ככל שהרגל מוטה בזווית גדולה יותר המומנט המופעל על נקודת החיבור למושב גדול יותר לעומס נתון, ולכן השרפרף יוכל לעמוד במשקל קטן יותר (=פחות חזק).
או שלא הבנתי אותך?
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 07 דצמבר 2019, 06:55

avian כתב:

לא בטוח שהבנתי אותך. לגבי היציבות - ברור. מפשק רגליים רחב יותר נותן בסיס רחב ויציב יותר. אבל חוזק? נראה לי שאתה טועה. ככל שהרגל מוטה בזווית גדולה יותר המומנט המופעל על נקודת החיבור למושב גדול יותר לעומס נתון, ולכן השרפרף יוכל לעמוד במשקל קטן יותר (=פחות חזק).
או שלא הבנתי אותך?

1. הזוית היא אותה זוית 12 מעלות בלי קשר מהיכן הרגליים יוצאות
2. אם הלחץ על השרפרף היה רק במרכזו ממש בנקודה שאמיר שם את דקר המחוגה, היה נכון לשים את הרגליים כמה שקרוב למרכז, אך למעשה המשקל מתפרס על כל משטח הישיבה והוא דינמי בנוסף לכך, כך שבזמן נתון עשוי להיות רובו או כולו נתון על אזור חיצוני כלשהו בשרפרף לכן לטובת חוזק מבני צריך למקם את הרגליים כמה שיותר קרוב לקצה העיגול בהתחשב כמובן במעמסה על החומר בין נקודת החיבור לקצה המשטח.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 07 דצמבר 2019, 18:36

אז אכן הבנתי לא נכון. חשבתי שהתכוונת לזווית הרגליים.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי ניקו » 07 דצמבר 2019, 20:06

הגעתי מאוחר, אבל בכל זאת: כל הכבוד, אמיר. אני מאוד אוהב את העבודות שלך, והעובדה שהכל בכלים ידניים תמיד מוסיפה עניין. שאפו!
ניקו
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 07 דצמבר 2019, 20:11

התוצאה יפה מאוד.
איך יצרת רגליים מתומנות עם כלים ידניים?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 07 דצמבר 2019, 21:09

ניקו כתב:הגעתי מאוחר, אבל בכל זאת: כל הכבוד, אמיר. אני מאוד אוהב את העבודות שלך, והעובדה שהכל בכלים ידניים תמיד מוסיפה עניין. שאפו!

תודה רבה, ניקו. שמח שאהבת.
העידוד שלכם נותן לי המון מוטיבציה לבנות ולהתקדם בתחום הנגרות.
אני לומד מכם, אז תודה גם לכם.

בברכה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־8 אורחים