|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי מיכל מעצבת פנים » 25 נובמבר 2019, 14:56
צריכה את עזרת המומחים- אני צריכה לקנות פלטת עץ בוצ'ר בגודל 150*45 למשטח כיור באמבטיה. מתלבטת בין פלטה מעץ עלון לבין פלטה אגוז אפריקאי, אני אוהבת מראה עץ כהה מה שבאלון מתאפשר רק לאחר צבע.
ולשאלות... *מה עדיף פלטה אלון או אגוז אפריקאי? * האם לצבוע פלטת עץ אלון לצבע כהה יותר זה מסובך? כדאי? *לכה- האם יש צורף בלכה של מצבעה או שאפשר לעשות לבד בבית?
-
מיכל מעצבת פנים
-
על ידי Pini Gold » 25 נובמבר 2019, 16:54
הערה כללית - ה"בוצ'ר" הוא כינוי מקומי לקורות מחוברים אופקית לעומת ה"בוצר" המקורי שבו סיבי העץ ניצבים. לדעתי הבחירה בסופו של דבר היא לפי טעם אישי למרות שיכולה להיות השפעה על המחיר בעיקר בגלל גודל הפלטה שבחרת. אני אוהב יותר את האלון ואף מצרף תמונית להמחשה של ארונית שרות עם כיור על גבי משטח אלון שהכנתי. אני משתמש בשני סוגי העצים ולא נתקלתי בבעיה כלשהי בביצוע גימור ידני.
- קבצים מצורפים
-

-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 25 נובמבר 2019, 17:11
כל עץ מגיע בגוון מסוים באופן טבעי, ועובר שינוי גם באופן טבעי עם הזמן. בד"כ התכהות או הצהבה, אך יש גם תופעות מורכבות יותר. זה חלק מהיופי של חומר הגלם המדהים הזה, גם כל חתיכה היא ייחודית, וגם תעבור תהליך עצמאי. ישנם חומרים שניתן ליישם, שישנו את צבע העץ הטבעי, נקרא גוון, ביץ או stain. ישנן הרבה אופציות, ולא תהיה לך בעיה למצוא משהו.כלל האצבע הוא לעשות ניסוי במקום נסתר או על חתיכת שארית עד שבטוחים מה הגוון הרצוי. לאחר מכן מיישמים גמר מגן, שיכול להיות שמן, לכה או איפוקסי (אני הייתי משתמש באיפוקסי לשולחן כיור). ישנם חומרי גמר שמשלבים בתוכם גוון, כלומר לכה מגוונת שכבר מגיעה מהחנות כשהיא אינה שקופה לגמרי אלא שקופה עם גוון. ודאי שאפשר לגמר לבד בבית, אבל זה דורש קצת ידע וניסיון, ותלוי כמה חשובה לך איכות התוצר. לדעתי כדאי לך למצוא מישהו שידריך אותך אם אין בכלל ניסיון, עבור פרוייקט כזה, או שתפני לבעל מקצוע.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Andrewz » 25 נובמבר 2019, 21:28
Pini Gold כתב:הערה כללית - ה"בוצ'ר" הוא כינוי מקומי לקורות מחוברים אופקית לעומת ה"בוצר" המקורי שבו סיבי העץ ניצבים. לדעתי הבחירה בסופו של דבר היא לפי טעם אישי למרות שיכולה להיות השפעה על המחיר בעיקר בגלל גודל הפלטה שבחרת. אני אוהב יותר את האלון ואף מצרף תמונית להמחשה של ארונית שרות עם כיור על גבי משטח אלון שהכנתי. אני משתמש בשני סוגי העצים ולא נתקלתי בבעיה כלשהי בביצוע גימור ידני.
עבודה נפלאה פיני! איך השגת יישור מושלם כזה של החלק העליון? האם השתמשת ב Thickness planer? https://en.wikipedia.org/wiki/Thickness_planer
-
Andrewz
- משתמש ותיק
-
על ידי Pini Gold » 26 נובמבר 2019, 11:06
Andrewz כתב:Pini Gold כתב:הערה כללית - ה"בוצ'ר" הוא כינוי מקומי לקורות מחוברים אופקית לעומת ה"בוצר" המקורי שבו סיבי העץ ניצבים. לדעתי הבחירה בסופו של דבר היא לפי טעם אישי למרות שיכולה להיות השפעה על המחיר בעיקר בגלל גודל הפלטה שבחרת. אני אוהב יותר את האלון ואף מצרף תמונית להמחשה של ארונית שרות עם כיור על גבי משטח אלון שהכנתי. אני משתמש בשני סוגי העצים ולא נתקלתי בבעיה כלשהי בביצוע גימור ידני.
עבודה נפלאה פיני! איך השגת יישור מושלם כזה של החלק העליון? האם השתמשת ב Thickness planer? https://en.wikipedia.org/wiki/Thickness_planer
נשמה, הלוח (החלק העליון) הוא שארית מפלטה גדולה מוכנה.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי מיכל מעצבת פנים » 26 נובמבר 2019, 13:05
תודה עזרתם לי עם המידע!
שאלה נוספת, אני רוצה שהפלטה תהיה כמו חתיכת עץ שלמה (כאילו חתכו גזע עץ לאורך) ולא חתיכות מחוברות, איך קוראים לכזו צורה של עץ? זה משהו שאפשר להשיג במחסן עצים רגיל?
-
מיכל מעצבת פנים
-
על ידי מיכל מעצבת פנים » 26 נובמבר 2019, 13:37
Edi כתב:לא בכל מחסן עצים, אבל ישנם כאלו שמתמחים בזה, כמו אקליפטופ, מי השרון ועץ איתן
תודה, האם יש את זה גם לעץ מסוג אגוז אפריקאי?
-
מיכל מעצבת פנים
-
על ידי Pini Gold » 26 נובמבר 2019, 15:56
מיכל מעצבת פנים כתב:תודה עזרתם לי עם המידע!
שאלה נוספת, אני רוצה שהפלטה תהיה כמו חתיכת עץ שלמה (כאילו חתכו גזע עץ לאורך) ולא חתיכות מחוברות, איך קוראים לכזו צורה של עץ? זה משהו שאפשר להשיג במחסן עצים רגיל?
תודה על השאלה הטובה הזו, אגב האם את הולכת לעשות את זה לבד או שזה פרוייקט סמינריוני לימודי? הנה שתי תשובות לשאלתך שאולי יעזרו לך: א. מעשית לא תמצאי לוח פרוס שלם (כזה שלא מודבק מחתיכות) ברוחב שאת רוצה 45 ס״מ. אפשר להדביק באופן שהמרקם הכללי יהיה מעניין ו״זורם״ ב. תשקלי להשתמש בפלטת סנדביץ מצופה פורניר מסוג העץ שאת רוצה. יתרונות: זול וקל בהרבה מעץ מלא. חסרון - פגיע יותר מאשר עץ מלא ודורש גימור מקצועי.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי מיכל מעצבת פנים » 26 נובמבר 2019, 22:21
תודה על השאלה הטובה הזו, אגב האם את הולכת לעשות את זה לבד או שזה פרוייקט סמינריוני לימודי? הנה שתי תשובות לשאלתך שאולי יעזרו לך: א. מעשית לא תמצאי לוח פרוס שלם (כזה שלא מודבק מחתיכות) ברוחב שאת רוצה 45 ס״מ. אפשר להדביק באופן שהמרקם הכללי יהיה מעניין ו״זורם״ ב. תשקלי להשתמש בפלטת סנדביץ מצופה פורניר מסוג העץ שאת רוצה. יתרונות: זול וקל בהרבה מעץ מלא. חסרון - פגיע יותר מאשר עץ מלא ודורש גימור מקצועי.[/quote] אני צריכה את זה לפרויקט מעשי, לא משהו לימודי, מתכננת לקנות בעצמי ולשלוח למצבעה לציפוי לכה. א. דווקא דיברתי עם "עץ איתן" ויש להם לוח פרוס שלם, הנציג שם אמר לי שקוראים לזה "פלטה עץ לא גזום" (אפשר לראות פה https://www.etzeitan.co.il/contentpage.aspx?id=725) העניין הוא שזה הולך בלוחות בגודל 0.7*2.9 מה שמייקר מאד את הסיפור ב. כל האופציות האחרות עדיין יכולות להיות מעשיות אבל רוצה להשאיר אותם כברירה אחרונה... מעונינת דווקא בעץ הגושני.
-
מיכל מעצבת פנים
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים
|