|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי yehuday » 16 נובמבר 2019, 20:12
יש עוד נקודה שכדאי לתת עליה את הדעת. השנאים האלה שעובדים בזרמים גבוהים מייצרים שדות מגנטים חזקים מסביבם.
החל מעוצמות מסוימות (נדמה לי 4 מילי גאוס), שדות מגנטים (לא לבלבל עם אלקטרומגנטיים) מהווים סיכון בריאותי.
לכן בכל מקרה, מומלץ לא לשהות קרוב לשנאים לזמנים ממושכים . עדיף למקם את השנאים ככה שיהיו במרחק בטוח מהמשתמש. ככל שמתרחקים עוצמת השדה יורדת משמעותית. לרוב 2 מטר יספיקו, כנראה אפילו פחות.
בקיצור, רק אל תשימו את השנאים צמוד אליכם, זה הכל.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 17 נובמבר 2019, 14:27
בלי קשר לאפשרות הטכנית לשימוש בשנאי, אני מציע לשואל המקורי לבדוק את העלות של שנאי שמתאים להספק הרלוונטי. בזמנו בדקתי, וזה היה עסק יקר מאוד שביטל את כדאיות הקניה.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי Eli2019 » 24 נובמבר 2019, 16:12
רק עכשיו ראיתי שנכתבו עוד כמה תגובות. תודה לכולם על העזרה. למעשה מכל מה שקראתי בענין נדמה לי שרוב המשתמשים בכלים האלו עם שנאי לא ניזוקו מזה, על כל פנים כמו שכבר נכתב באופן שהשימוש הוא לזמן קצר ולא שעבודה מאומצת. במקרה שלי המסור כבר היה אצל אשתי בארה"ב והיה מסובך בשבילה להתעסק עם החזרת המסור ולכן הביאה את זה לארץ. ההערה לגבי עלות השנאי נכונה מאד אבל כבר יש לי שנאי של 2000W. תודה
-
Eli2019
- משתמש ותיק
-
על ידי wood_works » 24 נובמבר 2019, 16:44
אני חושב שקצת בילבלתי אותך, מתנצל על כך, אבל הסבר קצר - אני משוכנע שמדובר במשור עם universal motor ולכן אין שום בעיה להשתמש בכל תדר, עוצמת המתח היא הפרמטר החשוב (אמפליטודה), תאורטית תוכל להפעיל אותו גם במתח של 220V אבל אני יכול להבטיח לך שהתוצאה תהיה קצת לא נעימה עד מפחידה, המנוע יסתובב במהירות כפולה ממה שהוא תוכנן - וזה מאוד מסוכן ! אין שום בעיה לעבודה ממושכת במתח הנכון, שוב - התדר איננו פרמטר ב universal motors, ההסבר שלי היה על מנועי אינדוקציה שהם הרבה יותר גדולים, כבדים וחזקים מאוד ובד"כ בשימוש בכלים כבדים כמו משור שולחן, jointers וכו
-
wood_works
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 25 נובמבר 2019, 10:25
אם אני זוכר נכון את המשוואות, אז במתח כפול ההספק יהיה פי ארבע - ולא בטוח שהמסור יעמוד בזה, בטח לא לאורך זמן. ולגבי הקרינה שהוזכרה כאן - ההמלצה המקובלת בעולם היא להימנע מחשיפה לשדות בעוצמה של אלף מיליגאוס לאורך זמן (נדמה לי שההגדרה היא 8 שעות ביום). בארץ בחרו בהמלצה מחמירה יותר, של מיליגאוסים בודדים - שיש מעט מאוד מדינות שבחרו בה. אבל גם כאן - אם אתם לא ישנים ליד השנאי, כנראה שלא תבלו לידו מספיק זמן בכל מקרה. והכי חשוב - עדיין לא בטוח אם וכמה שדות כאלו בכלל מזיקים, או באיזו צורה (בניגוד, למשל, לחשיפה לשמש - כך שיותר חשוב לזכור למרוח קרם הגנה אם אתם עובדים בחוץ).
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי atzmonster » 25 נובמבר 2019, 22:34
avian כתב:אם אני זוכר נכון את המשוואות, אז במתח כפול ההספק יהיה פי ארבע - ולא בטוח שהמסור יעמוד בזה, בטח לא לאורך זמן. ולגבי הקרינה שהוזכרה כאן - ההמלצה המקובלת בעולם היא להימנע מחשיפה לשדות בעוצמה של אלף מיליגאוס לאורך זמן (נדמה לי שההגדרה היא 8 שעות ביום). בארץ בחרו בהמלצה מחמירה יותר, של מיליגאוסים בודדים - שיש מעט מאוד מדינות שבחרו בה. אבל גם כאן - אם אתם לא ישנים ליד השנאי, כנראה שלא תבלו לידו מספיק זמן בכל מקרה. והכי חשוב - עדיין לא בטוח אם וכמה שדות כאלו בכלל מזיקים, או באיזו צורה (בניגוד, למשל, לחשיפה לשמש - כך שיותר חשוב לזכור למרוח קרם הגנה אם אתם עובדים בחוץ).
שלום לכולם, הנושא די מוצא אך אני מרגיש חובה לתקן מה שלדעתי הוא טעות נגררת בשירשור הכלי המקורי הוא 110 V המתח בארץ הוא 220 V תפקיד השנאי, אם תרצה להפעיל בארץ הוא "להוריד" את המתח ל 110 V בחזרה. לא יהיה מתח כפול על הכלי , ולא יהיו לו השפעות של מתח שונה מהמתוכנן! ההבדל היחידי יהיה בתדר 50 HZ מוך 60 HZ וזה כבר נדון
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי avian » 26 נובמבר 2019, 01:05
שים לב למה הגבתי - בהודעה לפני נאמר שכנראה שהכלי יוכל לעבוד גם בלי שנאי, אלא שאז מהירות הסיבוב תהיה כפולה.
-
avian
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] ו־13 אורחים
|