מקצוע ידני - דרושה עזרה
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מקצוע ידני - דרושה עזרההסרטונים האלו מיוטיוב הביאו לי חשק להתנסות בכלי המופלא הזה, העניין שתמיד רואים ברקע עוד כמה וכמה מקצועות מדגמים שונים תלויים בניחותא, אז איך מתחילים? אני רוצה כרגע המלצה למקצוע אחד, שיהיה איכותי, קל לכיוון והכי שימושי (4?) צריך להשחיז? אז במה?
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהמה רע בעצה של פול סלרס
https://www.youtube.com/watch?v=JLg01dj5g04 וגם אצל ME שהוא מדריך מוסמך ובעל ידע רב https://www.youtube.com/watch?v=v0VItLJTRnU
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהעצמון תודה, יש המלצות נוספות למישהו מנסיון אישי? והשחזה?
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהשלום,
כשהתחלתי לעסוק בנגרות ידנית מלפני שנתיים בערך, עמדתי מול דילמה דומה. לא לגבי סוג המקצוע שאני צריך (היה לי ברור שמקצוע מס' 4 יעשה לי את כל העבודה הנחוצה, וזה מה שאני ממליץ גם לך), אלא לגבי איזה רמת איכות של מקצוע אני צריך! בבואנו לרכוש מקצוע ידני, עומדות בפנינו ארבע אופציות:
לפי דעתי האישית, אין צורך, ואני לא ממליץ לקנות מקצוע ידני במחיר יקר. בסופו של דבר קניתי את המקצוע הזה מאמזון בפחות מ- 200 ש"ח. כל מה שעשיתי זה ליישר את הסוליה קצת וזהו. עד היום אני משתמש בו בתור המקצוע הראשי שלי (בהמשך בניתי עוד שני מקצועות מעץ, לא בגלל שהצטרכתי אלא בגלל שרציתי). פשוט לומדים את הכלי ומתרגלים אליו. אתה זה ששולט בכלי ולא ההפך. בקשר להשחזה.. זה כמובן עולם במלואו. אתה תשמע אינסוף דעות בנושא השחזה. דעתי האישית - בתנאי שאתה שומר על הלהב, כל מה שאתה צריך זה אבן מים דרגה 1000, משחה הברקה וקצת נייר ליטוש בדרגות שונות (נייר ליטוש משמש לאיפוס הלהב במקרה ונפל או קבל מכה שיצרה שקעים בקצה הלהב, אז מתחילים עם נייר 80 וממשיכים לעלות עד שמשחזרים את צורת וזווית הלהב ל- 25 מעלות), ואם אתה חדש בהשחזה אז מוביל השחזה יעזור מאוד בתחילת הדרך. אני קניתי אבן מים דרגה 1000 ומשחה הברקה. כמעט כל יום אני משחיז את להב המקצוע והמפסלות. לא הרגשתי שום צורך להשחיז לדרגה גבוהה יותר. לסיכום:
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרה
כמעט רכתי את המקצוע הזה אך בסרטון של רקס קרוגר https://www.youtube.com/watch?v=bD4CKsUFSTc הוא ממש טוען שה צי'פ ברקר לא מתפקד כלל, כך שלא יכולה לתפקד כמקציע מחליקה מה דעתך בנושא? יש אמת בדבר? תודה
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרההי אדי
יש לי מקצוע למכירה בדיוק לצרכים שלך. אם תגיע ותרכוש אותו תקבל באותה הזדמנות גם שיעור בסיסי בטיפול בו, בהקצעה, ובהשחזה. אני באיזור י-ם - דבר איתי בפרטי. לגבי השחזה - יש עשרות מדריכים מצולמים וכתובים. הסברים סופר מפורטים: http://www.stumpynubs.com/sharpening.html המלצה שלי למתחילים - ניירות מים ע"ג משטח ישר, הכי זול כדי להתחיל ולהתנסות (עלות עד 20 ש"ח). או ישר לשלב הבא - סט של אבני יהלום זולות מאיביי (50 ש"ח סה"כ) וסטרופ.
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרה
ראיתי את הסרטון הזה בזמנו, בהתחלה הייתי אופטימי וחשבתי שהוא הולך להמליץ על המקצוע הזה, אך התפלאתי שהוא בכלל המיר אותו ל- Scrub Plane, מסיבה שהיא לא מוצדקת בעיניי. הבעיה שהוא תיאר - צ'יפברייקר קצר מדי - נבעה מכך שלצ'יפברייקר שלו יש עקימות גדולה מדי בחלקו הקדמי, הוא יכל לתת מכה עם הפטיש, או למעוך אותו בתוך המלחציים כדי לשטח קצת את החלק הקדמי של הצ'יפברייקר, ובכך להאריך אותו קצת. ונראה לי שהוא ניסה לקרב את הצ'יפברייקר למרחק שהוא קטן מ-1 מ"מ משפת הלהב, אך למען האמת אין צורך בכך, מרחק של 1.5 עד 2 מ"מ עדיין יתן תוצאה חלקה ונקייה, כל עוד הלהב מושחז היטב, וה- Mouth צר ככל האפשר. ונקודה אחרונה שצריך לשים לב אליה, כשקונים מקצוע ברמה ובאיכות כזו, אז לא כל המקצועות אותו דבר. המקצוע שלי דרש מעט עבודה ליישור הסוליה, אחרים דיווחו שלקח להם הרבה זמן כדי ליישר אותה. אם תקרא את התגובות וחוות הדעת על המקצוע הזה באמזון, תראה שיש כאלה שהיו מרוצים וכאלה שפחות. דבר אחד בטוח, מקצוע כזה לא יהיה מוכן לעבודה ישר מהקופסא וידרוש הכנה ותחזוקה ועבודה קשה בהתחלה. נ.ב, אני לא המלצתי על המקצוע הספציפי הזה, רק אמרתי שזה מה שקניתי, ועם קצת עבודה הבאתי אותו למצב שהוא מספיק טוב בשבילי.
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהתודה אמיר
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהתודה חברים, הבנתי המון בזכותכם, זה לא שלא ראיתי סרטונים או קראתי כתבות, אבל אני תמיד מרגיש שלא מזיקה הפרספקטיבה של הנייטיבס.
Se7en , תודה על ההצעה האדיבה, אשמח לממש אותה על אף המרחק (קריות - י-ם ) בתנאי שמדובר בכלי איכותי ויקר כחדש אחרת איני רואה הגיון ברכישת כלי זול יד 2. אם כן אשמח אם תשלח לי פרטים. דעות והמלצות נוספות יתקבלו בתודה
Re: מקצוע ידני - דרושה עזרהזה יכול להתאים? בשוק הפשפשים ביפו
![]() Sent from my SM-G930F using Tapatalk
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים | |||||