חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פרויקט בניית מכונית צעצוע מעץ לילדים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: פרויקט בניית מכונית צעצוע מעץ לילדים

הודעהעל ידי itzikdiy » 18 ספטמבר 2019, 11:37

avian כתב:סליחה שאני מקפיץ שרשור ישן, אבל רציתי לשאול באילו צבעים צבעת את המכונית?
בדיוק התחלתי פרויקט דומה, עם מכונית קטנה יותר המיועדת לפעוט חדש במשפחה המורחבת. בגיל הזה הם מכניסים צעצועים לפה, ולכן אני מחפש גימור לא רעיל, עמיד יחסית ושיוצר שכבת מגן (כך שאין סיכוי שסיבים יתקעו לו בפה).
ראיתי ברשת הצעות לצבוע את העץ בצבעי מאכל - זה כמובן בטוח ונותן שפע אופציות צבע, אבל לא יוצר שכבת מגן. לכן אשמח לשמוע הצעות - אפשר גם שילוב של צבעי מאכל ושכבת מגן שקופה כלשהי.
תודה מראש!
היי, הצבע שהשתמשתי זה צבע של הילדים... רציתי שיהיה קל לילד לצבוע ולעזור אבל הצבע הזה התברר כבעייתי והוציא הרבה צבע גם אחרי יבוש מלא. צביעה בלכה עזרה יחסית.

אני חושב שיש צבעים מומלצים לעץ ללא עופרת ולא רעילים.. צריך לבדוק.
אני גם מתכנן לבנות מיטה לילד בקרוב ובטח גם אצטרך משהו כזה..

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי atzmonster » 18 ספטמבר 2019, 12:06

COOL
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 18 ספטמבר 2019, 18:29

itzikdiy כתב:
avian כתב:סליחה שאני מקפיץ שרשור ישן, אבל רציתי לשאול באילו צבעים צבעת את המכונית?
בדיוק התחלתי פרויקט דומה, עם מכונית קטנה יותר המיועדת לפעוט חדש במשפחה המורחבת. בגיל הזה הם מכניסים צעצועים לפה, ולכן אני מחפש גימור לא רעיל, עמיד יחסית ושיוצר שכבת מגן (כך שאין סיכוי שסיבים יתקעו לו בפה).
ראיתי ברשת הצעות לצבוע את העץ בצבעי מאכל - זה כמובן בטוח ונותן שפע אופציות צבע, אבל לא יוצר שכבת מגן. לכן אשמח לשמוע הצעות - אפשר גם שילוב של צבעי מאכל ושכבת מגן שקופה כלשהי.
תודה מראש!
היי, הצבע שהשתמשתי זה צבע של הילדים... רציתי שיהיה קל לילד לצבוע ולעזור אבל הצבע הזה התברר כבעייתי והוציא הרבה צבע גם אחרי יבוש מלא. צביעה בלכה עזרה יחסית.

תודה, אחפש. חשבתי שאולי למישהו כאן יהיו המלצות ספציפיות. אגב, למישהו יש ניסיון עם עמידות של צביעה (יש מילה עברית ל-stain?) עם צבעי מאכל?
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי atzmonster » 18 ספטמבר 2019, 20:32

avian כתב:
itzikdiy כתב:
תודה מראש!

תודה, אחפש. חשבתי שאולי למישהו כאן יהיו המלצות ספציפיות. אגב, למישהו יש ניסיון עם עמידות של צביעה (יש מילה עברית ל-stain?) עם צבעי מאכל?

חפש הטיוב אצל STEVE RAMSEY יש לו סרטון שלם על STAIN החל מיין ועד קפה
אני הייתי הכנה בייץ בעיברית כ - הכתמה מלשון כתם
סמל אישי של המשתמש
atzmonster
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 21 ספטמבר 2019, 15:10

טוב, אחרי כמה ניסויים עם שאריות עץ שהיו לי, ירדתי מהרעיון של צביעה עם צבע מאכל. ההבדל ברמת הספיגה בין הפאות השונות (בהתאם לכיוון הסיבים) גדול מדי לטעמי.
ניסיתי לצרף תמונה, אבל אני לא מצליח משום מה.
avian
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים