Ahronf כתב:שלום
יש לי חבר שמעוניין בשולחן לפינת אוכל במטבח מעץ מלא כפי שמופיע בתמונה המצורפת
הסיבה שצירפתי תמונה היא, א. לא ברור לי איך קוראים לסוג העץ הזה, ב. לא ברור לי איך קוראים לסוג הפלטה )בוצ'ר, לאמי, בלוק( הוא רוצה חתיכה אחת בגודל שרוצה ולא הדבקה של כמה חתיכות ביחד.
הגודל של הפלטה שהוא רוצה זה 180*75
לגבי העובי, איזה עובי שמומלץ לגודל הזה
1. האם אני כנגר חובב יכול להכין כזה דבר או שבתהליך הגימור נדרש חדר צבע וכדומה
2.איפה אפשר לרכוש כזה עץ במחיר טוב באזור ירושלים
3. מישהו מכיר בעל מקצוע שיכול לבצע כזה דבר מאיזור אשדוד? )במידה ואחליט שאוותר על התענוג(
4. באופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם על עץ מלא לשולחן אוכל בגודל הזה - סדקים, עיוות
תודה מראש
אהרן
אינני יודע היכן ניתן לרכוש לוח כזה מוכן.
העץ נקרא "אגוז אפריקאי" או LIMBA, במיקרה הזה BLACK LIMBA. הדוגמא של מירקם העץ מאד שונה מלוח ללוח וכיוון שהעץ מגיע מנוסר, המראה יכול להשתנות גם לאחר ההקצעה.
לגבי המידות, העץ עצמו יכול להגיע לקטרים של מעל 2 מ' אך זה לא אומר שפורסים אותו לכאלה רוחבים של לוחות. לכן, אינני בטוח שניתן למצוא לוח בודד במימדי רוחב של 75 ס"מ ומעלה. לרוחב כזה תוכל להגיע ע"י הדבקת 3-4 לוחות.
בניגוד לדעות שנרשמו, אינני חושב שמסובך ליצור לוח כזה כל עוד עומדים לרשותך אמצעי הקצעה (עצמי או בקבלנות משנה), דבק נגרים ומספר קליבות מתאימות. לאחר מכן, חיתוך למידה סופית, ליטוש וגימור עם לקה על בסיס מים בדרגת ברק לבחירתך 5-100%. יש לי נסיון טוב עם לקות כאלה מיושמות בהברשה ללא כל סימני מברשת. חשוב מאד ליישם את הגימור במידה שווה על כל פני הלוח, דבר שימזער את אפשרויות ההתעוותות.
עובי סופי של לוח 4 ס"מ יהיה מתאים מכל הבחינות, מה שאומר רכישה של עץ מנוסר/גולמי בעובי "2.
העץ לא קשה במיוחד כך שהוא נוח ונעים לעיבוד.
לגבי מקום רכישה, אני רחוק מן הסביבה ששאלת לגביה.
הלוח שבתמונה שצרפת מאד "מקושקש" לטעמי ואני מצרף תמונה של שולחן שבניתי בגודל 1.2X3.0 מ' מודבק מ-6 לוחות שנבחרו בקפידה רבה ליצירת דוגמא כפי שרואים.