|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי ניקו » 15 יולי 2019, 14:27
שלום לכולם, אני מסיים בימים אלה שולחן כתיבה לבת שלי, ומקווה להעלות תמונות של הפרויקט המוגמר (ראשון שלי עם מסור שולחן) לפורום בימים הקרובים. יצרתי פלטת אורן בהדבקה (ר׳ תמונה מצורפת). הפלטה מלוטשת לרמה של 220, ואני מתלבט לגבי חומר הכיסוי. אני מעוניין בכיסוי עבה ועמיד עם טקסטורה חלקה ונעימה, ובשאיפה גם משהו שנותן גוון חם ועשיר לאורן הקצת משעמם. אני לא רוצה להשתמש בלכות החלביות שנותנות אפקט שקוף וסינתטי. מאידך אני לא רוצה לכה מגוונת שמנסה לתת לאורן צבע של סוג עץ אחר. ביוטוב יש אינסוף המלצות נהדרות לחומרים ומותגים שאין לנו בארץ. אם מישהו יכול לתת לי כיוון, או אפילו שם של מוצר שעונה על הדרישות הנ״ל אשמח מאוד. בתודה מראש
- קבצים מצורפים
-

-
ניקו
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 15 יולי 2019, 14:40
אתה יכול להכין בעצמך, קח גוש מכובד של צמר פלדה, תשרה בחומץ ותוך כמה שעות יתקבל צבע, ככל שתמתין יותר כך הוא יתכהה עד שבוע שאז הוא יקבל פחות או יותר את הצבע הסופי, תוכל תמיד לנסות על שארית מאותו עץ, ככל שתרבה בשכבות הצב יתכהה ויתקבל גוון שונה מעט מסקלת הבהירות. על זה אפשר לשים שמן פשתן או דני, בכ"א כמשטח לשולחן כתיבה לילדים, אורן מעט רגיש ועדיף לשים עליו פלטת פרספקס. אם תיישם עליו רק לכה על בסיס מים הוא יקבל גוון כהה יותר במשך הזמן ( יפה לטעמי )
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 15 יולי 2019, 14:54
המון אפשרויות, אני בחרתי במקרים דומים - ציפוי פוליטורה כהה והואיל והאורן רגיש לפגיעות כיסיתי בלוח זכוכית 4 מ״מ שמוגבה קצת עם כריות גומי. גם מרקם חלק ונעים, גם שומר על העץ והפוליטורה נותנת גוון חום עדין ומדגישה את הטקסטורה.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 16 יולי 2019, 06:50
Edi כתב: תשרה בחומץ ותוך כמה שעות יתקבל צבע, ככל שתמתין יותר כך הוא יתכהה עד שבוע שאז הוא יקבל פחות או יותר את הצבע הסופי
מעניין. זה יוצר מעיין בייץ ?
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 16 יולי 2019, 07:07
Edi כתב: תשרה בחומץ ותוך כמה שעות יתקבל צבע, ככל שתמתין יותר כך הוא יתכהה עד שבוע שאז הוא יקבל פחות או יותר את הצבע הסופי
תוך כמה שעות לא יקרה כלום, צריך לחכות כמה ימים וגם זה תלוי ביחס שבין כמות החומץ וכמות צמר הפלדה. הרבה יותר מענין הגימור על גבי אלון שהוא תוצאה של חיבור עם הטאנינים שבתוך העץ הזה. עם חומר מאד מרוכז ומספר שכבות מגיעים למראה של מעין "אבונייזינג". אפשרות נוספת לבייץ טבעי הוא שימוש בתמצית תה מאד מרוכזת. גם כאן תהיה תוצאה מפתיעה על האלון.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי ניקו » 16 יולי 2019, 08:38
תודה למגיבים
-
ניקו
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 16 יולי 2019, 09:16
Alex Milch כתב:Edi כתב: תשרה בחומץ ותוך כמה שעות יתקבל צבע, ככל שתמתין יותר כך הוא יתכהה עד שבוע שאז הוא יקבל פחות או יותר את הצבע הסופי
תוך כמה שעות לא יקרה כלום, צריך לחכות כמה ימים וגם זה תלוי ביחס שבין כמות החומץ וכמות צמר הפלדה. הרבה יותר מענין הגימור על גבי אלון שהוא תוצאה של חיבור עם הטאנינים שבתוך העץ הזה. עם חומר מאד מרוכז ומספר שכבות מגיעים למראה של מעין "אבונייזינג". אפשרות נוספת לבייץ טבעי הוא שימוש בתמצית תה מאד מרוכזת. גם כאן תהיה תוצאה מפתיעה על האלון.
כמו שכתבת זה תלוי ביחס שבין הברזלית לחומץ וגם לסוג הברזלית יש משקל, מנסיוני הדל אך העובדתי תוך 4-5 ש' מתקבל כבר גוון שיכול להספיק ליישומים לא כהים מדי ,התרכובת הנ"ל עובדת על כל עץ בהיר. עם עלי תה זה יוצר לטעמי תכסית אנמית יותר, לאחר מספר נסיונות הפסקתי.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 16 יולי 2019, 09:51
הספסל שבתמונה בנוי כולו מאותו חומר - אורן 5X10 , המושב הוברש בשלוש שכבות של תרכובת ברזלית וחומץ (בני יומיים)ונמרח בשמן פשתן הרגליים בלכה שקופה על בסיס מים שמתכהה עם הזמן ( לא מתוכנן ). הספסל נראה 'הודות' לכישורי ואמצעי הצילום שלי הרבה פחות טוב מהמציאות.
- קבצים מצורפים
-

נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 16 יולי 2019, 12:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 16 יולי 2019, 10:11
שמן פשתן מומלץ מאוד, ללא ריח משמעותי, מתיבש במהירות יחסית ועושה עבודה טובה, גם שולחן המהגוני שעליו הוא נמצא נהנה משירותיו, זהו שולחן בר למטבח שעובד קשה וסובל מנוזלי מאכל ברמות חומציות שונות, כל כמה חודשים יישום של השמן הנ"ל ונראה כמו חדש.
- קבצים מצורפים
-

-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי ניקו » 16 יולי 2019, 12:09
תודה אדי!
-
ניקו
- סופר משתמש
-