פיני, שאפו גדול על תרומתך! זה לא דבר של מה בכך...המידע שברשותי על תכונות ועל בניה של קחונים הוא כה רב שבינתיים זה רק מעקב את בנית הקחון הראשון

.
ברשותך, הייתי רוצה להסב את תשומת לבך למספר דברים. עפ"י התמונה מעבר יציאת האויר נראה מעט גדול אך כל עוד זה לא כלי לתזמורת פילהרמוניט, זה בטח בסדר.
ניתן להבין מן התאור שלך כי ה-TAPA (הדופן עליה מקישים) עשויה מאותו עובי חומר כמו יתר דפנות התיבה. אם כך, זו טעות שתקח בחשבון בכלים העתידיים. זו צריכה להיות ממברנה שתכונותיה משפיעים על גוון ואיכות הצליל. לעולם לא מדביקים אותה. הממברנה הזו (TAPA) מחוברת עם ברגים בפיזור מסוים שבחלקו העליון מאפשר צלילים נמוכים יותר והמהדרין דואגים לתבריגים בתוך הגוף כדי שאפשר יהיה לשחרר ולהדק את הממברנה (מעין כיוונון של הכלי).
לרוב ה-SNARE אמור להיות בעל יכולת כיוונון חיצוני, כיוונון שמאפשר הצמדה יתרה או פחותה לממברנה.
מעבר לנקודות הבסיסיות האלה הכל רק הולך ומסתבך. יבוא יום ואאמץ את הפשטות גם אני.
נ.ב. כיוון שהכלי ספרדי ולחלקיו יש שמות בספרדית הנה קוריוז קטן:
אני מניח שחלקכם מכירים את ה-TAPAS (הרבים של TAPA) מספרד. פירוש המילה הוא כיסוי/מכסה. ה-TAPAS הם מתאבנים קטנים שמוגשים עם הבירה שהספרדים נוהגים לשתות. המנות הן פרוסות לחם/בגט קטנות עם מיני דברים טובים/טעימים עליהם. נהוג היה להגיש את כוס הבירה עם פרוסה כזו שמכסה על פתח הכוס למניעת בואם של זבובים לבירה.
יאיר פלדמן, סליחה שחדרתי מעט לתחום הטריוויה...