אחלה קהילה יש פה לפי מה שהספקתי לקרוא עד עכשיו, אז אשמח להצטרף
קצת עלי: רון, בן 33, מהנדס תוכנה ביום ומשוגע diy בלילה. האהבה לעץ הגיעה מאבא (נגר מהיום שיצא מהצבא עד לפנסיה שהגיעה השנה).
בעבר בניתי כמה פרויקטים קטנים ולא מסובכים מידי, האחרון היה מגדל למידה / שולחן לילדה, שהוכיח את עצמו כשימושי מאד!
מכיוון שגרנו בדירה בבניין עד עכשיו, לא כל כך יצא לי לממש את התחביב בשנים האחרונות (חוץ מבניית המגדל-שולחן לילדה, שגם זה נעשה בחצר של ההורים ועם סנדוויץ' שהזמנתי חתוך ברובו).
בקיץ הקרוב סוף סוף נכנסים לבית פרטי, תהיה גינה נחמדה ומחסן, אז אישתי שתחייה מפרגנת (וכבר עם בקשות ל3 פרויקטים...) ויש לי תקציב של עד 7000 ש''ח לקניית ציוד.
המגוון מבלבל, אבא שלי הוא מחסידי הציוד הזול לבית כי תמיד היה משתמש בציוד בנגריה שהיה צריך, אז הוא לא מקור להמלצות טובות, כי מבחינתו ג'יגסו ב300 שקל זה יקר לבית...
מה אני מתכנן לבנות (או מה אישתי ביקשה...)?
1. בית עץ לילדה (ולזו שבדרך). הכיוון הוא לבנות את המסגרת מקורות אורן ואת הקירות/גג מסנדוויץ כדי לחסוך בעלויות העץ.
2. שולחן קק''ל קטן לילדה גם כן (קורות אורן, דיי בסיסי).
3. מיני מטבחון חיצוני, בגודל 3 קבינות, אחת לתנור בילטאין וכיריים חשמליים מעליו, אחת עם 2-3 מגירות ועוד אחת עם ארון וכיור מעליו. פה חשבתי על סנדוויץ למבנה הכללי, וגם על יצירת משטח עבודה מהדבקת 2 לוחות סנדוויץ וגימור קנטים מעץ אורן, כי לא מעוניין להשקיע בבוצ'ר בלוק מאלון.
4. מיני פרגולה כגגון לחניה השנייה (אחת מקורה אחת לא).
מעבר לזה רוצה לבנות שולחן עבודה נייד עם גלגלים שאוכל לגלגל מהמחסן לגינה כדי לעבוד.
אחרי הפרומו הארוך, השאלות...
חשבתי לרכוש את הכלים הבאים:
1. מסור שולחן
2. מברגה-מקדחה
3. אימפקט
4. רוטר
5. ג'יגסו / מסור חרב (עדיפות למסור חרב, יוכל גם לשמש אותי לגיזום ענפים בגינה, יודע שהשימושים שונים...)
6. מלטשת עגולה
7. אקדח צבע (מתלבט בין לקנות חשמלי לבין לקנות קומפרסור פשוט שישמש לעוד דברים עם אקדח לקומפרסור).
8. פטישון (לשימוש כללי)
9. ג'יג קרייג לפוקט-הול (לא חובה, סתם פינוק)
ברור לי שהתקציב לא מאפשר לקנות מוצרי high end, ולכן ההתלבטות היא כזו - יש לי אפשרות לרכוש סט נטען (חדש) של מקיטה (18v) במחיר טוב של עד 4000,אולי פחות אפילו. הסט כולל מקדחה-מברגה, אימפקט, פטישון, מסור עגול 6.5 אינץ', מסור חרב, מולטיטול ומגיע עם 3 סוללות 5 אמפר ומטען. מה שמשאיר לי בערך 3000 שקל, ובתקציב הזה מצאתי מסור שולחני שפך 8.5 אינץ' דגם hs80 שאליו אוכל לצרף רוטר של מקיטה rp0900, מלטשת מקיטה b05030 ואקדח צבע חשמלי כלשהו או מדחס עד 600 שח לערך.
האפשרות השנייה היא להשקיע את מירב הסכום במסור שולחן (שמתי עין על הדיוולט 7491), אבל זה בקושי משאיר תקציב להמשך הציוד, כי זה לבד כ4000 ש''ח. ההתלבטות שלי היא כמה אני צריך השקעה כזו במסור שולחן....
אשמח להצעות, המלצות, הארות והערות...
זהו, חפרתי מספיק...
מצרף תמונות מהפרויקט האחרון סתם בשביל הכיף
חג שמח!

Sent from my Mi A2 using Tapatalk