|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי AmirG » 12 פברואר 2019, 19:45
שלום לכולם
הגיע אליי לפני יומיים המסור סרט הראשון שלי. מסור "12. כרגע אני מאוכזב ומוטרד כי בניסור יש סטייה די חדה. בכל פעם שהעץ פוגש בלהב, הלהב מוסט שמאלה (אני ממש יכול לראות את ה"קיפול" של המסורית שמאלה) וככה מתקבל ניסור רחוק מאוד מישר. כאמור זה מסור הסרט הראשון שלי ואני לא מנוסה, ובהחלט בהחלט יש סיכוי שהבעיה היא בי. רק מנסה להבין מה הבעיה. עקבתי אחרי ההוראות, הסתכלתי פה ושם ביוטיוב על סטאפ למסור סרט, ועדיין לא מוצא פתרון. אשמח לעצות ממנוסים ממני. אני יודע שיש כל מיני כיוונונים אפשריים שיכולים להיות נכונים או לא נכונים, אבל מה החשד המרכזי שעולה לכם כשאני מתאר את התופעה הזאת? כמו שכבר אמרתי, כרגע מאוד מאוד מתוסכל אז אודה מקרב לב על כל סיוע.
-
AmirG
- משתמש ותיק
-
על ידי Se7eN » 13 פברואר 2019, 00:28
אני גם רחוק מלהיות מומחה אבל יש לי מעט ניסיון. על פניו נשמע לי שיש בעיה עם המובילים, עם שהסרט לא מונח במרכז הגלגל. כדי לתקן את העניין הראשון צריך לשחק עם המיקום שלהם, ואת השני מתקנים ע"י שינוי זווית הגלגל העליון, ביחס למישור הסרט.
ותתחדש על המסור! כלי מצוין ורב שימושי בסדנה הביתית. איזה דגם קנית?
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי AmirG » 13 פברואר 2019, 02:14
תודה על המענה. אם יש לאחרים הצעות נוספות, אשמח.
המסור הוא מסור "12 של טארגט. ניסיתי למרכז את הסרט על הגלגל, והתוצאה לא השתנתה. ניסיתי גם לשחק עם המיסבים (להבנתי הם צריכים להיות מאוד קרובים אבל לא לבוא במגע ישיר עם המסורית). גם כאן ללא הועיל. אגב, ניסיתי בשלבים מאוחרים יותר לקחת את הדברים לקיצוניות בתקווה להבין איפה הבעיה. למשל, הוצאתי את המסורית ממרכוז על הגלגל, פעם קדימה ופעם אחורה. ללא שינוי. כנל לגבי המיסבים. פעם מרוחקים מאוד ופעם צמודים עד כדי מגע. קראתי במספר מקומות שמסורית לא טובה מיוחד עשויה לגרום לזה. זה נכון? המסורית היא מה שהגיע עם המסור, לא החלפתי. יכול להיות באמת שבעיה כזאת של סטייה (חמורה למדי, מדדתי כעשר מעלות) נובעת ממסורית לא טובה במיוחד/שחוקה? ובכל מקרה, איפה מוצאים מסוריות למסור סרט בארץ? בעדיפות לאזור המרכז. אשמח מאוד לדעת.
-
AmirG
- משתמש ותיק
-
על ידי dudi » 13 פברואר 2019, 03:18
האם אתה יכול לצלם סרטון של הבעיה?
-

dudi
- סופר משתמש
-
על ידי bas bablun » 13 פברואר 2019, 08:43
יכל להיות שחסרה מתיחה. ברוב מסורי הסרט אפשר לשנות את גובה הגלגל העליון וכך להשפיע על מידת המתיחה של הסרט. סרטון באמת יכל לעזור.
ממליץ על הוניגסברג ברחוב הלהב 2 בחולון.
עוד נקודה - יש חשיבות גם לסוג העבודה, סוג העץ על בחירת הלהב. יש הרבה סוגים של להבים - לחיתוך בשר קפוא, פרספקס, מתכת וכו'. לגבי עץ -יש לחיתוכים עדינים יותר, שמייצרים ניסור דק ואיטי, ויש עם שיניים גדולות יותר שאוכלות יותר מהר וחזק אבל רוחב הניסור עבה יותר ופחות מדוייק. בקיצור, יש מנעד בין מסור נימה למסור מנסרה...
בהצלחה נמרוד
-
bas bablun
- סופר משתמש
-
על ידי Ronst » 13 פברואר 2019, 11:06
מהניסיון שלי עם מסור סרט יש שתי סיבות ראשיות לדריפט של הלהב: הסיבה הנפוצה ביותר היא באופן מפתיע להב שאינו מושחז. הסיבה השניה היא מירכוז לא נכון של הלהב על הגלגל, הטעות הנפוצה היא למרכז את קו האמצע של הלהב כאשר בפועל צריך למרכז את קו החיתוך שהוא הקו העובר דרך בסיס השיניים, אני מצרף למטה קישור לסרטון שמסביר היטב את הנושא ואת תהליך הכוונון כולו. למובילים בצידי הלהב אין כמעט תפקיד בסיפור הזה, המוביל שתומך את הלהב מאחור צריך להיות מכוון למרווח בעובי פיסת נייר. בהצלחה. https://youtu.be/wGbZqWac0jU
-

Ronst
- סופר משתמש
-
על ידי AmirG » 13 פברואר 2019, 11:43
מצרף וידאו. האמת שקצת קשה לראות בוידאו. ניסיתי לצלם ממספר זוויות, לדעתי בזווית האחרונה, מלמעלה, הכי ניתן לראות את ה"קיפול" של הלהב שמאלה. מישהו מצליח לזהות מזה מה לא תקין? https://youtu.be/gtpKthdoc8gאני יודע שהמיסבים העליונים גבוהים מאוד, אבל עשיתי את זה רק לצורכי הצילום. גם כשהם נמוכים יותר התוצאה זהה. לגבי התגובה התגובה האחרונה: תודה עליה. ניסיתי מרכוזים שונים של הגלגל, והם לא השפיעו אז אני מעריך שזה לא זה. קראתי אתמול בכמה מקומות שלהב לא מושחז או שהסט שלו שחוק יכול לגרום לסטייה. אני לא יודע לומר לגבי הלהב שלי כי זה המסור הראשון שלי, ויש לציין שזה הלהב שהגיע עם המסור. הגיוני שהוא הגיע עם להב גמור מראש? ובכל מקרה, להב לא מושחז יכול לגרום לסטייה כזאת משמעותית?
-
AmirG
- משתמש ותיק
-
על ידי Shagby » 13 פברואר 2019, 12:06
שלום,
במסור שלי זה גם התרחש בעבר (ועדיין מתרחש לעיתים רחוקות יותר כאשר אני מחליף להב, מהסיבות שפירטו כאן קודמיי). אבל בעבר ניסיתי באמת הכל, לפי כל הסרטונים (וההגיון). אך אצלי הבעיה היתה שלא שמתי לב שהגובל לא היה מקביל בדיוק לללהב. ניתן לבדוק זאת בקלות אם מצמידים אותו לmiter slot (חריץ טי).
בהצלחה.
-
Shagby
- משתמש ותיק
-
על ידי Se7eN » 13 פברואר 2019, 12:56
המתיחה של הסרט בהחלט עשויה גם היא להשפיע - האם בדקת אותה?
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי AmirG » 13 פברואר 2019, 13:12
התעסקתי גם במתיחה. אני חושב שזה לא הסיפור, למרות שאני מודה שאני לא בטוח שהגעתי למתח אופטימלי. עקבתי אחרי הוראות וגם צפיתי במדרכי יוטיוב. יש כמה גישות שונות, אבל כולם בסופו של דבר מציעים ללחוץ באזורים שונים של הלהב ולבדוק כמה תזוזה יש. אבל למשל עד כמה ללחוץ, קשה לדעת. בקיצור, יש כאן עניין של טאצ' שברור שעדיין אין לי. ברור לי שהבעיה היא לא עודף מתח, כי ניסיתי לשחרר מתח ללא הועיל. אחכ ניסיתי למתוח את הלהב יותר ויותר, גם ללא הועיל. יש עוד לאן למתוח מבחינת הקפיץ, אבל מפחיד אותי למתוח עד שהלהב יתנפץ. אם אני גם ככה מתכנן לקנות להב חלופי (נראה כמו הדבר היחיד שלא ניסיתי) אז לא מפריע לי שהלהב הנוכחי יהרס. אבל זה מפחיד אותי מאוד מבחינה בטיחותית. זה משהו שיש לי סיבה טובה לחשוש ממנו או שאני מגזים? קריעה של להב, למשל בזמן עבודה, נשמע כמו משהו מאוד מסוכן
-
AmirG
- משתמש ותיק
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־6 אורחים
|