חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור פלטות ותליית ארוו

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חיבור פלטות ותליית ארוו

הודעהעל ידי Shachar_bd » 24 ינואר 2019, 10:31

שלום כולם

גיליתי את הפורום הזה לאחרונה והתרשמתי מאוד מאיכות וכמות שיתוף הידע.
למדתי המון רק משיטוט בחיפושים בפורום.

לפני כשבועיים יצא לי להרכיב מטבח איקאה. קטן יחסית - 2 מטר ארונות עליונים ו2 עליונים.
תוך כדי בנייה תהיתי לעצמי, ופה המקום לשאול - צורת חיבור הפלטות של איקאה
1.jpg

האם זה צורת חיבור מקובלת לפלטות בארונות מטבח\ ארונות בגדים מלבד איקאה?
האם יש לו חסרונות מבחינת חוזק מבנה?
ראיתי שלרוב מבריגים בורג באלכסון, אני מניח שזה פשוט זול יותר

דבר נוסף - קיבוע הארונות לקיר התבצע על מסילת ברזל ארוכה שכל הארונות ישבו עליה. שזה פתרון יפה מאוד כדי שהארונות יהיו מפולסים.
[att[/i]achment=0]2.jpg[/attachment]
פה יש חיסרון ברור, שכן זאת חתיכה די גדולה שבולטת לתוך הארון. גם כשמכסים את זה עם הפלסטיק הלבן.
אולי לא נורא, אבל אני מניח שלחלק מהאנשים זה היה מפריע.
איך מקבעים אחרת ארונות מטבח לקיר? יש מתקן אחר שעוזר לקבע ולפלס?
נראה לי עבודה כמעט בלתי אפשרית לקבל שורה ישרה של ארונות פשוט על ידי קדיחה\ דיבלים וברגים.
קבצים מצורפים
2.jpg
Shachar_bd

Re: חיבור פלטות ותליית ארוו

הודעהעל ידי Se7eN » 24 ינואר 2019, 11:19

לשאלתך הראשונה - זה חיבור מקובל מאוד ברהיטים להרכבה עצמית. הוא עובד טוב גם ברהיטים שעשויים מסיבית, איפה שבורג באלכסון לדעתי יעבוד הרבה פחות טוב. בנוסף הוא קל יותר להתקנה ע"י מתקין חובב.
לגבי קיבוע לקיר - השיטה שלהם אכן חכמה ונוחה מאוד. אבל גם כדי לקבע רהיטים אחרים, יש טריק נוסף:
החור ברהיט גדול בהרבה מהדרוש, ומגיעה איתו לוחית מתכת קטנה שמכסה עליו, ובה חור בגודל הנכון. בעצם הרעיון הוא שאתה קודח בקיר בערך במיקום המדויק, אבל אז משחק עם המיקום של החור ברהיט כדי למקם אותו מפולס.
תמונה
אותו רעיון אפשר לבצע בכל רהיט שדורש פילוס, פשוט מרחיבים את החור למעלה ולמטה כך שיש חור כמעין אליפסה. נכון גם לגבי התאמה אופקית, כמו מסילות למגירות.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Shachar_bd » 24 ינואר 2019, 15:40

כתבת שהחיבור הזה טוב גם לסיבית. יש עצים שזה לא מתאים? סנדויז, MDF?

איך מקובל לתלות ארונות מטבח? אני מניח שחייבים לפחות פלאח פלדה שמחובר איכשהו מאחורי הדיקט.
Shachar_bd

הודעהעל ידי Alex Milch » 24 ינואר 2019, 19:01

Shachar_bd כתב:כתבת שהחיבור הזה טוב גם לסיבית. יש עצים שזה לא מתאים? סנדויז, MDF?

איך מקובל לתלות ארונות מטבח? אני מניח שחייבים לפחות פלאח פלדה שמחובר איכשהו מאחורי הדיקט.

החיבור עם סגירה ב-1/4 סיבוב מקובל מאד בריהוט תעשייתי ביצור המוני כיוון שהדיוק שנדרש למיקום הפירזול הוא כזה שבלתי אפשרי לעמוד בו בעבודה ידנית. יש היום נגריוןת בינוניות ומעלה שברשותם CNC ןיכולים לבצע את העבודה הזאת. השיטה מתאימה לגופים מאד גבדולים שקשים לשינוע או לגופים שמיועדים לשינוע בכל מיקרה כגון ריהוט להרכבה עצמית.
ארגזים של ארונות מטבח בנגריה מרכיבים עם ברגים (לא באלכסון כי זה חיבור חלש) או סיכות. ארונות קיר מרכיבים עם מחברים שהם "חיצוניים".

התקנת ארונות עליונים של מטבח, יש כמה שיטות להתקנה שמשולבות גם עם שיטת הבניה. השיטה הפשוטה ביותר והנוחה ביותר היא כדלקמן: ממקמים ומפלסים את הארונות התחתונים ומקבעים לקיר כדי לאפשר לאיש השיש לקחת מידות ולהתקין בלי שהארונות זזו. מתקינים שיש, מתקינים חיפוי על הקיר ועכשיו את הארונות העליונים תוך השענות על חיפוי הקיר ופילוס. החיבור לקיר עם ג'מבואים דרך פחיות שהותקנו בצד החיצוני של גב הארון. מתקינים ארונות נוספים ע"י הצמדתם למותקן באותה שיטה. זה לא מסובך, לא קשה והכל יוצא ישר ומפולס גם אם המתקין לא 100% מיומן.
שיטות נוספות הן עם FRENCH CLEAT ופירזול יעודי שתולים עליו את הארון, מפלסים באמצעות ברגי כיוונון (לא מן הסוג ש-Se7eN הראה, זו שיטת IKEA) ובסוף מהדקים לקיר בחלק התחתון של הארון מבפנים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Shachar_bd » 24 ינואר 2019, 23:03

מעולה. תודה על ההסבר

אז אם אני מבין נכון - אם הייתי בונה לעצמי היום מטבח - עדיף לחבר את הפלטות עם ברגים. מבחינת פשטות.
אבל נגיד ויש לי הרבה זמן להשקיע בהכנת הפלטות ואני רוצה התקנה מהירה - הנעילה עם הרבע סיבוב תעשה את העבודה.

נשמע נכון?
Shachar_bd

הודעהעל ידי Se7eN » 25 ינואר 2019, 01:09

Shachar_bd כתב:מעולה. תודה על ההסבר
אז אם אני מבין נכון - אם הייתי בונה לעצמי היום מטבח - עדיף לחבר את הפלטות עם ברגים. מבחינת פשטות.
אבל נגיד ויש לי הרבה זמן להשקיע בהכנת הפלטות ואני רוצה התקנה מהירה - הנעילה עם הרבע סיבוב תעשה את העבודה.
נשמע נכון?

אני לא מומחה למטבחים, אבל בפירוש לא הייתי בונה ארון מטבח עם החיבור הזה. בורג מבחוץ זו האופציה היחידה שהייתי משתמש.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 25 ינואר 2019, 09:32

Shachar_bd כתב:מעולה. תודה על ההסבר

נשמע נכון?

אז אם אני מבין נכון - אם הייתי בונה לעצמי היום מטבח - עדיף לחבר את הפלטות עם ברגים. מבחינת פשטות. הבנת נכון, לא רק מבחינת פשטות אלא גם חוזק המיבנה.

אבל נגיד ויש לי הרבה זמן להשקיע בהכנת הפלטות ואני רוצה התקנה מהירה - הנעילה עם הרבע סיבוב תעשה את העבודה. במידה ואתה מתכוון "התקנה מהירה" לבנית הארגזים/קופסאות, המקום המהיר ביותר הוא בנגריה. כיוון שאני מניח שאין ברשותך CNC לביצוע הכנה מהירה ומדויקת להתקנת הפירזול של הרבע סיבוב, מה תרוויח מהכנה איטית ולא מדויקת תמורת חיבור מעט יותר מהיר של הדפנות.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Shachar_bd » 25 ינואר 2019, 18:47

אוקי

תודה על התשובות
Shachar_bd

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים