חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמי

הודעהעל ידי efraym » 20 ינואר 2019, 21:42

ערב טוב לחברי הפורום

לפני שכתבתי את ההודעה, חרשתי די הרבה על ההודעות שכבר נכתבו ואני חש מעט יראת כבוד נוכח המקצוענות ונוכח הנכונות לשתף ולסייע. אני משוכנע שכאן אמצא את העצה וההדרכה בפרוייקט שלפני.

אז החלטנו לבצע ריענון מסויים של המטבח. להוסיף מעט ארונות חדשים, להגדיל את משטח השיש, להמיר חלק מהארונות למגירות, ולהחליף את החזיתות של כל הארונות.

את עבודות הנגרות אני מתכוון לבצע בעצמי, (זהו לא פרוייקט הנגרות הראשון שלי, כבר בנינו שידת החתלה כולל מגירות - מסנדוויץ ליבנה, ארונות ועוד)

הנקודה המרכזית שלגביה יש לנו התלבטות קשה היא המסילות למגירות.

מחד, המסילות החדשניות, אלו עם הטריקה השקטה והנסיעה הסופר חלקה, גורמים לנו מאוד. ומאידך, מחירן גבוה ואני חושש מעט מהתקנתן (מסילות רגילות כבר התקנתי בעבר והן עובדות פיקס, לצערי הן עובדות טוב יותר ממה שהתקין לי נגר מקצועי).

אני מתכנן שני סוגים של מגירות. מגירות מזווה בעומק 50 או 60 וברוחב 32, ומגירות כלים בעומק 50 רוחב 60 וגובה 32.

אשמח לשמוע עצות מהמומחים כאן:

א. איזו חברה של מסילות חדשניות נותנת מענה ראוי במחיר יחסית נמוך? (ממה שראיתי בינתיים, בלום יקר נורא, גראס יקר וסביר אבל אין לי מושג אם וכמה הם טובים, ויש סיניות בלי מיתוג שנראות בסדר גמור אבל אין לי שמץ על עמידותן)

ב. האם ההתקנה שלהן אפשרית גם בתור ניסיון ראשון ובלי הדרכה של החברה? (בלורן טוענים שחייבים הדרכה והכשרה)

ג. ממה שאני רואה, ברוב המקרים קונים לא רק מסילות חדשניות אלא קיומם של מגירה כולל הדפנות. האם זה מוכרח המציאות? משתלם יותר? או שעדיין אפשר לבנות את המגירה עצמה מעץ במחיר סביר, להנות היתרונות של נסיעה ונשיאה חלקות וטריקה שקטה?

תודה רבה מראש לכל אחד שיעזור הן בחשיבה והן במידע.

אפרים
efraym
משתמש ותיק

Re: הוספת ארונות מטבח בכוחות עצמי

הודעהעל ידי arikbar » 20 ינואר 2019, 21:56

סביר להניח שאלכס יעביר לך מהידע הבלתי נידלה שלו.
בנוסף לאחר מיכן אני ממליץ לך לירכוש סט אחד ולהיתנסות
סמל אישי של המשתמש
arikbar
סופר משתמש

הודעהעל ידי יניב » 20 ינואר 2019, 21:58

אני יכול לענות דווקא מנקודת מבט של מתחיל ולא בתור מומחה.
לאחרונה התקנתי מסילות נסתרות של בלום (בתחתית מיטה אז מעט יותר פשוט). בהתחלה חששתי אבל בדיעבד זה היה ממש פשוט. קוראים טוב את המידע הטכני ושמים לב לפרטים הקטנים אבל ההתקנה ממש פשוטה.

כמו כן, המחירים שמצאתי בחנות פרזול היו נמוכים יותר מאשר באינטרנט. מסילות נסתרות פתיחה מלאה בלום 50 סמ (560H) עלו לי 110 שח לפני מע״מ (לסט) ולדעתי באינטרנט המחיר היה יותר יקר.

Sent from my iPhone using Tapatalk
יניב
סופר משתמש

הודעהעל ידי LASLOSHAY » 21 ינואר 2019, 13:16

אני משתשמש שנים בגראס .
יותר זול מבלום ולעתים הרבה יותר טוב .

יש שבלונה להתקנה פשוטה של המסילות ממולץ לרכוש !
סמל אישי של המשתמש
LASLOSHAY
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 21 ינואר 2019, 20:39

ערב טוב אפרים,

אנסה לעשות סדר (עפ"י הבנתי) בנושא המגירות. יש 3 מותגים מובילים:

- GRASS - יבוא ושיווק ע"י "דומיסיל"
- HETTICH - יבוא ושיווק ע"י "בירמן"
- BLUM - יבוא ושיווק ע"י "בלורן"

יש לי נסיון רב שנים מצוין עם GRASS. מוצר איכותי ואמין ולשרות של "דומיסיל" עוד לא מצאתי מתחרה בתחום.
הרבה מאד זמן לא עבדתי עם HETTICH ולכן לא אוכל להביע דעה.
אני נמנע משימוש במוצרים של "בלורן", ואמנע גם מלהביע את דעתי על השרות. מוכרת לי השיטה של "דחיפת" טכנאי להדרכה והתקנת פירזולים שונים.

היתה לי הזדמנות לשדרג ארונות מטבח ישנים ע"י התקנת מגירות בארונות קיימים. השיטה הנוחה ביותר היא פירוק הדלת ותושבות הצירים והתקנת דפנות שהמסילות מותקנות עליהן מראש. נכון, זה מצר את החלל בכ-3.5 ס"מ אבל מאפשר התקנת מסילות באופן מדויק ביותר.

יש מסילות עם בלימת טריקה למגירות עץ ויש מגירות דופן מתכת שמותקנת בהן אותה מסילה בדיוק. התקנת המסילות קלה ביותר, עם מספר ברגים כמו המסילות גלגלת הלבנות. בנית מגירות העץ מסורבלת בהרבה מבנית מגירות דופן מתכת. כל מה שאתה נדרש זו תחתית וגב מסנדביץ' מחופה פורמייקת גב/פנים. על מנת לקבל מגירות עמוקות יותר/גבוהות יותר, יש אפשרות להתקנת זוג או שני זוגות של מוטות גלריה. כל המפרטים לתיכנון והתקנה מופיעים בקטלוגים. בנוסף כמובן יש צורך בחזית למגירה שהיא החזית החיצונית.

מיותר לבנות ארגזי ארונות למטבח מסנדביץ' ליבנה, תעבוד עם סנדביץ' אוקומה מחופה פורמייקת גב/פנים בשני הצדדים.

אם אתה מאזור חיפה או מגיע לסביבה, אתה מוזמן להתיעצות אישית.

052-8732225 אלכס
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי efraym » 21 ינואר 2019, 21:27

וואו, תודה רבה על השקעת הזמן לכתוב לי.

אלכס, ידוע לך איפה ואיך אני יכול לקבל מחירים טובים על המוצרים של גראס? שאקבל ממישהו מחירים אוכל להשוות מה כדאי יותר, מגירות עץ שאני בונה או מגירות בנויות שלהם.

ממש תודה רבה
efraym
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 ינואר 2019, 08:38

מחירים טובים ויחס טוב, אצל "אחים יונס".
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 22 ינואר 2019, 09:23

מגירות צריך לדעת דגם ולא רק מותג.
לבלום יש 3 דגמים ו2 מסילות נסתרות
לגראס יש 5 דגמים ו2 מסילות נסתרות,
להטיש יש 4 דגמים ו2 מסילות נסתרות.
הכי זול משלשת היצרנים האלו במגירות דופן זה הטיש אינוטק, או אטירטק שלאחרונה נמכרת באותו מחיר.
לגראס יש 2 יבואנים רשמיים שמייבאים כל אחד מוצרים אחרים, דומיסיל שמייבאים מהזולות את xp ועוד אחת על אתה מסילה, וח.ג. שמייבא את נובה פרו המודרנית יותר.
בגדול מגירות דופן של גראס הכי פשוטות להרכבה.
מידע מודיעיני לחש לי שכדאי לך ללכת לג'רסי...
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי efraym » 22 ינואר 2019, 16:43

תודה רבה אלכס

תודה רבה גם לך אדוני הרואה, יש לי תחושה שגם אתה חרש עץ מיומן.
efraym
משתמש ותיק

הודעהעל ידי efraym » 24 ינואר 2019, 02:10

לילה טוב

בשעה טובה קיבלתי הערב את התנורים שלי ואני ניגש לתכנון מעשי של מידות הארונות.

השירטוט המצ"ב מראה את מידות התנור והגומחה הרצויה, אלא שאני לא מבין אותו עד הסוף.

תמונה

מידת רוחב הגומחה מצויין כ56 ס"מ לעומת הרוחב המלא שהוא 59.4 ס"מ. מזה אני מסיק שהשוליים רחבים ב1.7 ס"מ לכל צד וא"כ, כשהגומחה היא 56 ועובי המסגרת הוא 1.7 - המסגרת מחופה לגמרי ע"י התנור. האם הבנתי נכון? א"כ מה המשמעות של הסימון 56+10?

מידת גובה הגומחה מצויינת כ58.5 ס"מ בעוד גובה גוף התנור הוא בסה"כ 57 ס"מ, האם אני מפספס כאן משהו? גם כאן מצויין שהגובה הוא 585+10, מה המשמעות של זה?

ושאלה אחרונה בעניין, אם אכן גובה הגומחה הוא 585, וגובה כל הפאנל הקדמי לפי השירטוט הוא 594 - אין כמעט כיסוי על ידי הפאנל?

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה המידות ומכה חיפוי יש לי בצדדים - חשוב לי לתכנן מדוייק ככל האפשר
efraym
משתמש ותיק

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־9 אורחים