כאשר מדובר על רעפים אז יש חשיבות גדולה לשיפוע
אבל כשמדובר במשטחים שלמים אז המים יתנקזו גם בשיפוע קטן מאד.
(ראה גגות שטוחיםׂׂ)
ייעוץ בתכנון פרגולה צפה
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: הערות על התכנוןכאשר מדובר על רעפים אז יש חשיבות גדולה לשיפוע
אבל כשמדובר במשטחים שלמים אז המים יתנקזו גם בשיפוע קטן מאד. (ראה גגות שטוחיםׂׂ)
Re: הערות על התכנוןאם כך איך מבצעים שיפוע? הרי הקורות הניצבות אינן נשענות על הקורה התלויה? כך שלמעשה שטח החיבור בין שתי הקורות לא יהיה מלא.
ההתקנה תוכננה להיות נסתרת קרי ברגים ארוכים באלכסון בין 2 הקורות.( 2 בכל פאה , יצירת ״חורי כיס״ באמצעות הג׳יג של Kreg וסתימת החורים באמצעות מרק או דיבל ייעודי. אני יכול להרוויח גובה אם אעשה שימוש בקורות בחתך של 15X15 במקום 20X15 וחיבורם ע״י השקה לחלק התחתון של הקורה התלויה והנחת הבמבוק. את השיפוע בסנטף מעל אצור שיפוע באמצעות לטות לאורך הבמבוק כאשר בצד הקיר קיבוע הסנטף יבוצע באמצעות ״ר״ מאלומיניום לאטימה טובה. דעתכם?
Re: הערות על התכנוןבתמונה שהעלת הקורה התחתונה שיושבים עליה כל הקורות ,התקינו ברזל שעוטף את הקורה בפינה ,ומוט ברזל עגול שמתחבר בן הקורה לקיר
על פניו נראה חזק ביותר ,
Re: הערות על התכנוןבאופן עקרוני אני חושב שפרגולות הצללה צריך לעשות ממתכת
הפרופילים הרבה יותר עדינים והביצוע הוא פשוט מאד תחשוב על זה
Re: הערות על התכנוןלא הבנתי איך אתה מתכוון לייצר שיפוע עם לטות?
לייצר לטות עם חתכים משתנים בהדרגה? לגבי חיבור הקורות לקורת הגשר- החיבור לא חייב להיות מושלם. זה לא נגרות. אבל, אם אתה באמת מעוניין לחבר אותם מדויק וליצור שיפוע, אתה יכול לבצע על הקורות שיוצאות מהבית חיתוך של נגיד ס"מ או 2 ס"מ, בנק' המפגש הקיצונית עם קורת הגשר ואז לבצע עוד כמה חיתוכים ולשבור עם מפסלת- ובעצם ליצור מגרעת בזווית של השיפוע. חיבור- למה קרג גיג? למה למלא במרק? פשוט תקנה ברגים 8*180 (ראש כוכב בדר"כ T-40) ותבריג אותם מהחלק העליון של הקורות לתוך קורת הגשר. אם אתה דואג שים קצת סופר 7 לפני ההברגה על החיבור והוא יהיה חזק יותר..
Re: הערות על התכנוןהרעיון לבנות משולש ישר זוית כאשר הניצב הקצר מחובר לקיר, הניצב הארוך מחובר לקורות דרך הבמבוק והיתר מתחבר בין 2 הניצבים ועליו יונח הסנטף(צריך לדאוג לסגור עם רשת את הצד הימני למניעת כניסת ציפורים)
אולי תוכל לפרט קצת יותר לגבי השימוש בברגים? לחיבור תושבת הקורות לקיר , איזה ברגי ג׳מבו צריך (8?) כמה ברגים לכל תושבת? בכמה ברגים לחבר את הקורות הניצבות לקורה הראשית (גשר) ציינת לעשות שימוש בטורקס 8X180. באיזה ברגים יש לעשות שימוש עבור התושבת של העמוד שמתחברת לרצפה? האם מומלץ לעגן את התושבת של הקורה הראשית(גשר) באמצעות ג׳מבו כימי? האם יש טעם להסתבך עם תושבת חרב לקורות הניצבות בעבור התקנה נסתרת?(יש לי משור עגול של worx שיכול לייצר שחרור במרכז הקורה של 4.5 ס״מ, מספיק? ) היכן מומלץ לקנות את הפרזול? תודה מראש על ההתייחסות.
Re: הערות על התכנוןאני לא אגיד לך מה צריך לעשות אני רק אגיד מה אני הייתי עושה.
אתה תבדוק את זה לפני. (ברור מספיק שאני לא מהנדס...?) כל התושבות הייתי מחבר עם ג'מבו 5/16 באורך כפול. אם יש ארבעה חורים שים 3-4 ג'מבו מה אכפת לך? עדיף. של קורת הגשר אפשר באותה צורה. אם אתה רוצה להיות ממש בטוח קנה עוגן חץ שזה דומה לג'מבו אבל חזק יותר. ---כל זה בהנחה שמדובר בבטון ממש ולא בקיר בלוקים. לא השתמשתי אף פעם בעוגן כימי אז לא יודע. את התושבות שמתחברות לרצפה אפשר עם אותו ג'מבו רק לא צריך כפול לדעתי אפשר אורך רגיל (5 סמ בערך). [אתה יכול לשים אחד כפול ליתר ביטחון..] הרעיון של איך ליצר את השיפוע נשמע לי לא משהו- מהצד ייראו את כל הקונ' הזו וזה לא יראה טוב. עדיף תתן לפרגולה שיפוע- הוא לא גדול וכמעט בלתי נראה. בכל מקרה תצטרך לייצר הרבה משולשים כאלה ולעשות להם חיזוקים כל 50-60 ס"מ. סתם עבודה מיותרת. אתה צריך 7% שיפוע לסנטף- 7 ס"מ ירידה כל מטר. זה הוראות יצרן. עם הברגים- פשוט שני ברגים מלמעלה על כל קורה לתוך קורת הגשר. זה נסתר, קל, מהיר, וזה מספיק חזק. כמו שאמרתי אם תעשה מגרעת קטנה רק בגודל השיפוע זה ייצא ממש צמוד ותוכל לשים גם סופר 7. *הכותב אינו מהנדס והוא כותב את כל הדברים רק על בסיס ההיגיון האישי שלו והניסיון שצבר במהלך שנתיים-שלוש של התקנות.
אולי זה יעזור לך -תכנית מלאה עם צילומיםשלום,
לא ידעתי מה זה סנטף ולכן חיפשתי בגוגל... ולהפתעתי מצאתי הסבר מלא והדרכה מלווה צילומים איך לבנות פרגולה דומה לזו שאתה מתכנן (עם רגל ) אולי זה יעזור לך http://etzeitan.blogspot.co.il/2012/09/blog-post.html בברכה, איזי
Re: ייעוץ בתכנון פרגולה צפהממליצה לך קודם כל לבדוק עם חברה מקצועית את כל הנושא האם זה בכלל אפשרי מה שאתה מבקש ועד כמה זה בטיחותי
חברת טרופיקאזה עושה אחלה עבודות עם פרגולות עץ ויוכלו לעזור לך
Re: ייעוץ בתכנון פרגולה צפהעוגן ג'מבו הינו הפתרון הפחות טוב לחיבור פרגולות. עוגני חץ או כימי או ברגי בטון עדיפים ביותר כי הם גם הרבה יותר חזקים ואמינים.
בשני מילים : עוגן כימי טוב יותר אבל הרבה יותר קשה לביצוע. עוגן חץ טוב מספיק. בורג בטון, זה הפתרון הטוב ביותר אבל הם גם קצת יותר יקרים. לתכנון חיבורים, מומלץ לפנות לספקים של עוגנים מקצועניים שמספקים בדרך כלל גם שירות ייעוץ וגם תוכנות חינם לתכנון עוגנים. פרטים על כל סוגי ברגים, תוכנה להורדה וכל מה שנדרש כדי להבין את התחום, תמצא גם באתר https://www.adit.org.il שמלא בסרטים והסברים. בהצלחה.
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־13 אורחים | |||||