פרוייקט שהתחיל לפני שנתיים בטיול באיזור בית ג'וברין שם מצאתי זרוק בצד הדרך גזע עץ זית מגיזום שעשו באתר (כנראה כי היה מלא בנמלים).
ריססתי אותו ב K300 ואטמתי את הצדדים ושכחתי ממנו לשנתיים ...
הגיע הזמן לפרוס אותו (במסור סרט תוצרת עצמית - בהזדמנות אעלה כמה תמונות שלו)
השתמשתי במקצוע עובי על מנת להגיע לעובי אחיד ואח"כ פרסתי על המסור שולחן לעובי הנדרש.
כדי לישר צד (במקום להשתמש במקצוע עליון על חתיכות מאוד קטנות) השתמשתי גם במסור שולחן.
(החתיכה הוצמדה ללוח הישר עם מצמדי לחיצה והלוח רץ בזמן החיתוך במקביל לגובל).
בהתחלה חשבתי לעשות חיבור DOVE TAIL אבל החלטתי לוותר כי גם ככה הזית מאוד בולט ומסתיר את החיבור
(וזאת הקופסה הקטנה הראשונה שלי...)
בחרתי בחיבור מסוג FINGER JOINT שגם יפה וגם חזק מאוד. החיתוך בוצע על המסור שולחן עם להב DADA וג'יג מתאים ל FINGER JOINT שאילתרתי.
מסתבר שנמכרים בשוק הרבה סוגים של ניילון נצמד עם עובי גליל פנימי שונה לכל יצרן. מה שהיווה אתגר תיכנוני.
כדי שלא אצטרך לקנות רק סוג מסויים אחד , חשבתי על רעיון שיאפשר לחבר לקופסה את כל סוגי הגלילים .
הכנתי גלגל בקוטר הפנימי של הגליל ניילון הכי קטן. הגלגל מורכב על מייסב (פורק מספינר ז"ל).
המייסב יושב על דיבל עץ שמחובר ללוח עץ קטן שנכנס ונצמד לצדדים בתוך הקופסה.
כשיש לי גליל עם קוטר אחר אני מלביש על הגלגל הקטן עד גלגל מתאם (הכנתי מתאמים לפי הקוטר הפנימי של הגליל של החברה הספציפית).
אפשר לראות בתמונה את המייסב בתוך הגלגל הקבוע ומתאם שמולבש עליו.
(היתרון של המייסב (ביחד עם קופסה מעט כבדה) הוא שכאשר מושכים את הניילון אין חיכוך על הגליל ואז הניילון יוצא חלק. (עם החותכים הפשוטים כשמשקל הקופסה יורד אז לפעמים כשמוציאים ניילון הקופסה באה יחד עם הניילון ואז צריכים 3 ידיים כדי לניילן (אחת תופסת את הקופסה ושתיים מוציאות ניילון).
את הפס החותך לניילון לקחתי מקופסה קיימת והוא יושב בלחץ על פס עץ דק (במקום הקרטון) שקוע בתוך מסגרת - החותך ניתן להחלפה בקלות במידה והלהב יתקהה עם השנים.
והנה המוצר המוגמר (כמעט) - נשאר לשים רגליות (בתכנית להדביק 4 מטבעות מעץ) ולחבר לכיסוי מגנטי ניאודמיום קטנים שיתפסו את הכיסוי. סה"כ השתמשתי בלוח זית אחד לכל חלקי הקופסה.