שבוע שעבר שמעתי לראשונה את המושג הזה: "אבק מנסרות". אמרו לי שעץ שמגיע ממנסרה, צריך כמה לעבור כמה חודשים לפני שצובעים אותו: גם כדי שהלחות תצא, וגם כדי שהצבע ייתפס, היות והאבק מהמנסרה, [על ידי חום ולחץ של המסור] נדחק לתוך העץ.
מישהו מכיר את זה?
אבק מנסרות
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
אבק מנסרותשבוע שעבר שמעתי לראשונה את המושג הזה: "אבק מנסרות". אמרו לי שעץ שמגיע ממנסרה, צריך כמה לעבור כמה חודשים לפני שצובעים אותו: גם כדי שהלחות תצא, וגם כדי שהצבע ייתפס, היות והאבק מהמנסרה, [על ידי חום ולחץ של המסור] נדחק לתוך העץ.
מישהו מכיר את זה?
Re: אבק מנסרות
תודה אלכס. אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר שלמיטב ידיעתך, אין דבר כזה "אבק מנסרות" שמהווה סוג של שכבת איטום [לא רצויה] על גבי העץ? אמרו לי למשל, שמהסיבה הזו לא כדאי לצבוע "דק", מיד לאחר התקנתו, אלא רק לאחר כמה חודשים. ישנה באמת סיבה למה לא?
Re: אבק מנסרותאני גם לא שמעתי מעולם על תופעה כזו, אבל תחשוב על עניין אחר: הרי העץ מנוסר, אבל אח"כ הוא עובר הקצעה (אם קנית אותו לדק למשל). האם גם אז נדבקת אליו שכבה שכזו? הרי ההקצעה עצמה מסירה את השכבות החיצוניות של החומר.
מה שכן, הרבה מאוד פעמים עץ שתקנה במחסן לא יהיה יבש די צרכו. ולכן לתת לעץ עוד כמה חודשי ייבוש, אם יש אפשרות, זה לא דבר רע.
Re: אבק מנסרותעץ מוקצע נדחס מעט ונעשה חלק מתהליך ההקצעה עצמה ולכן אטום יותר לספיגה של שמנים ולכות. לכן אם אתה מתקין דק עם עץ שהוקצע לאחרונה מומלץ להמתין כמה שבועות לאחר ההתקנה לפני צביעה כדי לאפשר לסיבים להשתחרר ואז השמן/לקה תחדור יותר לעומק העץ ותיתן הגנה טובה יותר.
Re: אבק מנסרותבתהליך ההקצעה העץ נדפק ומשתחרר שמן שיוצר מה שנקרא "ברק מנסרה", שזה בטח מה ששמעת.
עץ עם ברק מנסרה לא מקבל גימור בצורה מיטבית, הוראות השימוש של כמה מחברות הצבעים לדקים ופרגולות היא, ללטש את העץ כדי לפתוח את הסיבים, או לחילופין יש חומר יעודי לפתרון הבעיה של חברת פלוד, משווק ע"י סאן דק.
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||