חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה למסור עגול

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: המלצה למסור עגול

הודעהעל ידי CrazyJoe » 09 אפריל 2018, 21:31

תקציב - סביבות ה-5000 ש"ח לשלושת הכלים שכתבתי

מתכנן להשתמש במסור העגול לכל החיתוכים בשלב הראשון...
אני מניח שאעבוד עם פלטות בעובי 2-3 ס"מ בחלק מהפרויקטים.
CrazyJoe

הודעהעל ידי CrazyJoe » 09 אפריל 2018, 22:28

מצורפת תמונה של סקיצה ראשונית למיטה שאני רוצה לבנות,

נראה לי שהמסור מסילה הכרחי לכזה פרויקט בהנחה ואין מסור שולחן...
קבצים מצורפים
מיטת ילדים.PNG
CrazyJoe

הודעהעל ידי Se7eN » 09 אפריל 2018, 22:42

אתה יכול לעבוד עם מסור רגיל ומוביל ולקבל חיתוכים מאוד מדויקים. המסילה מקלה על התהליך, אבל זה לא שבלעדיה אין על מה לדבר.

לגבי התקציב, מלטשת עגולה של חברה טובה תעלה כ-600 שח, רוטר בין 800 ל-2000, כך שבהגדרה יש לך תקציב למסור מסילה. בכל מקרה זה תקציב לא רע בכלל, ויכול להיות שעדיף לך להשאיר חלק ממנו לכלים נוספים ו/או משלימים (למשל ביטים לרוטר...)
ועצה בענייני תקציב - אם יש לך אפשרות לקנות כלים כאלו בחול, אז תוכל למצוא במחירים הרבה יותר אטרקטיביים מאשר בארץ, וגם שווה לבדוק רכישה מאתרים כמו אמזון (אנגליה למשל) רק לקחת בחשבון עלויות משלוח מיסוי וכו'.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי א.פ » 09 אפריל 2018, 23:24

אתה יכול לבנות בקלות שולחן מסור ולא חייבים לקדוח במסור חורים. תעזר בכמה שלות הידוק.

א.פ
משתמש ותיק

הודעהעל ידי dudi » 10 אפריל 2018, 13:35

א.פ כתב:אתה יכול לבנות בקלות שולחן מסור ולא חייבים לקדוח במסור חורים. תעזר בכמה שלות הידוק.

אני לא בטוח ש"שולחן מסור" כזה ישרת אותו נאמנה בחיתוך פלטות למיטה שהוא מתכנן לבנות.

לדעתי הסרטון שצרפת הוא המחשה טובה לבעיתיות של לימוד מאתהצינור.
כן, זה להב עגול עם פלטה ואפשר (אם סותמים את האף ועוצמים את העיניים) לקרוא לזה מסור שולחן. אבל אם השנים נוספו למסורי השולחן אביזרים כמו מגן להב, סנפיר למניעת קיקבק, מפסק חירום... על מנת להפחית את הסיכוי לתאונה.
ברור גם שה"ממציא" של הפתרון הזה לא ממש מבין מה חשוב ומה לא. לדוגמה, הוא חושב שמאוד חשוב שהלהב יהיה ניצב לקצה השולחן. אבל האורינטציה היחידה שקריטית היא המקבילות לגדר שאת זה לא ממש רואים בסרטון.

הפרדוקס הוא שהפתרון הזה (שיש בו מינימום הגנות) קוסם לאנשים בתחילת דרכם בתחום שאין להם מספיק ידע תאורטי או נסיון והם לא מבינים או יודעים ממה להזהר. קיקבק למשל זה לא משהו מובן אינטואיטיבית ואם לא שמעת על זה או חווית אתה לא תדע להזהר מפניו.

שלא תבין לא נכון. אני מאוד בעד בניה עצמית ואילתורים אבל לדעתי חשוב להיות יותר בררן. כדאי לבחור סרטונים שיש בהם גם הסבר של ה"למה" ולא רק ה"איך".
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי א.פ » 10 אפריל 2018, 19:52

בקטע הבטיחותי אתה צודק בכל מה שכתבת. אולם קשה לי להבין כיצד יוכל לחתוך כמה יחידות באותה המידה ובדיוק עם מסור ומסילה בלבד. לעומת זאת בשימוש במסור עגול שולחני וגדר מקובעת (אפילו עם קלמרות) הדיוק הוא כן אפשרי.
ברכה והצלחה בפרוייקט.
א.פ
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Se7eN » 10 אפריל 2018, 23:09

א.פ כתב:אולם קשה לי להבין כיצד יוכל לחתוך כמה יחידות באותה המידה ובדיוק עם מסור ומסילה בלבד.

המסור אמור להגיע עם גובל רוחב, זה מאפשר עבודה די מדויקת מנסיוני.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי dudi » 11 אפריל 2018, 01:32

א.פ כתב:קשה לי להבין כיצד יוכל לחתוך כמה יחידות באותה המידה ובדיוק עם מסור ומסילה בלבד.

בזמנו כתבתי על מסילה למסור שבניתי לקראת פרויקט שיש בו הרבה חיתוכים של כ10 לוחות.
למעשה הכנתי שתי מסילות אחת 250 ס"מ לחיתוך לוחות לאורך ואחת 140 לכל השאר. התוצאות מצויינות. דיוק בסטיה של פחות מ0.5ממ לאורך של לוח ו90 מעלות לכל כיוון.
מה שנכון, לפני כל חיתוך ראשון למידה צריך הרבה עבודת הכנה (שכפול מידות הוא קל).
אם יש לך מסור שולחן עם מסילה בגודל שמסיע לוח הוא יעשה את העבודה הרבה יותר בקלות, יעילות ודיוק. אבל אם יש מסור שולחן קטן קשה עד בלתי אפשרי לחתוך עליו לוח שלם.
המסור שבסרטון שצירפת, בגלל חוסר משקל של השולחן, קרוב לוודאי יתהפך אם תנסה לחתוך עליו לוח גדול.
מנקודת מבט קצת אחרת הדילמה היא בין להסיע את הלוח על מסור או את המסור על הלוח :)
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים