חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור בין קורות אופקיות ואנכיות בשולחן נגרות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חיבור בין קורות אופקיות ואנכיות בשולחן נגרות

הודעהעל ידי אמיר ח. » 29 מרץ 2018, 17:04

שלום לכולם,
אני מתכנן לבנות שולחן נגרות, ויש לי שאלה (של מתחילים) לגבי הצד הנכון להכנסת הברגים בין הקורות האופקיות והאנכיות שמרכיבות את רגלי השולחן.
בקורות האנכיות עשיתי פינוי שאליו תיכנס הקורה האופקית.
האם הברגים נכנסים מצד הקורות האנכיות או מצד הקורות האופקיות? מה יותר נכון? מה יותר חזק?
צירפתי שתי תמונות לצורך המחשה, כאשר בראשונה רואים שהברגים נכנסים מצד הקורות האופקיות, ובשניה הברגים נכנסים מצד האנכיות.
השאלה עלתה כאשר חשבתי להבריג את הקורות מהצד הפנימי של השולחן, כדי שלא יראו את הברגים.
כל הקורות בגודל 5X10 ס"מ.

תודה רבה וחג שמח.
קבצים מצורפים
Leg01.jpg
אפשרות 1
Leg02.jpg
אפשרות 2
אמיר ח.
סופר משתמש

Re: חיבור בין קורות אופקיות ואנכיות בשולחן נגרות

הודעהעל ידי icemen » 29 מרץ 2018, 17:47

לדעתי, חסר משמעות.. יהיה יותר יפה אם לא יראו את הברגים מבחוץ..
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 29 מרץ 2018, 20:36

דעתי שונה משל icemen.
אני רואה ברגליים עצמן "עוגן/בסיס" ובקושרות נסמכים. לפי-כך המסקנה שלי היא שיש לחזק את הנסמך אל הבסיס ומבחינה הנדסית זה יהווה חיבור יותר חזק ואמין.
מבחינה אסתטית, רואים או לא את הברגים לא הייתי רואה כשיקול (שולחן עבודה), בורג זה דבר טבעי כאלמנט מחבר ואם תרצה תמיד יש אפשרות לנעמיק את הבורג ולסתום עם פקק תואם מאותו חומר.
במידה ותרצה ממש "להשתולל", הכן ברגליים שיחרור זנב יונה, כנ"ל את הקושרות אותן תשחיל מן הצד ואת הקיבוע תעשה עם דיבלים חודרים מצד לצד.
יש אפשרות נוספת: סובב את הרגליים ב-90 מע' על צירם האנכי ואז במקום לבצע את השיחרורים תוכל לעשות את הרגל מ-3 חלקים, אחד שלם ושניים עם אפשרות התאמת הקושרות (מקווה שאני מובן), זו שיטה נהוגה בבנית פרגולות ואינה פוגעת בחוזק. בשיטה זו יהיה הרבה יותר קל לבצע את החיבור בתצורת זנב יונה.
בהצלחה!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 29 מרץ 2018, 23:39

icemen - תודה רבה לך על התשובה.. האמת שבהתחלה גם אני חשבתי שזה חסר משמעות, כי לא משנה מאיזה צד מבריגים, בשני המקרים נקבל אותו אורך מהבורג אשר מחבר בין שתי הקורות. (אם הבורג באורך 7 ס"מ, אז בשני המקרים הבורג ייכנס 2 ס"מ בקורה השניה).

אלכס - תודה רבה על התשובה המפורטת, ועל שיתוף התבונות שלך, הן ההנדסיות והן האסתטיות.
לגבי חיבור זנב-יונה, האמת שאני עדיין בתחילת דרכי, ואין לי ניסיון בחיבור הזה.
לקחתי את דבריך, וסובבתי את הרגליים ב- 90 מעלות (תמונה מצורפת - מקווה שהבנתי נכון). אך האם חיבור חלקים נפרדים באמת לא פוגע בחוזק? מה אם יהיו מרווחים בין החלקים, ולא יצאו צמודים במאה אחוז!?

אגב, אני מצרף גם שתי תמונות לשולחן שבתכנון.. אשמח לקבל הערות\הארות לגבי התכנון הנוכחי, האם זה מספיק יציב? (אשמח לשתף גם את קובץ הסקצ'אפ אם מישהו מעוניין).

תודה רבה.
קבצים מצורפים
Leg03.jpg
Workbench3.jpg
Workbench33.jpg
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 30 מרץ 2018, 02:34

אני מסכים עם אביחי שאין לזה שום משמעות בקטע של חוזק.
תכלס הקושרת נשענת על הרגל ולא אמורים לפעול שום כוחות אופקיים כך שכל תפקידו של הבורג הוא להחזיק את הקושרת במקום.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 מרץ 2018, 08:43

כן אמיר, לזה התכוונתי בסיבוב הרגליים.
לגבי הדיוק, זה בהחלט חשוב שהקושרת תהיה נעולה בתושבת שלה ולא יתאפשר חופש תנועה.
אם אינך מרגיש מספיק בטוח באפשרות/יכולת שלך לדייק, האפשרות היא לחתוך את אחד החלקים למידה הרצויה ושארית מן הקושרת תשמש "שבלונה" להצמדת החלק הנוסף שאמור להיות מעט ארוך יותר שלאחר הדבקתו למקום תקצר לאורך הסופי.
לגבי זנב יונה, במידה ויש לך אפשרות/אמצעי לחתוך את חלקי הרגליים בזוית ואת הקושרות לאורך באותה זוית זה לא אמור להיות מסובך ולא דורש מיומנות או נסיון מפליגים.

לגבי התצורה של השולחן, אני מכיר את הסיגנון, אין לי נסיון מעשי עם זה כיוון שברשותי שולחן פשוט של Hoffman and Hammer שרכשתי בהזדמנות.

חג שמח!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 30 מרץ 2018, 15:00

אני חושב שלפני שנכנסים לטכניקה חשוב להבין את הרקע.
- מה המטרה העקרית של הפרויקט - התוצר הסופי או רכישת נסיון בשיטות עבודה.
- איזה כלים עומדים לרשותך - כלים ידניים, חשמליים או מכונות.
- האם אתה עובד לפי תכנית פרטנית או שיש לך קו כללי ואתה מתקדם כל פעם שלב (Waterfall vs. RAD)
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 30 מרץ 2018, 22:09

Alex Milch כתב:כן אמיר, לזה התכוונתי בסיבוב הרגליים.
לגבי הדיוק, זה בהחלט חשוב שהקושרת תהיה נעולה בתושבת שלה ולא יתאפשר חופש תנועה.
אם אינך מרגיש מספיק בטוח באפשרות/יכולת שלך לדייק, האפשרות היא לחתוך את אחד החלקים למידה הרצויה ושארית מן הקושרת תשמש "שבלונה" להצמדת החלק הנוסף שאמור להיות מעט ארוך יותר שלאחר הדבקתו למקום תקצר לאורך הסופי.
לגבי זנב יונה, במידה ויש לך אפשרות/אמצעי לחתוך את חלקי הרגליים בזוית ואת הקושרות לאורך באותה זוית זה לא אמור להיות מסובך ולא דורש מיומנות או נסיון מפליגים.

לגבי התצורה של השולחן, אני מכיר את הסיגנון, אין לי נסיון מעשי עם זה כיוון שברשותי שולחן פשוט של Hoffman and Hammer שרכשתי בהזדמנות.

חג שמח!

תודה רבה לך על ההכוונות.. אני אקח את ההמלצות שלך לתשומת לבי.
אני חושב להתאמן קצת על הטכניקה שהעלאת לגבי "חיתוך" זנב-יונה, זו יכולה להיות התחלה טובה לפחות להיכרות עם צורת החיבור הזה. אני מתכוון לעשות זאת עם מסור ידני ומפסלת.. יכול להיות מאתגר!
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 30 מרץ 2018, 22:35

dudi כתב:אני חושב שלפני שנכנסים לטכניקה חשוב להבין את הרקע.
- מה המטרה העקרית של הפרויקט - התוצר הסופי או רכישת נסיון בשיטות עבודה.
- איזה כלים עומדים לרשותך - כלים ידניים, חשמליים או מכונות.
- האם אתה עובד לפי תכנית פרטנית או שיש לך קו כללי ואתה מתקדם כל פעם שלב (Waterfall vs. RAD)

שלום דודי,
- המטרה העיקרית של הפרויקט הזה היא התוצר הסופי. זה מסוג הפרויקטים שנקראים "אני צריך את זה בהקדם האפשרי". יש כאלה שמנצלים את ההזדמנות של בניית שולחן עבודה ע"מ לרכוש ניסון בשיטות עבודה. ויש כאלה שקודם בונים שולחן עבודה פשוט עד בינוני, מעין בסיס להתחיל לעבוד עליו, ורק ואחרי זה מתחילים להתנסות ולהתעמק יותר בטכניקות ושיטות עבודה. בגלל אילוצי זמן\תקציב\מקום מצאתי את עצמי עם הקבוצה השניה.
- אני כרגע עובד בעיקר עם כלים ידניים.. מסור, מקצוע, מפסלת וכו'..
- לגבי תוכנית העבודה, אין ממש תוכנית פרטנית לשלבי הביצוע.. יש מודול ממוחשב ויש מידות, אך אני מאמין שבשטח דברים יכולים להשתנות.. אז כן, אני חושב להתקדם שלב אחרי שלב.

תודה רבה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 31 מרץ 2018, 00:37

אמיר ח. כתב:- המטרה העיקרית של הפרויקט הזה היא התוצר הסופי. זה מסוג הפרויקטים שנקראים "אני צריך את זה בהקדם האפשרי". יש כאלה שמנצלים את ההזדמנות של בניית שולחן עבודה ע"מ לרכוש ניסון בשיטות עבודה. ויש כאלה שקודם בונים שולחן עבודה פשוט עד בינוני, מעין בסיס להתחיל לעבוד עליו, ורק ואחרי זה מתחילים להתנסות ולהתעמק יותר בטכניקות ושיטות עבודה. בגלל אילוצי זמן\תקציב\מקום מצאתי את עצמי עם הקבוצה השניה.
- אני כרגע עובד בעיקר עם כלים ידניים.. מסור, מקצוע, מפסלת וכו'..
- לגבי תוכנית העבודה, אין ממש תוכנית פרטנית לשלבי הביצוע.. יש מודול ממוחשב ויש מידות, אך אני מאמין שבשטח דברים יכולים להשתנות.. אז כן, אני חושב להתקדם שלב אחרי שלב.

אם כך אני מציע לך לעזוב את כל עניין הזנביונים.
מה חשוב ולא חשוב בפרויקט כזה.
- חשוב שהשולחן לא יתנדנד - כל הרגליים נוגעות בקרקע, כל החיבורים חזקים.
- רצוי מאוד שהמשטח העליון יהיה ישר.
- רצוי שהמשטח העליון יהיה מפולס אבל זה לא קריטי.
- נחמד אם הקושרות יהיו ב90 מעלות לרגליים אבל זה ממש לא חשוב התפקיד של הקושרות בתכנון שלך הוא למנוע נידנוד ולכן צורת החיבור ממש לא חשובה.*

שלב הרגליים תלוי בחומרים שיש לך והאם יש לך קליבות.
אם יש לך קליבות הכי קל ללכת בשיטה שהציע אלכס.
4* רגל שלמה - חום עץ בשירטוט שלך
4* קושרות - חום עץ
4* רגל תחתונה - ירוק
4* רגל עליונה - בז'

מדביק לכל רגל את החתיכה התחתונה, מניח את הקושרת או חתיכה באותו רוחב לשנור על המרווח ואז מדביק את החתיכה העליונה.
מורח דבק, ממקם קושרות ומקבע עם ברגים/מסמרים.

אם אין קליבות כרגע אז ניסור ופינוי עם מפסלת זאת הדרך.

* אם הקושרת יושבת חבוקה במגרעת זה מועיל מאוד למניעת נידנוד אבל גם 4 מסמרים יעשו את העבודה
** אפשר גם לי מגרעות
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים