חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה על מסור גרונג פנדל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המלצה על מסור גרונג פנדל

הודעהעל ידי pazlan1 » 12 נובמבר 2017, 16:44

שלום,
אני מעוניין להתחדש במסור גרונג פנדל.... לעבודות נגרות קלות.... שום דבר מקצועני (למרות שמי יודע מה יוליד יום וכמה עוד אשקע לתוך זה)
אין לי רצון להוציא אלפי שקלים....
חשבתי שעדיף להביא גדול על פני קטן ולכן התקציב בעיקרון מאפשר בעיקר מסור של חברת target) ולהשקיע בלהב עץ איכותי).
האם כדאי לי להשקיע בדגם הזה?

http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=847676

או שעדיף באמת למתוח את התקציב או להתפשר על להב קטן יותר של חברה אחרת?
תודה,
יואב.
pazlan1

Re: המלצה על מסור גרונג פנדל

הודעהעל ידי Alex Milch » 12 נובמבר 2017, 17:11

יואב ברוך הבא לפורום!

מסור של חברת target) ולהשקיע בלהב עץ איכותי)

סלח לי על ההשוואה, זה דומה לנזם זהב באף חזיר. כלי יקר ולהב זול עוד אפשר להתפשר. תאר לך כלי שהלהב מסתובב בשמיניות, הגובלים לא יציבים וכד', מה יעזור להב איכותי?
TARGET מותג שידוע בתת-איכותו, חלקיו השבירים ובעיקר אי דיוקים בפעולתו וביצועיו. אינני שולט במידע על שוק הגרונג-פנדלים ולא אוכל להמליץ על כלי או תקציב, את ה-TARGET במיקרה יצא לי להכיר.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: אחרי שקודמי קטל, ובצדק, את החברה הנ"ל,

הודעהעל ידי אברהם101010 » 12 נובמבר 2017, 18:57

אני מרשה לעצמי להמליץ לך על הכלי, שלדעתי יתן לך את התמורה הטובה ביותר בין עלות ואיכות,
וכוונתי לאחר ממשורי הפנדל של METABO. הכלים מדוייקים, אמינים, בטוחים, וזולים יותר מכל
חברה אחרת (איכותית) עם אותם נתונים. הדבר נכון גם לגבי כלי עבודה אחרים של METABO.
אברהם101010
משתמש ותיק

הודעהעל ידי pazlan1 » 12 נובמבר 2017, 21:36

תודה לשניכם,
כך חשבתי לגבי target, העניין הוא שאני באמת חובב, ולא מעבר, ונכון לעתה אני לא רואה עצמי מוציא סכומי עתק.
במחיר של 1000₪ ניתן לקבל target 12 אינץ, ואני מודע למגבלות שלו (על שמניות עדין לא שמעתי).
אם אני עולה טיפה במחיר ומקשיב לעצתו של אברהם אני מוצא את זה

http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=748193

ופה נכנסת השאלה הבאה.... מה עדיף, להשקיע בגודל להב או באיכות? כלומר להב 12 אינץ טרגייט מול 8.5 אינץ מטאבו?

השימוש יהיה לנגרות בקטנה, לשפץ שולחן, עבודות עם משטחים, רגלים לכיסאות וכו', לא פרגולה ולא בניית מחסן...

שוב תודה,
כבר בא לי לקנות משהו להתחיל לעבוד... 8)
pazlan1

Re: אחרי שתרמתי לך (אני מקוה) מעט ידע טכני,

הודעהעל ידי אברהם101010 » 12 נובמבר 2017, 22:46

אנסה לתרום לך מעט מנסיון חיי בקניית מוצרים:
אם תשקיע מעט במוצר - במקרה זה משור גרונג - באיכות ירודה, בכל פעם שתשתמש בו,
"תזכה" לעגמת נפש בגלל ביצועיו הירודים, את המעט, או אפילו לא כל כך מעט, שתאלץ להוסיף
למחיר כדי לקנות מוצר סביר או איכותי, תשכח כעבור מספר ימים, ותהנה לאורך זמן ממוצר
שישרת אותך נאמנה. אני כבר לא מדבר על המחיר פר "קילומטר" (אני נוקט במינוח הזה, מחוסר הגדרה
מתאימה יותר) שיהיה נמוך יותר משמעותית במוצר טוב ומאריך ימים. נר לרגלך תהיה האמירה "אני לא עשיר מספיק, כדי לקנות מוצרים זולים".
אברהם101010
משתמש ותיק

Re: אחרי שתרמתי לך (אני מקוה) מעט ידע טכני,

הודעהעל ידי dudi » 13 נובמבר 2017, 00:44

אברהם101010 כתב:אנסה לתרום לך מעט מנסיון חיי בקניית מוצרים:
אם תשקיע מעט במוצר - במקרה זה משור גרונג - באיכות ירודה, בכל פעם שתשתמש בו,
"תזכה" לעגמת נפש בגלל ביצועיו הירודים, את המעט, או אפילו לא כל כך מעט, שתאלץ להוסיף
למחיר כדי לקנות מוצר סביר או איכותי, תשכח כעבור מספר ימים, ותהנה לאורך זמן ממוצר
שישרת אותך נאמנה. אני כבר לא מדבר על המחיר פר "קילומטר" (אני נוקט במינוח הזה, מחוסר הגדרה
מתאימה יותר) שיהיה נמוך יותר משמעותית במוצר טוב ומאריך ימים. נר לרגלך תהיה האמירה "אני לא עשיר מספיק, כדי לקנות מוצרים זולים".

הנסיון שלי הוא בדיוק הפוך. אני קונה כלים זולים ובד"כ מרוצה.
אם הכלי לא טוב אני מחליף ביקר. בתמונה הכוללת יש לי כלים טובים בהוצאה הרבה יותר נמוכה.
כנראה שאני מספיק עשיר :lol:
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי spiderman » 13 נובמבר 2017, 10:13

כמו תמיד, המציאות נעה בין שתי הגישות.
אין ספק שעדיף כלי שהושקעו בו תכנון ומחשבה לצד איכות חומרים, איכות ייצור ובקרת איכות אבל לא פעם הצרכים של הרוכש אינם מצדיקים את המחיר הנדרש.
כדי לנסר חלקים פשוטים שאין בהם צורך בדיוק על עשירית המילימטר, אפשר לא פעם להסתפק בכלי זול, כלי יקר יהיה בדרך כלל ורסטילי יותר ויתאים גם למשימות מדוייקות או קשות יותר.

זאת ועוד, לא פעם יש בין הכלים הזולים "הצלחות" כלומר כלים לא רעים בכלל שגם עמידים למדי ולא פעם יש כלים של פירמות מצויינות ויקרות שכושלים אחרי זמן קצר או שמתברר כי חלק מהמשימות אינם מסוגלים לבצע בצורה מדוייקת, זה קורה לבוש, למטאבו, למקיטה, להיטצ'י ולפירמות האמריקאיות הרבות וכן הלאה.

היום בעידן המידע שבאינטרנט ובכלל, ניתן לבצע סקר ולהתרשם ממגוון דעות וביקורות ביחס לכל כלי ספציפי (קשה יותר ביחס למוצרי מדבקה אלא אם כן ידוע כיצד נקרא השם בחו"ל), חלקן של אנשים שמבינים דבר או שניים, לבדוק מהם הצרכים של הרוכש ולבצע שקלול של כדאיות רכישה כזו או אחרת.

בכל מקרה אני חושב שכאשר מדובר בהפרשים של עשרות שקלים או מאות בודדות, עדיף לרכוש בארץ בגלל אחריות ועדיף לרכוש כלי איכותי יותר, 100 או 200 או 300 ש"ח לא יהפכו אף אחד לעני יותר אבל אם הוא מתכוון לעסוק בתחביב לאורך שנים ההפרש כדאי.
כשמדובר באלפים ההתלבטות קשה יותר.
spiderman
סופר משתמש

הודעהעל ידי shimonc » 15 נובמבר 2017, 08:08

שלום רב,
לי יש את הטרגט 10" ואני מאד מרוצה ממנו.
לאחר שנים של שימוש חובבני רב אני יכול להגיד לך שניתן להגיע לדיוק טוב מאד והוא בהחלט ישמש אותך היטב.
shimonc
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־7 אורחים