לצורך בניה של שלוש שידות לבנות משפחתי אני זקוק לרבע גליל כשההיקיף החיצוני של כול גליל הוא כ50 מ"מ והאורך 250 ממ.
אני זקוק ל6 יחידות.
האם ניתן לירכוש והיכן
רבע גליל
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
רבע גליללצורך בניה של שלוש שידות לבנות משפחתי אני זקוק לרבע גליל כשההיקיף החיצוני של כול גליל הוא כ50 מ"מ והאורך 250 ממ.
אני זקוק ל6 יחידות. האם ניתן לירכוש והיכן
Re: רבע גלילאינני יודע אם והיכן ניתן לרכוש, אני יכול להכין לך.
אם התכוונת ל-6 רבעים, תקבל 2 עודף. Alex the Cheesepenter
Re: רבע גלילמעבר להצעתו הנדיבה של אלכס,
אפשר להכין כזה דבר באמצעות חריטה של המוט הראשוני (או רכישה שלו מחנות) ואז פריסה ל-4 רבעים במסור סרט (או שולחן שלדעתי פחות עדיף). כשמכינים בחריטה ניתן גם להדביק את הגליל מ-4 מוטות באמצעות דבק דו"צ חזק, ואז להפרידו לאחר החריטה.
Re: רבע גלילאלכס תודה
אני אתקשר איתך בטלפון
Re: רבע גליל
השיטה הנכונה היא אכן בחריטה ע"י הדבקה של 4 חלקים עם דבק נגרים מוחלש וניר עיתון/אריזה חום בין החלקים. דבק דו-צדדי לא מתאים! השיטה שציינתי היא לא המצאה שלי אלא ידועה ונפוצה בקרב חרטים. חריטה וחיתוך ל-4 לעולם לא יתן חלקים מדויקים וזהים. Alex the Cheesepenter
Re: אפרופו דבק דו צדדי:ניסיתי את כל הדבקים הדו-צדדיים הנמכרים בארץ, ואף לא אחד מהם מתאים לעבודת נגרות (לדוגמה: הצמדת שבלונה לחומר הנחתך). בסרטונים ביו-טיוב, השבלונה, לאחר החיתוך, בקושי נפרדת מהחומר הנחתך, ורק לאחר הפרדה די עקשנית באמצעות מפסלת. על איזה דבק דו-צדדי אתם ממליצים?
Re: אפרופו דבק דו צדדי:
יש שני סוגים של דבק דו-צדדי, עם ספוג וללא ספוג. חשוב לנקות חלקי עץ מכל אבק. במידה ואתה מתכוון לשבלונה לחיתוך עם מסור סרט או מסור נימה, אני משתמש בצילום מסמך מודבק עם דבק לבן מדולל. עם גמר החיתוך מלטשים וזה יורד בקלות. קשה להפטר משאריות של דבק דו-צדדי. דבק דו-צדדי איכותי הוא של TESSA, 3M . Alex the Cheesepenter
Re: אני מתכוון לשבלונה של דיקט, לדוגמה,להעתקת פיסת עץ דומה באמצעות להב עם מיסב. עד היום אני מבצע את הדבר באמצעות הצמדה בברגים בין השבלונה והחלק המעובד, אך לא תמיד הדבר מתאפשר.
את הדבק הדו צדדי של M3, אני מתכוון כמובן לזה ללא הספוג, אלא הדבק בעובי אפס, כמעט ולא ניתן להשיג. את הדבק בשם השני, אני לא מכיר. בכל אופן, תודה על האינפורמציה.
Re: רבע גלילהצעה נוספת ללא דבק כל שהוא-אפשר לקחת 4 עצים ארוכים יותר מהמידה הנדרשת, לקשור עם 2 בנדים ממתכת בצדדים חזק, לחרוט גליל בין העוקצים של המחרטה. ולנסר לאורך הדרוש..יש להיזהר מהבנדים שעלולים לגרום לפגיעה באצבעות, ניתן לעטוף אותם היטב באיזולירבנד או ניילון נצמד בכמה שכבות.
Re: רבע גליל
צודק! אפשרות טובה מאד! אני נמנע ממנה לאור האפשרות להפצע... Alex the Cheesepenter
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||