ויסלחו הקוראים על בורותי,
אך, כיצד קודחים בעץ חור ארוך יותר מהמקדח...?
או במילים אחרות, האם קיים בנמצא מקדח עץ ארוך?
לדוגמא: קוטר 8 או 10 מ"מ ובאורח 350-400 מ"מ?
לשימוש למשל: ייצור חליל...?
תודה
האורך, כן קובע..?!
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
האורך, כן קובע..?!ויסלחו הקוראים על בורותי,
אך, כיצד קודחים בעץ חור ארוך יותר מהמקדח...? או במילים אחרות, האם קיים בנמצא מקדח עץ ארוך? לדוגמא: קוטר 8 או 10 מ"מ ובאורח 350-400 מ"מ? לשימוש למשל: ייצור חליל...? תודה
Re: האורך, כן קובע..?!רתך טוב יכול להאריך כל מקדח עם מוט בקוטר המקדח
Re: האורך, כן קובע..?!
יש מקדחים ארוכים, ואפילו ארוכים מאוד, הבעיה העיקרית איתם זה הדיוק שלהם, קשה יחסית לייצר חתיכת מתכת כל כך ארוכה שנשארת ישרה בלחץ הקידוח, וגם קשה לקדוח ישר. ולכן בנוסף למקדחים הארוכים הללו יש בעולם מה קוראים מכונות קידוח (Boring Machines) יעודיות שהן מין מחרטה מיוחדת שכוללת יחידת קידוח, פוטר, ויחידות ייצוב (קולרים להחזקת האובייקט לקידוח וייצובו) ככל שהאובייקט לקידוח יותר ארוך צריך להחזיק לאורכו ביותר מקומות. מקדחים ארוכים (40 ס"מ): http://www.leevalley.com/wood/page.aspx ... ,180,42240 ומכונת קידוח מסוג קצת אחר (לוקח לזה זמן להיטען אז סבלנות) http://www.nagra.ch/pg_Felslabor%20Grim ... schine.jpg
Re: האורך, כן קובע..?!יש לי מקדח שכזה אם תרצה..
אבל תצטרך מקדחת עמוד ע"מ לבצע קידוח מדוייק הואיל ומהלך המקדח במקדחת עמוד הוא כ 10 ס"מ עושים קידוח בשלבים כאשר השלב הבא מתחיל כאשר המקדח נמצא כבר בתוך החור שנעשה בשלב שלפניו.(ע"י הרמת המגש) ע"מ לייצב את הקידוח קולבים את העץ למגש כאשר המגש נמצא במצב מאונך. אם תרצה תוכל לבוא אלי לבצע את הקידוח.
Re: תודה, שיהיו לכם חיים ארוכים!תודה לכל המשיבים והמציעים,
האמת, ששאלתי רק מתוך סקרנות ולמען הפריית הדמיון. כרגע אין לי צורך בקידוח ארוך אבל לפחות למדתי מה שהוא.....
Re: תודה, שיהיו לכם חיים ארוכים!ואני עם הראש הכחול שלי, לא הבנתי עד היכן אתה מגיע עם האורך, אבל היכן העורך????
Re: תודה, שיהיו לכם חיים ארוכים!אם כבר מדברים על שאלות להשכלה בלבד:
בזמנים עברו היו עושים את הרובים ארוכי הקנה ביד, וגם את הקידוח עשו ביד בעזרת מקדח ארו......ך. שהרי הכל תלוי במידת הדיוק הרצויה. אני עצמי עשיתי לי מקדחים ארוכים כפי שתואר בשרשור למעלה - אך לא יכולתי לדייק בקידוח. תמיד נאלצתי לקחת חתיכת עץ ברוחב ועובי של 3 סמ ע"מ לקדוח חור של 3 ממ ועדיין לצאת בצד השני ולא בצדדים...(כדי לייצר ידיות לסכינים). והאורך כן קובע!! גם העורך!!
Re: האורך, כן קובע..?!בוקר טוב
ראשית קיימים מקדחים ארוכים , שנית על מנת לקדוח ללא סטיות כמו שאמרו החברים , ניתן לשם כך להשתמש במחרטה ולהרכיב עליה "לונטה" שתפתור את בעיית המירכוז / הבריחה של האובייקט הנקדח + הקודח
Re: האורך, כן קובע..?!
אם כבר הזכרת מחרטה, חשוב לציין שניתן (וגם מומלץ) ברוב המחרטות להשחיל את המקדח דרך העוקץ האחורי דבר שנותן תמיכה רבה למקדח עצמו ומגביר גם כן את הדיוק.
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים | |||||