harel כתב:אני ממשיך את הדיון לא כי אני חושב שאני או אתה צודקים יותר... אלא כי אני בטוח שכמו שאני נכנסתי לתחום לפני שנתיים בור לחלוטין יש עוד כמה שקוראים את השרשורים שלנו ויכולים להפיק מהם תועלת עתידית (270 צפיות בשרשור מוכיחות זאת).
השיקול שלך ברור, כי מרבית החיתוכים הם לאורך ולא לרוחב. להבדיל ממך אני נמנע מלחתוך פלטות במחסן העצים, אני מעדיף לעשות זאת לבד, לשנע את הפלטה על גגון ולחתוך אותה במסור עגול, מה גם שלרוב קונים פלטה ומשתמשים לפרוייקט רק בחלק ממנה.
להרחיב את השולחן שיקבל את החתיכות לאורך אפשר לבצע באמצעים רבים החל מתוספת של שולחן שלא מחוברת קבוע לשולחן המסור דרך סטנד עם רולר. כשיש אופציה בתכנון שולחן כה רחב לנצל את הרוחב ולהשתמש במלואו לגדר נראה לי הרבה יותר פרקטי מהדרך שבה אתה ניצלת את רוחבו של השולחן.
לא צריך לעשות מחקר מעמיק ולראות שכל יצרני שולחנות המסור JET, GRIZZLY, DELTA ועוד תמיד מוכרים את ההרחבות לשולחן מהצד ולא מאחור כך שאני חושב שזה מדבר בעד עצמו.
אם אתה מבסוט -סבבה. אני עדיין חושב שכשיהיה לי מקום ראוי ואבנה קומבינציה כזו לא אחשוב פעמיים.
הראל, אני חושב שהצורה שבה הצגת את השאלה נכונה מאוד - ותמיד אפשר ללמוד מאחרים לגבי שיקולים שהנחו אותם, לא תמיד מה שנראה ממבט ראשון (או שני) הוא העניין - וכל הכבוד על התחקור המעמיק!
לגבי התוספות הנמכרות, אז אני יכול להוסיף שאחת התוספות Aftermarket הנמכרות ביותר היא הארכה לאורך ולא לרוחב - לשתיהן שימוש לא מבוטל כמו שיאיר הציג. הסיבה (לדעתי האישית, כמובן) שהיצרנים מציעים את התוספות שהם מציעים היא שהתוספות הללו הן הרבה יותר מסובכות הנדסית (צריכות להתאים יותר טוב לשולחן) בעוד שתוספות האורך הן בדרך כלל ג'נריות יותר (משולחנות רולר ועד בכלל). במקרה של יאיר, אם כבר מחברים את הראוטר אז הכיוון הוא החלטה לא רעה... כמובן לא כל פתרון מתאים לכל אחד (גם אני בעתיד כשיהיה לי משור, סביר להניח שהמקום הפנוי לא יאפשר לי שולחן גדול מדי, וכנראה שהמכונות יהיו אצלי בנפרד גם כן - על גלגלים כמובן).
בנוסף ה"הוכחה" הכי טובה לשיטת יאיר פלדמן מיודעינו היא הצורה בה בנוי כמעט כל משור אירופי טוב (שכיום יש להם הרבה יותר הערצה גם בארה"ב והם מומלצים ביותר גם באיכות וגם בבטיחות) רוחבם צר מאוד לעומת האורך הארוך מאוד יחסית - כמובן שהעגלה עוזרת
מקווה שהועלתי.