חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן ראוטר דגם נוסף

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: שולחן ראוטר דגם נוסף

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 18 מאי 2008, 18:47

harel כתב:אני ממשיך את הדיון לא כי אני חושב שאני או אתה צודקים יותר... אלא כי אני בטוח שכמו שאני נכנסתי לתחום לפני שנתיים בור לחלוטין יש עוד כמה שקוראים את השרשורים שלנו ויכולים להפיק מהם תועלת עתידית (270 צפיות בשרשור מוכיחות זאת :wink: ).
השיקול שלך ברור, כי מרבית החיתוכים הם לאורך ולא לרוחב. להבדיל ממך אני נמנע מלחתוך פלטות במחסן העצים, אני מעדיף לעשות זאת לבד, לשנע את הפלטה על גגון ולחתוך אותה במסור עגול, מה גם שלרוב קונים פלטה ומשתמשים לפרוייקט רק בחלק ממנה.
להרחיב את השולחן שיקבל את החתיכות לאורך אפשר לבצע באמצעים רבים החל מתוספת של שולחן שלא מחוברת קבוע לשולחן המסור דרך סטנד עם רולר. כשיש אופציה בתכנון שולחן כה רחב לנצל את הרוחב ולהשתמש במלואו לגדר נראה לי הרבה יותר פרקטי מהדרך שבה אתה ניצלת את רוחבו של השולחן.
לא צריך לעשות מחקר מעמיק ולראות שכל יצרני שולחנות המסור JET, GRIZZLY, DELTA ועוד תמיד מוכרים את ההרחבות לשולחן מהצד ולא מאחור כך שאני חושב שזה מדבר בעד עצמו.
אם אתה מבסוט -סבבה. אני עדיין חושב שכשיהיה לי מקום ראוי ואבנה קומבינציה כזו לא אחשוב פעמיים.

הראל, אני חושב שהצורה שבה הצגת את השאלה נכונה מאוד - ותמיד אפשר ללמוד מאחרים לגבי שיקולים שהנחו אותם, לא תמיד מה שנראה ממבט ראשון (או שני) הוא העניין - וכל הכבוד על התחקור המעמיק!

לגבי התוספות הנמכרות, אז אני יכול להוסיף שאחת התוספות Aftermarket הנמכרות ביותר היא הארכה לאורך ולא לרוחב - לשתיהן שימוש לא מבוטל כמו שיאיר הציג. הסיבה (לדעתי האישית, כמובן) שהיצרנים מציעים את התוספות שהם מציעים היא שהתוספות הללו הן הרבה יותר מסובכות הנדסית (צריכות להתאים יותר טוב לשולחן) בעוד שתוספות האורך הן בדרך כלל ג'נריות יותר (משולחנות רולר ועד בכלל). במקרה של יאיר, אם כבר מחברים את הראוטר אז הכיוון הוא החלטה לא רעה... כמובן לא כל פתרון מתאים לכל אחד (גם אני בעתיד כשיהיה לי משור, סביר להניח שהמקום הפנוי לא יאפשר לי שולחן גדול מדי, וכנראה שהמכונות יהיו אצלי בנפרד גם כן - על גלגלים כמובן).

בנוסף ה"הוכחה" הכי טובה לשיטת יאיר פלדמן מיודעינו היא הצורה בה בנוי כמעט כל משור אירופי טוב (שכיום יש להם הרבה יותר הערצה גם בארה"ב והם מומלצים ביותר גם באיכות וגם בבטיחות) רוחבם צר מאוד לעומת האורך הארוך מאוד יחסית - כמובן שהעגלה עוזרת 8) )

מקווה שהועלתי.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי harel » 18 מאי 2008, 21:47

ה- 1617 נמכר בארץ ע"י לדיקו כמובן שבגרסת 220V.
אני רכשתי שנאי מ110 ל220 והראוטר נרכז באמאזון ב- 200$.
הכי זול שמצאתי את ה1617 בארץ הקודש היה במחיר שערורייתי של 3,200 ש"ח.
* אני מתייחס ל Bosch 1617EVSPK בגרסת 2.25 כ"ס עם 2 הבסיסים.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Daniel Ron » 19 מאי 2008, 00:34

היי אודי,

נכנסתי, ראיתי והתקנאתי.

יפה מאוד, כבר מזמן הבנתי שאצלך הכל נעשה לאחר מחשבה מדוקדקת.

זה בסדר אתם תבנו ואני אבוא אח"כ ומכל אחד מכם אגנוב חלק מהרעיון :twisted:
"כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר"
סמל אישי של המשתמש
Daniel Ron
סופר משתמש

הודעהעל ידי Mayer » 19 מאי 2008, 15:15

אכן מחירים מופקעים בארץ, אני גם משתמש במספר מכשירים עם שנאי, ואפילו את המיקסר קיטשנאייד שקניתי בארה"ב ב-229 $ במטבח.
בכל אופן תודה על תשובתך
סמל אישי של המשתמש
Mayer
משתמש ותיק

הודעהעל ידי harel » 19 מאי 2008, 19:43

מזל טוב דניאל!!!
רק עכשיו הבנת מהיא מטרת הפורום? חחחחחח
לא צריך לגנוב :wink: , אפשר לבקש יפה... ואתה תמיד מוזמן.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי harel » 19 מאי 2008, 19:50

קבל טיפ חינם מאיר...
החברים פה שרכשו את ה1617 שני בסיסים שילמו 199$ על ערכת הבסיס.
שבוע שעבר פורסמה בAMAZON ערכה מורחבת עם אביזרים שונים וחשובים שעלותם בקנייה לבד מגיעה לקרוב ל- 100$.
הקאטש... לא במלאי כרגע אזס צריך סבלנות. אפשר להזמין אבל זו כמו רשימת המתנה וללא התחייבות מתי יסופק.
זה הקישור אני ברשימת ההמתנה....
http://www.amazon.com/gp/product/B000BGKIJ6
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliko » 19 מאי 2008, 20:46

חברים
תענוג לקרוא את דברי החברים לגבי שולחן הראוטר. אכן לדברים כגון אלו נועד הפורום.
סמל אישי של המשתמש
Eliko
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־12 אורחים