שולחן ראוטר דגם נוסף
27 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףמה אגיד שלא נאמר כבר..אחלה שולחן..שאפו גדול !!
שולחן ראוטר דגם נוסףכמו הראל, גם אני "חובב מזבלות", וכמעט בעקרון מה שאני יכול לייצר לבד, אני מעדיף על קנייה. יש בזה הרבה כיף, ביייחוד (וזה תנאי כמובן) שהעבודה המתבצעת איננה נפגמת עקב כך.
את השולחן המשולב למסור+ראוטר בניתי לפני שנה וחצי, והוא עובד מצויין. במקום T-TRACK יש בו מסילות "סימה", הפלטה לראוטר היא מפלסטיק שהיה פעם שלט מואר, ואת המעלית מכוונים מלמעלה באמצעות הבורג שרואים קרוב לביט. גם ה"גדר" היתה פעם משהו אחר... שני לקחים: א. את שולחן הראוטר בניתי כך שיוכל להתרומם על ציר כמו מכסה מנוע של מכונית - ואין בכך כל צורך, כי את הראוטר אפשר בקלות לשלוף החוצה כשנחוץ. ב. בשולחן הראוטר יש מסילות רוחב (שעליהן ננעלת הגדר) והן כמובן נחוצות, ומסילות אורך שבהן לא השתמשתי אפילו פעם אחת - אבל, אולי אנצל אותן לג'יג שאני חושב עליו לייצור חיבורי אצבעות. ועוד דבר (אל תספרו לירון נאור...): שנה וחצי השולחן ברשותי, וממש לא ראיתי צורך לייפות אותו בסגירת הדפנות או בצביעה.
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףגם אני בהתחלה פינטזתי על שילוב שולחן יחד עם המסור אבל ירדתי מהרעיון עקב כך שלא ניתן לדחוק את שניהם יחד למעלית ואם לא היתה בעיית מקום - הייתי הולך על השילוב.
לא הבנתי אז שהצגת את השולחן לראשונה וגם לא עכשיו למה בחרת להציב את המסור אופקית לראוטר ולא אנכית לו ומאחר והשתמשת במסילות הסימה גם לטובת הגדר של המסור למה לא לעשות גדר משותפת לשני הכלים ולהרוויח בכך שטח חיתוך משמאל ללהב ועד לגדר של קרוב למטר, שטח חיתוך שגם במסורים גדולים ויקרים ללא עגלה אפשר רק לחלום להגיע להם... בכלל, אני מאמץ בשתי ידיי את תיאוריית המזבלות והעשה במו ידיך ובהחלט היית השראה. העדפה שלי לכסות את הסיבית בקנטים היא מעבר לקוסמטיקה של המוצר, כמות הקוצים של הסיבית שנתקעו לי בידיים ובעוד כמה מקומות שיפה להם השתיקה מפאת הצניעות (מעל לחגורה...כן?)
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףמסילות הרוחב בשולחן הראוטר משמשות רק ל-FEATHER-LOC (אותם פלסטיקים כתומים ומחורצים) שמסייעות להצמיד את החומר (בעיקר עץ קשה) לגדר ופשוט מוסיפות לבטיחות העבודה.
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףאחלה שולחן אודי.
נכון שהמעצורים בגלגלים עושים את העבודה והשולחן יציב. איזה כיף שיש כלי כזה. אגב אצלי הלוח, הגדר כולל הפלטה עלו לי 89 $ במבצע אצל רוקלר בשנת 2003. המסילה הרוחבית בקושי בשימוש למרות שיש לי גם FEETHER.
Re: שולחן ראוטר דגם נוסף
הראל, הסיבה פשוטה: 90% ויותר מהחיתוכים של חתיכות גדולות (נגיד, מעל 1.5 מ') בשולחן המסור שלי הם חיתוכים לאורך. לכן, הרבה יותר חשוב לי שלשולחן יהיה אורך, כדי לקלוט את החתיכה לכל אורכה או לרובו. לוחות רחבים אינני מנסר על השולחן, גם מפני שפשוט ומדוייק יותר לחתוך אותם כבר במחסן העצים, וגם מפני שקל יותר לשנע במכונית (ואם בכל זאת אני נזקק לחיתוך של פלטה בבית, אני עושה את זה עם מסור עגול). לכן, לא שימושית לי גדר ברוחק של מטר מהלהב - והרבה יותר שימושי שולחן ארוך ולא רחב. בתחילה חשבתי לבנות אותו כפי שאתה מציע - והייתי מצטער מאוד אילו נהגתי כך. נערך לאחרונה על ידי Yair Feldmann בתאריך 18 מאי 2008, 01:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףאני ממשיך את הדיון לא כי אני חושב שאני או אתה צודקים יותר... אלא כי אני בטוח שכמו שאני נכנסתי לתחום לפני שנתיים בור לחלוטין יש עוד כמה שקוראים את השרשורים שלנו ויכולים להפיק מהם תועלת עתידית (270 צפיות בשרשור מוכיחות זאת
השיקול שלך ברור, כי מרבית החיתוכים הם לאורך ולא לרוחב. להבדיל ממך אני נמנע מלחתוך פלטות במחסן העצים, אני מעדיף לעשות זאת לבד, לשנע את הפלטה על גגון ולחתוך אותה במסור עגול, מה גם שלרוב קונים פלטה ומשתמשים לפרוייקט רק בחלק ממנה. להרחיב את השולחן שיקבל את החתיכות לאורך אפשר לבצע באמצעים רבים החל מתוספת של שולחן שלא מחוברת קבוע לשולחן המסור דרך סטנד עם רולר. כשיש אופציה בתכנון שולחן כה רחב לנצל את הרוחב ולהשתמש במלואו לגדר נראה לי הרבה יותר פרקטי מהדרך שבה אתה ניצלת את רוחבו של השולחן. לא צריך לעשות מחקר מעמיק ולראות שכל יצרני שולחנות המסור JET, GRIZZLY, DELTA ועוד תמיד מוכרים את ההרחבות לשולחן מהצד ולא מאחור כך שאני חושב שזה מדבר בעד עצמו. אם אתה מבסוט -סבבה. אני עדיין חושב שכשיהיה לי מקום ראוי ואבנה קומבינציה כזו לא אחשוב פעמיים.
Re: שולחן ראוטר דגם נוסףעבודה יפה מאוד, כבוד.
האם מותר לשאול איפוא רכשת את הראוטר שיעבוד על 220V? תודה מאיר
Re: שולחן ראוטר דגם נוסף
הראל, אני חושב שהצורה שבה הצגת את השאלה נכונה מאוד - ותמיד אפשר ללמוד מאחרים לגבי שיקולים שהנחו אותם, לא תמיד מה שנראה ממבט ראשון (או שני) הוא העניין - וכל הכבוד על התחקור המעמיק! לגבי התוספות הנמכרות, אז אני יכול להוסיף שאחת התוספות Aftermarket הנמכרות ביותר היא הארכה לאורך ולא לרוחב - לשתיהן שימוש לא מבוטל כמו שיאיר הציג. הסיבה (לדעתי האישית, כמובן) שהיצרנים מציעים את התוספות שהם מציעים היא שהתוספות הללו הן הרבה יותר מסובכות הנדסית (צריכות להתאים יותר טוב לשולחן) בעוד שתוספות האורך הן בדרך כלל ג'נריות יותר (משולחנות רולר ועד בכלל). במקרה של יאיר, אם כבר מחברים את הראוטר אז הכיוון הוא החלטה לא רעה... כמובן לא כל פתרון מתאים לכל אחד (גם אני בעתיד כשיהיה לי משור, סביר להניח שהמקום הפנוי לא יאפשר לי שולחן גדול מדי, וכנראה שהמכונות יהיו אצלי בנפרד גם כן - על גלגלים כמובן). בנוסף ה"הוכחה" הכי טובה לשיטת יאיר פלדמן מיודעינו היא הצורה בה בנוי כמעט כל משור אירופי טוב (שכיום יש להם הרבה יותר הערצה גם בארה"ב והם מומלצים ביותר גם באיכות וגם בבטיחות) רוחבם צר מאוד לעומת האורך הארוך מאוד יחסית - כמובן שהעגלה עוזרת מקווה שהועלתי.
27 הודעות
• עמוד 2 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||