חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

החלפת מסור שולחן TKU(ישן) במקיטה MLT100

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: החלפת מסור שולחן TKU(ישן) במקיטה MLT100

הודעהעל ידי HandyCat » 23 מרץ 2017, 22:04

Zaax כתב:
HandyCat כתב:
navh86 כתב:תודה לכל המגיבים.
וגם דייוואלט יש לו חוסר דיוק, אז לפי מה שאני מבין, אין מסור שולחן בעולם במחיר מתחת ל 4000 שלף שמדוייק :)

כל מסור של בוש, מקיטה, דווילט והחבר'ה האלו מתוכנן להתאים לקבלנים (כי אלו חברות שבונות כלים לקבלנים, בסופו של דבר) - קבלנים לא צריכים חיתוך מדוייק כמו נגרים. רוב החיתוכים הם לתשתית, וזה בסדר שלא יצא מושלם, כי הגימורים בלאו הכי מסתירים את התשתית.
בנגרות, כשמסור שלך חותך בסטיה של חצי מעלה - המפרק שלך יסטה בחצי מעלה, וא המיטה שאתה בונה תיהיה עקומה לאללה.

קבלן בשטח שמכין trim או קורניזים, לא חייב דיוק מושלם? ראית פעם קורניז שפינותיו אינם נוגעות? זה צועק.
אישית אני מגיע לדיוק רבה מאד עם הבוש. אפשר. נכון שהוא מוגדר "contractor", אבל זה לא אומר בהכרח שיש לו סתייה. תשקיע ותבנה מזחלת טובה, ויהיה לך חיתוכים כמעט מושלמים לcrosscuts, ורק תשים לב מעט וגם חיתוכים לאורך יהיה עם דיוק מצויין.

הדבר היחיד בנגרות שאסור שיהיה לך סטייה כלל, זה אולי קופסאות לארונות, וכל דבר עם דלת. שזה גם, ברוב המקרים, קופסה. שזה גם הדבר הקל ביותר להכין. לזה אתה חייב באמת קרייזיק בעיקר בגלל גודל הפנלים. במשורים הקטנים, האי דיוק הרבה פעמים זה פונקציה של גודל החומר שאתה חותך. כלומר צריך לדעת מה הגבלות שלו.[/quoteו

לא אמרתי שאי אפשר לחתוך מדוייק עם מסור קבלנים, אבל דיוק מושלם זה לא הדרישה הראשונה וגם לא השניה ממסור כזה. היצרים מתפשרים על דיוק בתמורה לניידות, מחיר ופיצ'רים - וזו החלטה נכונה בהתחשב בצרכים של קהל היעד.

אם אתה רוצה חיתוך מדוייק ממסור קבלנים, אתה תצטרך לעבוד יותר קשה - להתומדד עם אי-דיוקים בגדר ובמסילות, לפצות על רעידות בלהב ולפעמים אפילו ראש שולחן לא ישר.
At every point in your life, you should always ask youself, "what would McGyver do?"
- Indigo
HandyCat
סופר משתמש

הודעהעל ידי .Kobi. » 23 מרץ 2017, 23:16

https://m.youtube.com/watch?v=Cepg2DAkKQE
אופציה נוספת אם כבר אתה מתכוון לקנות,
תראה את הצורה שהברנש קיבע את המסילה ולמרות
שהיא נעה מעלה ומתכוננת לעובי החומר הנחתך בעת
הניסור היא ננעלת ב90 מעלות. גימור הניסור הינו ברמה
של קרייזיק הטיה ל45 מע׳ לא מצריכה שינוי וכיוון מחדש
כי החיתוך הוא באותו קו בדיוק. ומ3000 ישאר עודף
לשולחן. (והרווחת צורת חיתוך בטוחה בהרבה ממסור שולחן.)
.Kobi.
משתמש ותיק

הודעהעל ידי dudi » 24 מרץ 2017, 04:31

Zaax כתב:קבלן בשטח שמכין trim או קורניזים, לא חייב דיוק מושלם? ראית פעם קורניז שפינותיו אינם נוגעות? זה צועק.

אגב טרים וקורניזים טריק נחמד שלמדתי מבנאי. הוא מעתיק את צורת הפרופיל לגב הפרופיל שאמור להתחבר אליו וחותך עם מסור ג'יג. החיבור בפינה יוצא מושלם ואין חיתוכים של 45 מעלות.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי navh86 » 26 מרץ 2017, 08:59

בוקר טוב לכולם, סליחה שהגבתי מאוחר, בסופ"ש אני מעדיף לשבת בנגרייה ולא מול המחשב.
תודה רבה לכל המגיבים, השכלתי מאוד מהתגובות.

:Zaax תודה רבה, אבל ראיתי יש הרבה חסרונות בדיוק למסור הבושGTS10XC, השאלה אם באמת שווה, אשמח אם תפרט קצת על החסרונות/יתרונות שלו מה שאת חווית.

Eliyahoo: תודה רבה, זהו ראיתי שיש כמה בעיות דיוק במסור, אבל ראיתי נגר(מאוד מדוייק) שבשטח משתמש במסור של מקיטה MLT100, אז חשבתי שמדוייק, אבל יכול להיות כמו שאמר HandyCat המסור הזה רק לתשתית.

HandyCat: תודה רבה על התגובה, השכלתי מאוד מהתגובה, אשמח אם תוכל לתת סוגים של מסורים היברידים יצוקים, ככה שאם אפגוש אחד ביד 2 אדע מה זה ואיך זה נראה.
הטיפ האחרון
"לא הייתי ממליץ...
במקום, תודה רבה.

OrenA: תודה רבה, תודה על הסרטון, הבעיה שאת החלק של המריצה, זה שלא מדוייק לא מראית בסרטון. לגבי קניית מסור חדש, אני מתכנן למכור את המסור שיש לי ולקנות חדש, לא שאני אשאיר את שניהם, זאת תהיה השקעה של 2000 שקח מקסימום.

spiderman: תודה רבה, אבדוק לגבי הדיוואלט, מקווה שאכן מדוייק.

Zaax2:: תודה רבה, אהבתי את התגובה
הדבר היחיד בנגרות שאסור שיהיה לך סטייה כלל, זה אולי קופסאות לארונות, וכל דבר עם דלת. שזה גם, ברוב המקרים, קופסה. שזה גם הדבר הקל ביותר להכין. לזה אתה חייב באמת קרייזיק בעיקר בגלל גודל הפנלים. במשורים הקטנים, האי דיוק הרבה פעמים זה פונקציה של גודל החומר שאתה חותך. כלומר צריך לדעת מה הגבלות שלו
, מאוד השכלתי.

לסיכום עד כה:
- מסור מדוייק קשה למצוא מתחת ל 8000 אלף.
- אפשר לקנות מסור עד 5000 אלף שלא הכי מדוייק, ובעזרת כל מיני אלטורים אפשר להגיע לרמת דיוק גבוהה.
- דיוק זה פונקצייה שאני מגדיר, כל אחד והדרישות שלו(כמובן בגבול הטעם הטוב), תלוי במוצר ובגודל שלו גם.
- מסור פה עולה 15000, בחול אפשר להביא ב 9000, שווה לגור בחו"ל :)

שוב תודה לכל המגיבים.
navh86

הודעהעל ידי OrenA » 26 מרץ 2017, 09:31

כתבתי שיש לכרסם חריצים למזחלת. באמצעות מזחלת אני מגיע לדיון של פחות ממאית מעלה עם מסור הדיוולט 7491 שברשותי.
להלן סרטון אינפורמטיבי על בניית וכיול מזחלת לדיוק גבוה כרצונך:

http://www.thewoodwhisperer.com/videos/the-cross-cut-sled/

אם החלטת סופית לקנות מסור חדש, יש לך מקום ואין דרישה לניידות, ממליץ לך לרכוש Cabinet Saw מחו"ל, כפי שעשו מספר חברי הפורום.
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי Zaax » 26 מרץ 2017, 09:39

חסרונות הבוש: מסילות לא סטנדרטיות. ה"עגלה" (החלק בשולחן שזז) לא הכי שימושית, במיוחד אם אתה מכין מזחלות. הקדח אירופאי (30ממ), לכן אתה לא תוכל להזמין להבים מחו"ל בקלות, אבל האמת שיש בארץ מבחר אז זה לא באמת בעיה. אי אפשר לששם לו דדו (גם כה במשור קבלן זה הכי מומלץ) אבל יש כאלו שעושים המרה - חפש.

יתרונות: חזק. הדיוק שלו מצויין. באמת, אני עוד לא מצאתי בעיה. הגדר טוב. פירוק וכיוון הriving knife די קל. שולחן בגודל סביר, עם יכולת הרחה לימין מובנת. שורה תחתונה: הוא עובד לי בפועל (כלומר לא בכל מיני מבחנים בסרטונים) מצויין.

אולי כן תחשוה על היברידי, אם תמצא כזה במחיר סביר עד הבית. כמו תמיד, זה שאלה של עלות תועלת.
Zaax
סופר משתמש

הודעהעל ידי navh86 » 26 מרץ 2017, 12:04

OranA: תודה על התגובה, יפה סרטון ממש מעניין, תודה על ההמלצה, יש לך מושג מה העלות הסופית של המסור כולל מע"מ/מכס/מסיסים הובלה...?

ועוד דבר, ראתי את המסור הזה בארץ(יד 2) Kity 619 שוקל סביבות 160, והמסור שאתה המלצץ עליו שוקל 250, הבעיה זה שאני שם את המסור בקומה 2, ובעתיד אני רוצה להעביר לחדר בקומה ראשונה, אז האם כדי להביא את ה 250, כי בעיה להזיז אותו כל הזמן, והאם יש לך הערות לגבי המסור Kity 619?

Zaax: תודה רבה, יפה, לפי התיאור שלך נראה סביר גם לשימוש שלי, אנסה לבדוק בתערוכות כמו שהמליצו מקודם, אם יצא טוב, והמסור Kity 619, או Cabinet Saw, אז סביר להניח שאקנה אותו.

ושוב תודה רבה רבה רבההההההה.
navh86

הודעהעל ידי Eliyahoo » 26 מרץ 2017, 12:08

Zaax כתב:חסרונות הבוש: מסילות לא סטנדרטיות. ה"עגלה" (החלק בשולחן שזז) לא הכי שימושית, במיוחד אם אתה מכין מזחלות. הקדח אירופאי (30ממ), לכן אתה לא תוכל להזמין להבים מחו"ל בקלות, אבל האמת שיש בארץ מבחר אז זה לא באמת בעיה. אי אפשר לששם לו דדו (גם כה במשור קבלן זה הכי מומלץ) אבל יש כאלו שעושים המרה - חפש.

יתרונות: חזק. הדיוק שלו מצויין. באמת, אני עוד לא מצאתי בעיה. הגדר טוב. פירוק וכיוון הriving knife די קל. שולחן בגודל סביר, עם יכולת הרחה לימין מובנת. שורה תחתונה: הוא עובד לי בפועל (כלומר לא בכל מיני מבחנים בסרטונים) מצויין.

אולי כן תחשוה על היברידי, אם תמצא כזה במחיר סביר עד הבית. כמו תמיד, זה שאלה של עלות תועלת.

אחרי 3 שנים עם הבוש, החוויה שלי:
דיוק:
1. הגובל (גדר) לא היתה בדיוק מקבילה ללהב, הצלחתי לסדר את זה איכשהו.
2. הגובל עצמו עשוי מאלומיניום והוא התעוות קצת (קיבל twist) כך שבגובה הוא לא 90 מעלות לשולחן. סידרתי את זה על ידי זה שהצמדתי לו גובל מיושר מעץ.
3. המסילות (חריצים) על השולחן לא ברוחב אחיד לכל האורך, מעצבן בטירוף ולא ניתן לסידור. בעייתי בבניית ושימוש במזחלות כיוון שזה מאלץ אותך לעשות runners דקים מדי ואז המזחלת נעה לעיתים בחופשיות בתוך המסילה.

מנוע
4. המנוע מאוד חזק. לא היתה לי שום בעיה בתחום הזה.

תחזוקה
5. די קל להטות אותו על הצד ולפתוח מלמטה כדי לנקות הצטברויות נסורת בתא שמגן על הלהב.

גודל
6. הדבר הכי בעייתי במשורי קבלן. אין מקום משום צד. משמאל ללהב כמעט אין מקום בכלל. מלפני הלהב אין מקום, מימין ללהב יש קצת מקום אבל גם מאוד מוגבל, אחרי הלהב יש איזה פטנט, אבל זה גם לא מספיק.

דיוק וגודל
7. שאין גודל מתאים ומנסים לחתוך קורות\פלטות גדולות אז אין תמיכה כמו שצריך ואז גם הדיוק נפגע (וגם הבטיחות...).

אפשר לסכם את הצרכים שלך ממסור שולחן בשתי מילים: מקום ודיוק. למסור קבלן אין לא את זה ולא את זה. אני וכל השאר פה שיש להם כזה מסור עושים קומבינות כדי לפצות על המגבלות. כדי לפצות על החוסר בדיוק בונים ג'יגים ועושים כיוונונים ושיפצורים וכדי לפצות המחסור בגודל בונים הגדלות לשולחן או שמים לידו שולחן לתמיכה. זה מספק פתרון חלקי.

השאלה הגדולה היא לא כמה המסור עולה לדעתי אלא כמה מקום יש לך. אם יש לך מקום אל תחשוב אפילו על מסור קבלן.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי spiderman » 26 מרץ 2017, 12:27

כפי שצוין מעלי, אם מבחינת מיקום/צורך לנייד אפשר לדלג על קטגורית מסורי הקבלן, מסור היברידי יכול להוות פשרה טובה אך הבעיה היא שמירב המסורים ההיברידיים לא מיובאים ואלו שנמכרים ברשת, רובם מתאימים לשוק האמריקאי ולמתח החשמל שם.
במסור היברידי ניתן למצוא מנועים ללא פחמים (שהם כבדים בהרבה) וכך פותרים עוד בעיה נוראית של מסורי הקבלן-הרעש..
ולמי שיש מספיק מקום קבוע עבור מסור, מסור נגריה משומש ואיכותי במצב טוב הוא אידיאלי.
spiderman
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 26 מרץ 2017, 12:31

לפחות לאחד מחברי הפורום (למיטב זכרוני) יש מסור שולחן של Kity, אולי הוא יענה לך. מחיפוש אינטרנטי מהיר (שגם אתה יכול לעשות...), נראה מסור טוב. חשוב לבדוק שהוא תקין ובמצב טוב (אלא אם המחיר מצדיק שיפוץ).

לא ציינתי דגם של מסור מסוים (ציינת משקל של 250 ק"ג מסיבה שאינה ברורה לי), יש של גריזלי ודלתא, בין היתר. עיין בשרשור הבא (שכולו יעניין אותך, לדעתי):

https://www.nagaroot.com/forum1/viewtopic.php?f=1&t=10200&start=10
OrenA
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים