חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן לרוטר

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שולחן לרוטר

הודעהעל ידי Pini Gold » 13 מאי 2008, 20:19

סוף סוף בניתי שולחן לרוטר BOSCH עם מעלית. הלוח העליון, הסרגל והמעלית של ROCKLER. היתרון המיוחד של המעלית הוא אפשרות החלפת הביטים מלמעלה, כמוראה בהמשך. כל שאר הארונית בנויה משלד אורן וחיפוי סנדביץ / ופנלים שנשארו מפרוייקטים קודמים. אני לוקח אחריות גם על הצבע אם כי אני לא סגור על הגוונים.
עכשיו יש גם תאי איחסון לביטים ולשאר האביזרים.
קבצים מצורפים
מגירת אבק (Large).jpg
הנה מבט כללי עם מגירת האבק פתוחה
החלפה מעל לשולחן.JPG
ניתן להחליף ביטים מעל לשולחן
אחסון ביטים (Large).jpg
יש מקום לביטים
הרוטר בפנים (Large).jpg
והנה כאן מאחורי הדלתית - הרוטר
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: שולחן לרוטר

הודעהעל ידי zigi » 13 מאי 2008, 20:22

כרגיל פיני, אין עליך !!!!!
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי Saba_jackson » 13 מאי 2008, 22:41

יישר כח! זה תענוג לראות יצירה כה יפה ושימושית

איך מגיע האבק למגירת האבק?
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי sigi » 13 מאי 2008, 23:30

פיני חבל על הזמן מאוד מאוד מרשים .אני אישית עוד לא התחלתי עים השולחן כי אני בעיצומו של פרוייקט אני כבר בסיים נשאר לי לצבוע .
sigi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי harel » 13 מאי 2008, 23:54

תתחדש פיני!!

מהנסיון עם השולחן הקודם שלי (גם אני בניתי לאחרונה שולחן חדש) גם אני שקלתי מגירה לאיסוף האבק אבל ירדתי מזה. מלבד חיבור לשואב שום פתרון לא יכול לתת מענה אמיתי לאבק שמצטבר בתא הרוטר. לפי מה שאני מצליח לראות בתמונות, נראה לי שרוב האבק ישאר בתא של הראוטר ולא יפול למגירה שייעדת לאבק שבהתנהגותו חסרת הרגישות תמיד מעדיף להגיע לפינות ולהשאר שם. מציע 2 פתרונות אפשריים:
1. להכין "מגלשה" מכל דופן של הארון לכיוון הפתח שבתחתית תא הרוטר שתעזור לכוון את האבק לפתח שבתחתית התא.
2. לסגור את הפתח בתחתית התא, להשתמש במגירת האבק כמגירה נוספת לביטים/ציוד ולפתוח בדופן תא הראוטר כניסה לשואב.

שאלה נוספת היא באיזה מפסק השתמשת להפעיל/לכבות את המכשיר?

את עיצוב הרטרו של האדום/צהוב דווקא אהבתי :lol:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 14 מאי 2008, 09:19

פיני, חבל"ז! :!: :!: :!:
פשוט יפה, וגם השקעת באביזרים ועל הצבע יש לי רק מילים טובות (הנכדים הצעירים בטח ממש אוהבים גם כן 8) )

לגבי האבק, אני מצטרף לדעתו של הראל בשתי הנקודות שהעלה (שואב אבק זה הכי טוב, ומגלשות לתא האבק שהכנת בכל מקרה - הפתח ההוא הוא המקום למקם את השאיבה - אתה תראה שמהר מאוד האבק יצור את המגלשות הללו באופן טבעי - אבל זה יהיה מאוד לא בריא למנוע של הראוטר).
עוד משהו שמומלץ זה שאיבה גם מלמעלה - זה יוריד את כמות האבק ל-0 דבר בריא בכל מקרה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

לשלות השאיבה ומגירת האבק .

הודעהעל ידי Pini Gold » 14 מאי 2008, 09:51

לשולחן הרוטר המוצג יש חיבור לשואב אבק מלמעלה. שואב רציני, כמו שצריך. השאיבה שלו יעילה יחסית. מאחר שאני זהיר שבזהירים, הוספתי גם מגירת איסוף תחתית. במהלך ההרצה אבין אם ניתן להסב אותה למטרות אחרות. אהיה מאושר אם אוכל לזכות בתא איחסון נוסף.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

אבק של כוכבים

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 14 מאי 2008, 11:12

העבודה ממש ממש יפה!

לעניין האבק: הרוב לדעתי נשאב מלמעלה, בייחוד כשהביט קרוב לגדר או שקוע בה. בביטים ש"זורקים" את האבק קדימה (למזלך, לא לכיוון שלך אלא לכיוון הנגדי), אני מעביר את פיית צינור השואב למקום המשוער שאליו נורה האבק, בדרך כלל מוסיף לו קונוס הרחבה כדי שיקלוט יותר אבק, ומצמיד אותו לשולחן הראוטר כי האבק נורה במישור השולחן.

גם אני התקנתי "מגלשת אבק" אבל במקרה הטוב האבק נצבר עליה (באלכסון) למרות שקיוויתי שיירד למטה למיכל איסוף.

לעניין האבק עשיתי דבר נוסף: היות שרוב הראוטרים נועדו במקור לעבודה ידנית, ולא לשולחן כשהביט למעלה, יש להם פתחי איוורור באזור הביט. כדי למנוע חדירה של אבק לתוך המנוע, הוספתי "סינור" מחומר פלאסטי דק שאינו חוסם את האיוורור אבל מונע מהאבק לחדור פנימה.

ושוב: תבורך על הפרוייקט!
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: לשלות השאיבה ומגירת האבק .

הודעהעל ידי harel » 14 מאי 2008, 14:35

שואב המחובר לגדר מעולה לאיסוף במידה ועובדים על פרופיל החומר. גם אז יורד לכיוון המנוע אבק אבל פחות. ברגע שעושים חיתוכי DADO המצב שונה בתכלית כי אז 90% מהז'אנק נדחק למטה :wink:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים