חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

החלפת מסור שולחן TKU(ישן) במקיטה MLT100

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

החלפת מסור שולחן TKU(ישן) במקיטה MLT100

הודעהעל ידי navh86 » 23 מרץ 2017, 13:22

שלום רב חברה,
אני חדש בתחום הנגרות(מגדיר את עצמי כ DIY ולא כנגר), לפני כמה חודשים קניתי מסור שולחן מסוג: Scheppach TKU, המסור חזק וטוב, אבל יש בו כמה חסרונות בדיוק, עכשיו בניתי כמה דברים ויצאו לא מדוייקים וזה ממש חרפן אותי, והתחלתי לחשוב על לקנות מסוק של מקיטה MLT100, קצת דברים טכניים:
ה TKU: חיתוך ב 90 זה 85 מ"מ, חיתוך ב 45 זה 65 מ"מ.
הספק: 2500W.
משקל: 50+.

מקיטה: חיתוך ב 90 זה 91 מ"מ, חיתוך ב 45 זה 63 מ"מ.
הספק: 1500W.
משקל: 35.

עשיו אני מתלבט מכמה סיבות, זה עוד השקעה(מקיטה עולה מעל 3 אלף), ראיתי ביוטיוב כמה בעיות דיוק במקיטה גם אבל התגברו עליהם.
אשמח לכל עצה, חוות דעת על אחד המוצרים או שניהם, המלצות על מסורי שולחן אחרים שיכולים להיות תחליף טוב.
תודה רבה מראש, ויום נפלא :)
navh86

Re: החלפת מסור שולחן TKU(ישן) במקיטה MLT100

הודעהעל ידי OrenA » 23 מרץ 2017, 14:31

ראשית, הייתי מציע שתפרט האם וכיצד כיילת את המסור שברשותך, ובאילו אי-דיוקים מדובר.
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי navh86 » 23 מרץ 2017, 15:59

תגובה לאורן, תודה על התגובה, אני לא רואה במה זה עוזר.
בכל מקרה, בעיה ראשונה: יש 2 פלסטיקים ליד הלהב, והם לא מדוייקות(לא יושבות ישר עם השולחן, אז כל פעם שאני חותך עץ, התיחת העץ עולה טיפה ויורדת בסוף, מה שגורם לחיתוך לא ישר בכלל, מה שעשיתי זה הכנתי 2 חתיכות מעץ, אחת ל 45 ואחת ל 90 מעלות, ועכשיו עובד יותר טוב.

בעיה שנייה: הצירים איפה שעולה ויורד המנוע היו חלודים, מה שגורם שבצד אחד יהיה יותר גבוה מצד שני בטיפה, לימון ו wd עשו את העבודה.

בעיה שלישית: מד כיוון, שאני רוצה להטות את המסור בזווית שהיא לא 90, אז הוא לא מראה נכון, בהתחלה קבעתי אותו על 90 מעלות, ומסתבר שחתכתי לא 90, 89, 88 וכו'.

בעיה רביעית ועיקרית: יש שם מסילה ליד השולחן, ועל המסילה יש מוביל כדי לעזור בחיתוך עץ, המוביל הזה הוא גבוהה ב 4-7 מ"מ מגובה השולחן, אז העץ יהיה בשיפוע ואז החיתוך יצא לא 90 מעלות(במקרה שרוצים 90 מעלות).

בעיות 3 ו 4 לא פתרתי עד עכשיו, ראיתי פתרונות ל 4, הבעיה בהם שאני אפסיד מגובהה יכולת החיתוך.
navh86

הודעהעל ידי Zaax » 23 מרץ 2017, 16:29

הרבה כאן, כולל אותי, אוהבים את הבוש GTS10XC, למרות שברוב הכלים, לא כל כך מומלץ בוש.
יש המון דיונים על המשור בוש הזה כאן, חסרונות ויתרונות.

לגבי עצם שדרוג כשכבר יש מכשיר אחד, רק אתה תוכל לדעת עם זה שווה לך. תכלס, אני מאד שמח עם המשור בוש. לפעמים צריך ל cut your losses. אולי חברים כאן כן יוכלו לעזור להשמיש טוב יותר את השפך שלך.
Zaax
סופר משתמש

הודעהעל ידי Eliyahoo » 23 מרץ 2017, 16:38

הMLT100 ידוע בחוסר הדיוק שלו, כך שהוא לא ממש מועמד מתאים.

לי יש בוש XC (הדגם עם העגלה) וגם הוא לא הדבר הכי מדוייק בעולם.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי navh86 » 23 מרץ 2017, 16:40

תודה לכל המגיבים.
וגם דייוואלט יש לו חוסר דיוק, אז לפי מה שאני מבין, אין מסור שולחן בעולם במחיר מתחת ל 4000 שלף שמדוייק :)
navh86

הודעהעל ידי HandyCat » 23 מרץ 2017, 17:45

navh86 כתב:תודה לכל המגיבים.
וגם דייוואלט יש לו חוסר דיוק, אז לפי מה שאני מבין, אין מסור שולחן בעולם במחיר מתחת ל 4000 שלף שמדוייק :)

כל מסור של בוש, מקיטה, דווילט והחבר'ה האלו מתוכנן להתאים לקבלנים (כי אלו חברות שבונות כלים לקבלנים, בסופו של דבר) - קבלנים לא צריכים חיתוך מדוייק כמו נגרים. רוב החיתוכים הם לתשתית, וזה בסדר שלא יצא מושלם, כי הגימורים בלאו הכי מסתירים את התשתית.
בנגרות, כשמסור שלך חותך בסטיה של חצי מעלה - המפרק שלך יסטה בחצי מעלה, ואז המיטה שאתה בונה תיהיה עקומה לאללה. נגרים משתמשים במסורים היברידים או cabinet (לפעמים קוראים לזה בארץ, "יצוק" בגלל המראה שלהם, וכי פעם היה בטון בתחתית של התא של המנוע). מדובר במכונות ניסור גדולות וכבדות מאוד - המסור ההיברידי הכי קל שראיתי שוקל מעל 120 קילו, וגם זה נחשב לקליל יחסית. זה לא מכונות מתאימות לקבלנים, כי אי אפשר להוביל אותו לשום מקום. מנגד, מדובר בכלי עבודה מאוד אפקטיבי לנגרות. הם מתוכננים לחתוך עץ מדוייק וחלק.

נגרים חובבים משתמשים במה שהם יכולים להשיג. ליבא מסורים היברידים ויצוקים עולים בקלות מעל 8000, ובארץ בכלל לא ראיתי הצעות לחובבנים (וגם לא הייתי מצפה שיהיו זולות יותר).
לי לדוגמא יש שפך HS120. הוא לא מסור מעולה, אבל הוא ענה לדרישות שהצבתי לעצמי ונכנס בתקציב שהיה לי. אני צריך לכוון אותו לעיתים דחופות מדי, וגם אצלי יש את המסילה המפגרת במצד במקום תעלת mitre סטנדרטית. אגב, אני אשמח לעזור לך לכוון אותה. הייתה לי לאחרונה הצלחה לא קטנה עם לכוון את המסילה הזו לכמעט כל גובה שרציתי.
הנקודה היא, שהמסור העקום שלי פשוט דורש ממני לעשות יותר עבודה ידנית ועבודת כיוון (כשצריך דיוק), וכשאני אחליט שזה לא מתאים לי יותר, אני אשאל את החברים פה מה המסור ההיברידי שמתאים לי לדעתם, בידיעה שאני נפרד מ-10אש"ח כנראה.

לא הייתי ממליץ לך לקנות מסור שולחני חדש בלי לנסות אותו - סוג של תיאום ציפיות בינך לבין המסור. מדי פעם יש ירידים והדרכות שבהם אתה יכול לקבל הזדמנות לנסות את הכלי אוליי. לקנות מסור קבלנים נוסף, בלי להיות בטוח שאתה תהנה ממנו זה לא השקעה טובה.
At every point in your life, you should always ask youself, "what would McGyver do?"
- Indigo
HandyCat
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 23 מרץ 2017, 18:50

navh86, ראשית, רציתי לוודא שכיילת את המסור. שנית, להבין מהם חוסר הדיוקים לאחר כיול. ולגופו של עניין:

את שתי הבעיות הראשונות נשמע שפתרת (במידה זו או אחרת).
לגבי הבעיה השלישית שציינת (זווית ההטייה בפועל אל מול הסימון) - מד המעלות אמור להיות בר-כיול. אם לא, תוכל לסמן לבד היכן נקודת 90 המעלות האמיתית.
לגבי הבעיה הרביעית שציינת - היות ואין למסור זה מסילות עבור מזחלת, ממליץ לך לבצע שדרוג כפי שמודגם בסרטון הבא (נכון, תאבד מיכולת עומק החיתוך):
https://www.youtube.com/watch?v=R6_O9AeQQHc
לאחר שתכרסם בפלטת העץ חריצים למזחלת/מייטר, תוכל להגיע לדיוק גבוה יותר.

אני במקומך הייתי ממצה את יכולות המסור הזה (בסיוע בניות-עזר/ג'יגים) לפני רכישה נוספת.
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי spiderman » 23 מרץ 2017, 19:57

מבין מסורי "הקבלן" הניידים שמעל ל-3000 ש"ח חוששני שהמקיטה הוא הנחות ביותר, במיוחד בגלל בעיות של דיוק.
האמור לעיל איננו מניסיוני אלא מקריאה של לא מעט ביקורות בפורומים ואתרים בחו"ל.
לכאורה הדיוולט הוא המוצלח בחבורה, הבוש מוצלח אם מחליפים את המיטר גייג' המקורי באחד איכותי (ולמען האמת בכל מסורי הקבלן המיטר הוא נקודת תורפה).

למי שיש מספיק מקום, מסור מנגריה שנסגרה/הוצל"פ עדיף על כל הניידים הללו.
spiderman
סופר משתמש

הודעהעל ידי Zaax » 23 מרץ 2017, 21:20

HandyCat כתב:
navh86 כתב:תודה לכל המגיבים.

כל מסור של בוש, מקיטה, דווילט והחבר'ה האלו מתוכנן להתאים לקבלנים (כי אלו חברות שבונות כלים לקבלנים, בסופו של דבר) - קבלנים לא צריכים חיתוך מדוייק כמו נגרים. רוב החיתוכים הם לתשתית, וזה בסדר שלא יצא מושלם, כי הגימורים בלאו הכי מסתירים את התשתית.
בנגרות, כשמסור שלך חותך בסטיה של חצי מעלה - המפרק שלך יסטה בחצי מעלה, וא המיטה שאתה בונה תיהיה עקומה לאללה.

קבלן בשטח שמכין trim או קורניזים, לא חייב דיוק מושלם? ראית פעם קורניז שפינותיו אינם נוגעות? זה צועק.
אישית אני מגיע לדיוק רבה מאד עם הבוש. אפשר. נכון שהוא מוגדר "contractor", אבל זה לא אומר בהכרח שיש לו סתייה. תשקיע ותבנה מזחלת טובה, ויהיה לך חיתוכים כמעט מושלמים לcrosscuts, ורק תשים לב מעט וגם חיתוכים לאורך יהיה עם דיוק מצויין.

הדבר היחיד בנגרות שאסור שיהיה לך סטייה כלל, זה אולי קופסאות לארונות, וכל דבר עם דלת. שזה גם, ברוב המקרים, קופסה. שזה גם הדבר הקל ביותר להכין. לזה אתה חייב באמת קרייזיק בעיקר בגלל גודל הפנלים. במשורים הקטנים, האי דיוק הרבה פעמים זה פונקציה של גודל החומר שאתה חותך. כלומר צריך לדעת מה הגבלות שלו.
Zaax
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־2 אורחים