חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צבע לפלטה מייפל

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צבע לפלטה מייפל

הודעהעל ידי eyal » 26 אפריל 2008, 09:08

שלום לכולם
הדבקתי פלטה מייפל שאמורה להיות על ארון אמבטיה עם כיור מודבק מלמעלה. צבעתי אותה בשכבה סנדיקט סילר שייפתי והוספתי שכבה לכה דור 121 (מט). לאכזבתי חלק מהשטח באופן לא אחיד הצהיב. אני מנסה להבין למה. אולי המייפל שתה את הסנדיקט סילר באופן לא שווה? אולי לא חיכיתי מספיק בין הסנדיקט ללכה? אולי הסנדיקט הוא לא יסוד מתאים? כך או כך מרוב הביאוס שייפתי את הפלטה והורדתי את הצבע. חשבתי לצבוע ישר עם ה-121 למרות שעל הקופסה כתוב שהיסוד שלה הוא 120 שזה אותה לכה רק מבריקה. אם מישהו יכול לתת לי עצה אני אשמח מאד . בכל מקרה תודה רבה וחג שמח.
eyal

Re: צבע לפלטה מייפל

הודעהעל ידי Alex Milch » 26 אפריל 2008, 10:11

1.SENDING SEALER ולא סנדיקט.
2.לקה דור 121,לא ידעתי שעדיין מוכרים כאלה.
3.גש לחנות לפירזול לנגרים ומצא לקה מקצועית טובה אקולוגית על בסיס מים ולא טינרים.אל תתפתה לרסס כי בטח אין לך אמצעים.החומרים הנ"ל נוחים מאד לשימוש בהברשה עם מברשת איכותית.
4.אם אין לך ברירה אחרת,אתה יכול להשתמש כיסוד בסנדינג סילר.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי eyal » 26 אפריל 2008, 10:43

היי סנדור
יצא לי כבר להשתמש עם לכה על בסיס מים ואני מעדיף אותה בד"כ. חשבתי שבשביל משטח שבא במגע עם מים באופן קבוע עדיף לכה קשה פוליארטנית. בחרתי בדור כי עבדתי איתה מזמן וזכרתי שהיא קשוחה ועמידה. אז אתה אומר שלכה על בסיס מים תהיה טובה לאמבטיה?
לא הבנתי מה זה אומר אם אין ברירה להשתמש בסנדינג

תודה
eyal

הודעהעל ידי maamoon » 26 אפריל 2008, 11:32

מה שקרה ככול הנראה:... סליחה על האיחור בתשובה

ככול הנראה באזורים שעשית שלולית צבע הצבע הצהיב ואיפה שהעץ שתה ולא היה שלולית צבע אז העץ נשאר קרוב לטבעי ולמה?

כי לכה פוליטריינית מצהיבה, יש לה צבע צהבהב בפני עצמה ומוסיפה צבע צהוב לנוסחת הצבע, לוורניש יש נתיה לצהבהבות יותר גדולה, העניין הוא שהצהוב הזה , זה מה שנותן לעבודה את העומק שלה ולעץ את היופי שלו לעומת הלקה האקרילית... לקה אקרילית על בסיס מים לא מצהיבה וגם היא חלבית שקופה ולכן מביאה את העבודה ליותר לבנבנות ויותר מראה מת ( לא מט אללא מת) ולכן יש וניתנן להוסיף גוון ללכה או לגוון את העץ לפני... השאלה מה המראה שאתה רוצה...

פתרון
1. לצבוע עם לקה אקרילית
2. להשתמש בפוליטריין ולתת כמות מתאימה ואפילו לבצע שלוש\ארבע שכבות של לקה ויסוד עם שיוף ביניים

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי eyal » 26 אפריל 2008, 12:24

היי מאמון
תודה על התשובה . אז אני מבין שאתה בעד לכה פוליארטנית. כמו שאמרתי אני צבעתי עם סנדינג סילר ושייפתי אחריו עם מכונה אקצנטרית עם נייר 240. אולי הורדתי יותר מדי מהיסוד בחלק מהמקומות ושם העץ שתה את הלכה והצהיב אחר-כך .
בכל מקרה יש לי כרגע חצי קופסה לכה דור שאני יכול להשתמש אבל אני לא רוצה להשתמש בסנדינג סילר כיסוד יש לי הרגשה שזה לא מתאים. האם אתה ממליץ על לכה דור 121 בשביל משטח כיור לאמבטיה והאם היא תוכל לשמש כיסוד של עצמה.
באופן כללי אין לי בעייה עם התוצאה של לכה על בסיס מים . השאלה שלי זה אם היא תחזיק מעמד באמבטיה עם כל הרטיבות?
eyal

הודעהעל ידי maamoon » 26 אפריל 2008, 13:05

לקה עם בסיס מים יש גם חיצוני וזה אמור להחזיק מעמד במשטח לשיש באמבטיה..

אתה יכול להשתמש בלקה כיסוד של עצמה אבל היא תהיה קשה לשיוף

תשייף בין שכבות עם נייר 320 ולא עם נייר 240 ואל תחדור את השכבה..

מה עוד?
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 26 אפריל 2008, 20:20

אם אין ברירה,התכוונתי לכך שקיימת לקת יסוד של הלקה האקרילית על בסיס מים,אבל זה לא הכרחי.
אגב,יש לי ארגז כביסה מ-MDF עם צבע+לקה אקריליים יותר מ-3 שנים,הכל FIX.
מעבר לכך ביצעתי עבור לקוחות שלי משטחים מן הסוג שלך (בוק,אלון) עם גימור לקה אקרילית מט 5% ברק,עד היום,טפו-טפו-טפו,לא שמעתי מהם כלום,כי בינתיים עשיתי עבורם עבודות נוספות.
היה רגוע ובהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי shaike » 28 אפריל 2008, 18:50

[quote="maamoon"]

תשייף בין שכבות עם נייר 320 ולא עם נייר 240 ואל תחדור את השכבה..

מה עוד?[/
quote]

האם יש צורך בשיוף ידני או אפשר עם משייפת אקסנטרית?

האם כדאי לצבוע עם רולר או שיש עדיפות למברשת?

תודה שייקה
shaike

הודעהעל ידי maamoon » 29 אפריל 2008, 05:33

לשייף עם מה שנוח ומה שעושה את העבודה ומתאים לעבודה

את הצביעה עושים עם מברשת או רולר אין עדיפות ביניהם ועדיף עליהם המרסס בחלקות ויופי
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים