|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי meirass » 25 אוגוסט 2016, 22:18
מעל 20 שנה אני משתמש בשולחן של Shappach הגרמני וברצוני לרכוש מסור חדש. ראיתי מקיטה, בוש מטאבו ועוד כל מיני ואני זקוק לייעוץ ועזרה בבחירה. תקציב - 4-5 אלפי שקלים שימוש - ביתי בעיקר, חובב ברמה מתקדמת מקום - לא הרבה , סדנא קטנה 18 מ״ר
מודה מראש למייעצים. תודה
-
meirass
- משתמש ותיק
-
על ידי OrenA » 25 אוגוסט 2016, 23:02
לאחרונה נדרשתי לאותו נושא (עברתי לסדנה קטנה מאוד - 7 מ"ר). אם יש לך מקום ל - Cabinet Saw, ממליץ לך לבצע ייבוא אישי כפי שעשו מספר חברים כאן (חפש פוסטים קודמים). אם לא, אז מסור קבלן. אני קניתי את ה - Dewalt 7491 ומאוד מרוצה.
-
OrenA
- סופר משתמש
-
על ידי Zaax » 26 אוגוסט 2016, 07:39
כמו להרבה כאן, יש לי את ה בוש gts 10 xc ואני מאד שמח איתו. החסרון שלו אולי זה המסילות הלא סטנדרטיות ועוד שכל אחד עומק שונה. אז צריך להכין לבד הכנסים ל jigs, ולא תוכל לקנות.
יש כאן כמה שרשורים על דגם זה, ודיונים לגבי עניין הקדח, ואיך ניתן להתגבר על ה30 ממ. זה מעט חסרון כי הרבה יותר קל לקנות מגוון של להבים בקדח 5/8. הכי פשוט - יש בארץ סדנאות שירחיבו חור 5/8 ל 30ממ. אמנם אני לא הלכתי בדרך זו אלא בדרך מסובכת יותר, אבל בסופו של דבר אולי יעיל יותר - הכל בשירשורים.
בכל מקרה, בהצלחה. cabinet saw זה באמת רמה גבוהה יותר, אבל גם יקר פי 3-4. דורש יותר מקום, והרבה יותר כבד. דגמי ה contractor הם אמנם פשרה לעומת cabinet, אבל עם ג'יגים טובים, והבנת המיגבלה שלהם (אל תבנה אליהם לחתוך פלטות שלמות, למשל) הם יכולים להיות מעולים.
-
Zaax
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 26 אוגוסט 2016, 10:36
Zaax כתב:כמו להרבה כאן, יש לי את ה בוש gts 10 xc ואני מאד שמח איתו. החסרון שלו אולי זה המסילות הלא סטנדרטיות ועוד שכל אחד עומק שונה. אז צריך להכין לבד הכנסים ל jigs, ולא תוכל לקנות.
יש כאן כמה שרשורים על דגם זה, ודיונים לגבי עניין הקדח, ואיך ניתן להתגבר על ה30 ממ. זה מעט חסרון כי הרבה יותר קל לקנות מגוון של להבים בקדח 5/8. הכי פשוט - יש בארץ סדנאות שירחיבו חור 5/8 ל 30ממ. אמנם אני לא הלכתי בדרך זו אלא בדרך מסובכת יותר, אבל בסופו של דבר אולי יעיל יותר - הכל בשירשורים.
בכל מקרה, בהצלחה. cabinet saw זה באמת רמה גבוהה יותר, אבל גם יקר פי 3-4. דורש יותר מקום, והרבה יותר כבד. דגמי ה contractor הם אמנם פשרה לעומת cabinet, אבל עם ג'יגים טובים, והבנת המיגבלה שלהם (אל תבנה אליהם לחתוך פלטות שלמות, למשל) הם יכולים להיות מעולים.
במידה והבנתי אותך נכון, הרשה לי לתקן: אני מודע לריצה להזמין דברים מחו"ל. יחד עם זאת, להבים בארץ זמינים ומחיריהם שווים לכל נפש...והעיקר, הקדח הנפוץ והסטנדרטי הוא 30 מ"מ אם זה מה שקיים במסורים שלכם.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי OrenA » 26 אוגוסט 2016, 10:51
Zaax, האם מסור הבוש שיש לך מקבל להבי דאדו? ייתכן שזה חשוב לשואל (הדיוולט כן).
לגבי Cabinet Saw, למיטב זכרוני ברק (reifba) רכש מסור כזה (של Delta אמנם ולא Grizzly, אבל עדיין עדיף על מסור קבלן בעיניי) בעלות שאינה רחוקה מהתקציב של השואל, ובטח לא פי 3-4.
-
OrenA
- סופר משתמש
-
על ידי Zaax » 26 אוגוסט 2016, 14:05
אלכס, בזמנו שאלתי לגבי להבים של 30ממ, ולא היו למעשה הרבה אופציות כאן. אחת מהם היה חברת איש-חד (ishad) הישראלי, שאכן קניתי מהם להב קדח 30ממ. אולם לא היה להם אז (וגם לא עד לפני חודשיים למרות שזה בקטלוג) במלאי את הלהב שרציתי (thin kerf, 50T combination) , להב נפוץ וקל לקניה מחו"ל. היו לפחות 2 שרשורים על נושא זה. אשמח בכל זאת לשמוע על עוד מקורות כאן בארץ. כן שמעתי (לאחר שבסוף קניתי מחו"ל) שיש יבואן של דיאבלו שמוכן לחתוך ל30. אורן, אכן לא ניתן לשים דדו על כל משור ממקור אירופי (לפחות ללא שינויים) עקב תקנות שלהם, אז גם לבוש לא. שאלה במקום 
-
Zaax
- סופר משתמש
-
על ידי meirass » 26 אוגוסט 2016, 14:58
ברור לי שכל המסורים המוזכרים על ידי לא מאפשרים שימוש בדאדו, זה חבל, לחרוג מהתקציב לא יכול, טוב יש סופ״ש להמשיך לחשוב. תודה למגיבים.
-
meirass
- משתמש ותיק
-
על ידי meirass » 26 אוגוסט 2016, 15:38
אורן האם קנית גירסה ארופאית או שייבאת מארה״ב ? כי אז יש אפשרות לדאדאו ?
-
meirass
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 26 אוגוסט 2016, 17:57
Zaax, מעולם לא נתקלתי בבעיה שלא הצלחתי לקנות סוג להב אותו רציתי. האמת שאין לי צורך ב-COMBINATION, 50T או THIN KERF. יש לי מספר להבים THIN KERF שכמעט ואין לי שימוש בהם. בקטרים של 300 ו-350 מ"מ הם לא יציבים לעבודה בעיקר בעץ. הלהבים שברשותי הם של DIMAR ו-FREUD. להבים מחפשים וקונים בעסקים שעוסקים בהשחזה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי OrenA » 26 אוגוסט 2016, 23:55
meirass, רכשתי את ה-7491 בארץ (היינו דגם המותאם לאירופה), ועדיין הוא תומך בלהבי דאדו.
-
OrenA
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים
|