|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?
על ידי drsecr » 10 אוגוסט 2016, 22:50
שלום וברכה לכולם, חריטה בעץ מעניינת אותי די הרבה זמן, והחלטתי לנסות למצוא תחביב חדש אני מעוניין לקנות ציוד, אבל לא יקר מדי ולאחר בדיקה קצרה בEBAY מצאתי את הציוד הזה: http://www.ebay.com/itm/Gravers-Wood-Ca ... SwzgRWyBVaאני לא יודע אם הוא איכותי מספיק או זבל. בנוסף, היכן ניתן לקנות עצים? ומה מומלץ למתחילים? יש סרטוני הדרכה או ערוץ ביוטיוב מומלץ שאפשר ללמוד ממנו? תודה רבה =]
-
drsecr
- משתמש ותיק
-
על ידי icemen » 11 אוגוסט 2016, 11:07
בקר טוב.. מה שאתה מראה זה להבים לגילוף בעץ, לא לחריטה.. (אם אתה מתעניין בחריטה, אלו כלים שונים לגמרי) ישנם כלים ייעודיים לגילוף, אבל כמתחיל,אתה בהחלט יכול להתנסות בסט הזה.. (סה"כ תסכן כ- 100 שח..) בתור עצים, תמצא ענפים שונים באזורך,תתחיל לגלף.. תחוש את העץ,ותראה אם זה באמת מעניין אותך .. על כלל אחד אתה חייב להקפיד, כשאתה מחזיק בענף, תנועת היד האוחזת בסכין ממך והלאה, לא לכיוון הגוף.. בהצלחה
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי drsecr » 11 אוגוסט 2016, 11:37
icemen כתב:בקר טוב.. מה שאתה מראה זה להבים לגילוף בעץ, לא לחריטה.. (אם אתה מתעניין בחריטה, אלו כלים שונים לגמרי) ישנם כלים ייעודיים לגילוף, אבל כמתחיל,אתה בהחלט יכול להתנסות בסט הזה.. (סה"כ תסכן כ- 100 שח..) בתור עצים, תמצא ענפים שונים באזורך,תתחיל לגלף.. תחוש את העץ,ותראה אם זה באמת מעניין אותך .. על כלל אחד אתה חייב להקפיד, כשאתה מחזיק בענף, תנועת היד האוחזת בסכין ממך והלאה, לא לכיוון הגוף.. בהצלחה
תודה רבה =] אני אזמין עוד מעט את הסט הזה. וראיתי את הסרטונים האלו, והוא השתמש באותם כלים: https://www.youtube.com/watch?v=W_jaHdj0kychttps://www.youtube.com/watch?v=ZNA29FEwFfg
-
drsecr
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 11 אוגוסט 2016, 11:45
לפני שאתה מזמין, שאל אותם (תקווה שיענו לך את האמת?) מה דרגת הקושי של הטיפול התרמי. הפלדה מתאימה להכנת סכינים וכד' וניתן להגיע לדרגת קושי מתאימה כ-55RC. לא נראה שהלהבים עברו טיפול תרמי כלשהו, גם עפ"י המחיר.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי drsecr » 11 אוגוסט 2016, 12:17
Alex Milch כתב:לפני שאתה מזמין, שאל אותם (תקווה שיענו לך את האמת?) מה דרגת הקושי של הטיפול התרמי. הפלדה מתאימה להכנת סכינים וכד' וניתן להגיע לדרגת קושי מתאימה כ-55RC. לא נראה שהלהבים עברו טיפול תרמי כלשהו, גם עפ"י המחיר.
מחכה לתשובה, אגב, בתגובות שם רשום שהאיכות ירודה, זה משהו שאני אמור לצפות לו? (כאילו ביחס למשהו התחלתי, או שזה יותר מזה?) אגב, אני די מתחבר יותר לחריטה, הציוד הזה לא מתאים גם לחריטה?
-
drsecr
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 11 אוגוסט 2016, 15:14
חריטה לרוב הכוונה לעבודה על מחרטה. הסכינים שהראת מתאימים לגילוף. האיכות לדעתי מוטלת בספק רב ואני מקווה שאני טועה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי isidor » 11 אוגוסט 2016, 15:45
שלום, 1 בזמנו קניתי סכינים דומות (בארץ, לא בדיוק זה) והן נשברו לי אחת אחרי השנייה... 2 אני מציע לך לא ללמוד מהסרט (בעיקר השני), הוא עובד בצורה מאד לא בטיחותית
בסרט הראשון שהבאת רואים שהוא עובד ממש עם מפסלות רגילות, ולא עם "סכיני מנתחים" כמו אלה שאתה רוצה לקנות. בסרט השני רואים שהכלים שלו עם ידיות עץ, ולא ידיות פלסטיק כמו בערכה שאתה רוצה. מציע לך לא לקנות ערכה זו, בעיקר בגלל שאתה מתחיל.
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי drsecr » 11 אוגוסט 2016, 20:47
isidor כתב:שלום, 1 בזמנו קניתי סכינים דומות (בארץ, לא בדיוק זה) והן נשברו לי אחת אחרי השנייה... 2 אני מציע לך לא ללמוד מהסרט (בעיקר השני), הוא עובד בצורה מאד לא בטיחותית
בסרט הראשון שהבאת רואים שהוא עובד ממש עם מפסלות רגילות, ולא עם "סכיני מנתחים" כמו אלה שאתה רוצה לקנות. בסרט השני רואים שהכלים שלו עם ידיות עץ, ולא ידיות פלסטיק כמו בערכה שאתה רוצה. מציע לך לא לקנות ערכה זו, בעיקר בגלל שאתה מתחיל.
אם לא כמוהו אז איך? אין מישהו שמסביר פחות או יותר איך להתחיל? ואין לי בעיה גם לקנות 2-3 כלים קצת יותר איכותיים, אבל שאני יוכל לעבוד איתם.
-
drsecr
- משתמש ותיק
-
על ידי drsecr » 12 אוגוסט 2016, 17:07
המוכר מEBAY ענה לי, הוא אמר שלא יותר מ200 מעלות Supplier suggested that the highest temperature is not more than 200 °
-
drsecr
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 12 אוגוסט 2016, 19:31
drsecr כתב:המוכר מEBAY ענה לי, הוא אמר שלא יותר מ200 מעלות Supplier suggested that the highest temperature is not more than 200 °
אני לא יודע מה שאלת, מענין למה התשובה מתיחסת. ב-200 מעלות אופים לחם, ב-250 אופים פיצה וחיסום של פלדות כלים עושים ב-600-800 מעלות. אז מקררים במים/שמן/אויר חופשי ולבסוף מבצעים הרפיה/שיחרור ממאמצים כדי להגיע לתוצאה הרצויה, הקושי הנדרש, יותר גמישות ופחות פריכות. סוג הפלדה שמצוין בדף המכירה הוא משהו שכנראה מקביל ל-SAE1080 המוכר יותר במערב, אך לא מצוין כל טיפול תרמי, דרגת קשיות...
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים
|