אני לא מבין את ההבדל בינהם..הם נראים אותו הדבר ועושים את אותה העבודה לא?
זה עניין של השם? או צורת ההפעלה של המסור?או היעוד שלו?
תודה לעונים..
מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?אני לא מבין את ההבדל בינהם..הם נראים אותו הדבר ועושים את אותה העבודה לא?
זה עניין של השם? או צורת ההפעלה של המסור?או היעוד שלו? תודה לעונים..
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?מסור גרונג - התנועה של גוף המסור הינה רק מלמעלה כלפי מטה.
מסור גרונג עם פנדל (או מסור פנדל, בקיצור) - תנועה מלמעלה כלפי מטה וגם מאחור לפנים - נותן אורך חיתוך גדול יותר.
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?היי ברק , ברוך הבא .
אכן קיים הבדל , מסור גרונג חותך רק בצורה של הורדת המסור מלמטה למעלה , לעומתו מסור פנדל מאפשר תנועה של קדימה ואחורה . היתרון של מסור פנדל הינו עומק חיתוך רחב יותר מאשר מסור גרונג.
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?זהירות!!!
פנדל לא מפעילים מאחורה קדימה!!! מושכים את הלהב כלפי המפעיל, מנמיכים ודוחפים לכיוון המשענת. Alex the Cheesepenter
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?תודה רבה..עכשיו אני מבין
תודה גם על האזהרה הבטיחותית
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?
האמת שאני די מופתע ממה שכתבת. תמיד השתמשתי מאחורה קדימה ולא היתה שום בעיה... אולי תרחיב מה הבעיה בכך. ואיך זה שעד עכשיו חתכתי (מחוסר ידיעה) והכל הלך חלק
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?אלכס כתב:
מושכים את הלהב כלפי המפעיל, מנמיכים ודוחפים לכיוון המשענת. לדעתי זה די ברור כלומר אסור להוריד את הלהב לתוך העץ, ואז למשוך את המשור לכיוון הגוף.
הבנתי מה אלכס כתב. מה שלא הבנתי מה הבעיה בלהוריד את המסור על העץ ולמשוך קדימה
Re: מה ההבדל בין מסור גורנג למסור פנדל?כי הראש על ציר, ואם את חותך במשיכה, אתה בעצם מושך למעלה את המשור. (במקום לדחוף, שבפעולה זו, אתה מצמיד ודוחף את המשור לתוך העץ).
מה שעלול לקרות, זה שהלהב יתפס (climb) על העץ ויעלה למעלה לכיווינך. מעין kick forward של הלהב. הם מתוכננים לחתוך בדחיפה. בגלל זה השיניים negative rake. כדי להצמיד את העץ לשולחן.
תודה על ההסבר המועיל
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־6 אורחים | |||||