|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי iAsaf » 01 ינואר 2016, 15:41
Pini Gold כתב:Zaax כתב:Alex Milch כתב:אכן היה לך מזל ועדיף שכך!
מכיר באופן מאד אישי נגר ש"עפו" הפרקים עם הציפורן בשתי אצבעות אמצעיות כתוצאה של חתיכת עץ שעפה כמו טיל בזמן ניסור. הוא לא היה קרוב בכלל ללהב. הענין הוא שאין לי מושג איך נמנעים מתופעה כזאת.
אני לא יכול לומר בטוח אם הGripper יכול לעזור גם נגד תופעה כזאת, אבל נראה לי שכן. אני כבר לא יכול לדמיין עבודה עם המסור שלי ללא זה. כמו שכתבו בכל מיני reviews, גם אני חשבתי שזה גימיק, אבל זה לא. זה כן דורש מעט משחק לפני כל חיתוך, אבל זה עניין של שניות. (אגב, התאונה הקטנה שקרתה לי לפני שבועיים וששיתפתי כאן, קרתה בגלל שלא הוצאתי אותו כי הייתי מעט בלחץ). יכול להיות גם שזה היה עוצר גם את העין של eliyahoo. (אגב, אני שמח לשמוע שלא קרה לך שום דבר), ושמעתי ממישהוא שהgripper גם קפץ לתוך בניין בוער והציל שני כלבים וחתול. טוב נו, אולי אני מגזים כצאת... תודה אליהו ששיתפתה, אני חושב שאף פעם אין מספיק תזכורות! אבי
לא הבנתי מה זה Gripper. אפשר הסבר? אליהו, האם השתמשת בכיסוי מגן על להב המסור? http://www.amazon.com/Micro-Jig-GR-100- ... GRR-Ripper
-
iAsaf
- משתמש ותיק
-
על ידי Pini Gold » 01 ינואר 2016, 16:23
יש לי כזה כבר 5 שנים. פחות מאושר ממנו ולא קורא לו Gripper. יש לו שם בעברית ולכן שאלתי משום שלא כולם מכירים אותו. כל עוד מתקרבים ללהב - מסתכנים ולא משנה באיזה מוביל חומר משתמשים. כיסוי ללהב המסור היתה עוזרת במקרה הזה לדעתכם?
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 01 ינואר 2016, 16:28
Pini Gold כתב:יש לי כזה כבר 5 שנים. פחות מאושר ממנו ולא קורא לו Gripper. יש לו שם בעברית ולכן שאלתי משום שלא כולם מכירים אותו. כל עוד מתקרבים ללהב - מסתכנים ולא משנה באיזה מוביל חומר משתמשים. כיסוי ללהב המסור היתה עוזרת במקרה הזה לדעתכם?
אני לא משתמש בכיסוי ללהב, זה אביזר הבטיחות היחיד שאי פעם הסרתי. ייתכן וזה היה עוזר.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Zaax » 01 ינואר 2016, 17:07
Pini Gold כתב:יש לי כזה כבר 5 שנים. פחות מאושר ממנו ולא קורא לו Gripper. יש לו שם בעברית ולכן שאלתי משום שלא כולם מכירים אותו. כל עוד מתקרבים ללהב - מסתכנים ולא משנה באיזה מוביל חומר משתמשים. כיסוי ללהב המסור היתה עוזרת במקרה הזה לדעתכם?
צר לי לשמוע שמישהוא עם הרבה נסיון איתו פחות אוהב אותו. תוכל לשתף למה בבקשה? יתכן שלא טוב שאסתמך על זה יותר מדאי. שבת שלום וחיתוכים טובים... אבי
-
Zaax
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 02 ינואר 2016, 02:08
Zaax כתב:Pini Gold כתב:יש לי כזה כבר 5 שנים. פחות מאושר ממנו ולא קורא לו Gripper. יש לו שם בעברית ולכן שאלתי משום שלא כולם מכירים אותו. כל עוד מתקרבים ללהב - מסתכנים ולא משנה באיזה מוביל חומר משתמשים. כיסוי ללהב המסור היתה עוזרת במקרה הזה לדעתכם?
צר לי לשמוע שמישהוא עם הרבה נסיון איתו פחות אוהב אותו. תוכל לשתף למה בבקשה? יתכן שלא טוב שאסתמך על זה יותר מדאי. שבת שלום וחיתוכים טובים... אבי
אבי, הרעיון הוא שבזמן הגשת החומר לניסור ובתהליך דחיפתו - האיברים שלנו צריכים להיות מחוץ "לקוו האש". השימוש בגריפר מחייב חשיפה ולכן אני פחות אוהב אותו.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי zigi » 02 ינואר 2016, 10:58
לאחר שקראתי את כל התגובות של החברים, אני מלא שמחה וגאווה בקיום הפורום שלנו המעלה מידי פעם בעיות רציניות ודן בהם. כאחד שכל עיסוקו היה בתחום הבטיחות, ועד היום אני נוטל חלק בקידום הנושא, בגופים הממלכתיים העוסקים בכך, שמחתי לקרוא ולהבין שיש התעניינות והתייחסות רבה לבטיחות בעבודה. לא נותר לי אלא לומר יישר כח, ותמשיכו לשים דגש על הבטיחות תוך כדי היצירתיות שלכם.
-

zigi
- מנהל פורום
-
על ידי חובב צפוני » 12 דצמבר 2020, 23:41
מחזיר לחיים שרשור עתיק שמצאתי פה, מעניין לשמוע האם מאז יש עוד חברים שיש להם ניסיון עם ה gripper וממליצים עליו, או שאולי כבר יש פתרונות אחרים יותר מומלצים?
-
חובב צפוני
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 13 דצמבר 2020, 08:27
אני ממש לא מומחה בעניין, אבל ממה שאני מבין במקום בו הלהב פוגש את העץ, הוא מפעיל עליו כוח כלפי מטה. אם הלהב מעיף משהו לכיוונך זה כנראה עף משיא הלהב או קרוב אליו (מעט אחריו). אם הנ"ל נכון, יתכן שהגבהה מקסימלית של הלהב מקטינה סיכון כזה ? אם העץ פוגש את הלהב באזור נמוך יחסית, מופעל עליו בעיקר כוח כלפי מטה (מלפנים) וכלפי מעלה (מאחור) והסיכוי שמשהו יעוף אופקית קטן.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי zDanielz » 13 דצמבר 2020, 09:48
האמת שלא חשבתי אפעם לשים משקפי מגן בשימוש במסור שולחן.
לדעתי, זה הדבר הכי טוב שקרה לך, אירוע מספיק חמור שלא נגמר באסון אבל כן מעורר אותך בכל הנוגע לבטיחות. אני עד היום חושב שבזכות מקרה שקרה לי (נגמר לא טוב אבל הכל צמח בחזרה) אני עובד הרבה יותר בטוח.
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 13 דצמבר 2020, 10:16
חובב צפוני כתב:מחזיר לחיים שרשור עתיק שמצאתי פה, מעניין לשמוע האם מאז יש עוד חברים שיש להם ניסיון עם ה gripper וממליצים עליו, או שאולי כבר יש פתרונות אחרים יותר מומלצים?
אם ישנם שרשורים ששווים הקפצה אלו השרשורים שקשורים לבטיחות, סכנות רבות אורבות בחייו של חרש העץ.
-
Edi
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים
|