ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?
20 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?אני מחפש דרך לרכך יותר את העץ , הכנה לגילוף. בישלתי שעה וחצי ונשאר קשה מדיי.
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?עץ מרככים בקיטור
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?אוקי, רק שאין לי קיטור , וקראתי שיש דרך לרכך בבישול, ודרך שניה עם אלכוהול אבל צריך כל הזמן להשפריץ כי זה מתנדף. אז השאלה לגבי בישול..כנראה שמשהו צריך לעשות אחרת, האם מישהו יודע?
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?שמע רעיון
גם אני הייתי צריך ריכוך לעץ ולא הייתה לי קיטורית , אז לכשרחצתי את הרכב [3 פעמים]בקשתי גם רחיצת קיטור לעץ וזה יצא נפלא וחינם.
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?רעיון מדליק. אין אבל משהו יותר זמין?
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?
לא משתמשים באלכוהול נקי, מערבבים 50% מים עם 50% אלכוהול מפוגל (תעשייתי סגול לא לשתיה). Alex the Cheesepenter
Re: ריכוך עץ - בישול עם סודה לשתיה?כוהל מפוגל הוא כוהל שאינו ראוי לשתיה מכיוון שאינו נקי לחלוטין ומכיל שאריות של מתנול ותוצרים אחרים שלא בריאים לשתיה. הוא נקרא מפוגל כדי שלא ישתו אותו, והפגמנט הסגול מאותה סיבה.
מעבר לזה אין לכוהל הזה תכונות מיוחדות, הוא זול מאוד וזמין לשימוש תעשייתי כי הוא עובר זיקוק גס, ולכן הוא לא נקי ברמה שבטוחה לשתיה.
נו ו.....מה אתה רוצה לתרום בזה לנושא שלגביו השאלה? Alex the Cheesepenter
פשוט המשפט הזה לא נכון מבחינה כימית, אלכוהול נקי, הוא פשוט ברמה שבטוחה לשתיה, מה שכוהל מפוגל לא. בפועל אין שום בעיה להשתמש באלכוהול נקי לשימוש תעשייתי.
המשפט נכון מכל הבחינות!!! מה שלא נכון זה שהדיון הוא לא לגבי תכונותיו של האלכוהול לסוגיו. לריכוך עץ משתמשים באלכוהול מפוגל + מים, נקודה! עכשיו ברור? Alex the Cheesepenter
20 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד | |||||