חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

זקוק לעזרה בבחירת טרימר\ראוטר וגם המלצה היכן לרכוש?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

זקוק לעזרה בבחירת טרימר\ראוטר וגם המלצה היכן לרכוש?

הודעהעל ידי Galgo » 05 אוגוסט 2015, 15:40

אהלן,
בעבר השתמשתי למספר פרויקטים קטנים ב"מתאם" רוטר קטן לדרמל... חייב להודות שלא היה מוצלח במיוחד וגרם לי לעוגמת נפש רבה ובטח שלא הנאה לקבלת תוצאות סבירות...
אחרי שלאחרונה השאלתי מחבר טרימר של BOSCH (דגם 1כ"ס COLT מארה"ב) והשתמשתי בו בהצלחה ובהנאה מרובה לשולחן מטבח חדש - החלטתי לרכוש רוטר\טרימר לעצמי ... (משתמש ביומולדת שלי הקרב ובא לקבלת אישור מהבוסית לעניין.. ;) )
אני עוסק בנגרות בתור תחביב מזדמן ובעיקר לפריטים קטנים יחסית וריהוט קל בבית (לא בונה פרגולות או דקים למשל...).
אהבתי מאד את הקומפקטיות של הטרימר והעובדה שיכולתי להשתמש ביד אחת ולשלוט בו ללא משקל גבוה - ומצד שני נאלצתי מידי פעם להפסיק את העבודה ולתת לו להתקרר... (שזה לא נורא כל כך לסוג ועומס העבודות שלי...).
כמו כן אני מעריך שחלק מהפרויקטים שלי ידרשו אפשרות להנמיך את הביט לתוך החומר במהלך העבודה (פלאנג').
ראיתי שדגם הטרימר של בוש שנמכר בארץ הוא חלש יותר מהאמריקאי (600וואט) - האם נכון?
אני טיפה מתלבט מה לרכוש ורציתי לשמוע בעצתכם...

חשוב לי שמצד אחד יהיה קומפקטי, יתן לי נוחות שימוש, גם ביד אחת ועדיין יציב - על כן הלכתי לכיוון של טרימר ולא רוטר .
ומצד שני יהיה וורסטילי ויכיל מספיק אופציות ואביזרים לשימושים שונים (ראיתי שהאבזור של המקיטה עשיר יחסית).
חשוב לי שיהיה יציב ומדויק - עם מנגנון כיוון עומקים ונעילות עמידים שלא יתעוותו ויתחילו "לשחק" אחרי שימוש קצר...
ייתכן שבעתיד אף אבנה לו שולחן להתקנה הפוכה - כפי שראיתי דוגמאות כאן בפורום - אז זו אופציה נחמדה אם יהיה כלי נפוץ וסטנדרטי יחסית שקל למצוא מוצרי after market תואמים..

אני אמנם לא משתמש כבד שדורש כלי מקצועי למשעי, אך יודע להעריך ונהנה לעבוד עם כלים איכותיים עם פונקציות שמשפרות את נוחות ואיכות העבודה ולא איזה זבל סיני... (מה גם שאין הצדקה כלכלית לרכוש כלי heavy duty כבד ויקר..).
רוב ציוד שלי הוא של מקיטה ופריט אחד או שניים של BOSCH וBLACK&DECKER.
אין לי הצדקה כרגע לרכוש יותר מכלי אחד (רוטר כבד וטרימר קל) - אז מחפש כלי וורסטילי יותר עם העדפה לצד ה"קל" יותר...

כרגע מתלבט בין שני הטרימרים GKF600 של בוש או 3709X של מקיטה...
או, לחלופין, למתוח מעט את התקציב מעלה ולרכוש את הכלי הדו-שימושי של DEWALT - D26204K שנראה מצד אחד קומפקטי וקל יחסית ומצד שני מאפשר שימוש טיפה "כבד" יותר עם פלאנג' כשצריך.

אשמח לשמוע בעצתכם וגם, המלצה היכן כדאי לרכוש (מחיר...).
אני גר במודיעין אך עובד בכפר מל"ל..ובאופן כללי די נייד באזור המרכז לפחות...
תודה מראש,
גל
[email protected]
Galgo

Re: זקוק לעזרה בבחירת טרימר\ראוטר וגם המלצה היכן לרכוש?

הודעהעל ידי reifba » 06 אוגוסט 2015, 07:57

אני הבאתי את הCOLT מארה"ב עם בסיס PLUNGE:

http://www.amazon.com/Bosch-PR20EVSPK-5 ... B009ZQUB4U
reifba
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 06 אוגוסט 2015, 08:35

Galgo כתב:אהלן,
בעבר השתמשתי למספר פרויקטים קטנים ב"מתאם" רוטר קטן לדרמל... חייב להודות שלא היה מוצלח במיוחד וגרם לי לעוגמת נפש רבה ובטח שלא הנאה לקבלת תוצאות סבירות...
אחרי שלאחרונה השאלתי מחבר טרימר של BOSCH (דגם 1כ"ס COLT מארה"ב) והשתמשתי בו בהצלחה ובהנאה מרובה לשולחן מטבח חדש - החלטתי לרכוש רוטר\טרימר לעצמי ... (משתמש ביומולדת שלי הקרב ובא לקבלת אישור מהבוסית לעניין.. ;) )
אני עוסק בנגרות בתור תחביב מזדמן ובעיקר לפריטים קטנים יחסית וריהוט קל בבית (לא בונה פרגולות או דקים למשל...).
אהבתי מאד את הקומפקטיות של הטרימר והעובדה שיכולתי להשתמש ביד אחת ולשלוט בו ללא משקל גבוה - ומצד שני נאלצתי מידי פעם להפסיק את העבודה ולתת לו להתקרר... (שזה לא נורא כל כך לסוג ועומס העבודות שלי...).
כמו כן אני מעריך שחלק מהפרויקטים שלי ידרשו אפשרות להנמיך את הביט לתוך החומר במהלך העבודה (פלאנג').
ראיתי שדגם הטרימר של בוש שנמכר בארץ הוא חלש יותר מהאמריקאי (600וואט) - האם נכון?
אני טיפה מתלבט מה לרכוש ורציתי לשמוע בעצתכם...

חשוב לי שמצד אחד יהיה קומפקטי, יתן לי נוחות שימוש, גם ביד אחת ועדיין יציב - על כן הלכתי לכיוון של טרימר ולא רוטר .
ומצד שני יהיה וורסטילי ויכיל מספיק אופציות ואביזרים לשימושים שונים (ראיתי שהאבזור של המקיטה עשיר יחסית).
חשוב לי שיהיה יציב ומדויק - עם מנגנון כיוון עומקים ונעילות עמידים שלא יתעוותו ויתחילו "לשחק" אחרי שימוש קצר...
ייתכן שבעתיד אף אבנה לו שולחן להתקנה הפוכה - כפי שראיתי דוגמאות כאן בפורום - אז זו אופציה נחמדה אם יהיה כלי נפוץ וסטנדרטי יחסית שקל למצוא מוצרי after market תואמים..

אני אמנם לא משתמש כבד שדורש כלי מקצועי למשעי, אך יודע להעריך ונהנה לעבוד עם כלים איכותיים עם פונקציות שמשפרות את נוחות ואיכות העבודה ולא איזה זבל סיני... (מה גם שאין הצדקה כלכלית לרכוש כלי heavy duty כבד ויקר..).
רוב ציוד שלי הוא של מקיטה ופריט אחד או שניים של BOSCH וBLACK&DECKER.
אין לי הצדקה כרגע לרכוש יותר מכלי אחד (רוטר כבד וטרימר קל) - אז מחפש כלי וורסטילי יותר עם העדפה לצד ה"קל" יותר...

כרגע מתלבט בין שני הטרימרים GKF600 של בוש או 3709X של מקיטה...
או, לחלופין, למתוח מעט את התקציב מעלה ולרכוש את הכלי הדו-שימושי של DEWALT - D26204K שנראה מצד אחד קומפקטי וקל יחסית ומצד שני מאפשר שימוש טיפה "כבד" יותר עם פלאנג' כשצריך.

אשמח לשמוע בעצתכם וגם, המלצה היכן כדאי לרכוש (מחיר...).
אני גר במודיעין אך עובד בכפר מל"ל..ובאופן כללי די נייד באזור המרכז לפחות...
תודה מראש,
גל
[email protected]

עשה טובה לעצמך ותתרחק מכלים של בוש! זה מנסיוני ומנסיונם של בעלי מיקצוע שאני פוגש בפורומים מיקצועיים למיניהם!
אם אתה מתעקש להזמין מחו"ל, אני ממליץ להעדיף כלים של 220V, והנה לך 2 מקורות:

http://www.ebay.com/itm/Makita-RT0700C- ... 2c9b71847f

http://www.ebay.co.uk/itm/Makita-genuin ... 4d33f278e4

גם ההספק מצויין!

הגוף מאלומיניום, התנעה שקטה ללא קפיצה, רעש מופחת...מה שמצחיק בביקורות שהשלילה שמצאו: הקופסא מקרטון ואין לזה תאורת לד.

יש לי 3 ראוטרים של מקיטה קרוב ל-30 שנים שעובדים לא קל. זהו!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי estrauss » 06 אוגוסט 2015, 10:53

בהתחלה קניתי את ה BOSCH הירוק הגדול וזה היה טעות, יושב על המדף ואני לי שימוש בו, הסבירו לי בחנות שזה מאתים לחובבנים כמוני. לא מוצח אצלי
אחר כך קניתי את ה GKF600 בארץ ומשתמש בו לכל הצורכים שאתה מתאר
בגלל אין לי מקום לROUTER TABLE ממש, קניתי בארה"ב TRIM TABLE מ ROCKLER (נייד) שאני מרכיב אותו שאני צריך בשניות
הטרימר עובד לי מצוין ידני וגם בשילוב עם השולחן הנייד
אריק
http://www.amazon.com/Rockler-Trim-Rout ... B005E70EUU
estrauss
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Galgo » 06 אוגוסט 2015, 11:13

תודה לכולם !

אם היה את הBOSCH COLT בארץ - נראה היה שזו הייתה הבחירה המועדפת עלי - קומפקטי, חזק יחסית ועם בקר מהירות משתנה.. וגם..ניסיתי אותו אז יודע שמתאים פחות או יותר לצרכי עם תוספת של PLUNGE שקיים בחו"ל... אני אמנם טס הרבה - אך זקוק לכלי יחסית מהר ומעדיף בעיקרון 220וואט ... אא"כ הפרש במחיר ממש אבסורדי...

הטרימר המקביל לכאורה שנמכר בארץ - הGKF600 נראה פחות מתאים.. גם חלש יותר, ללא מהירות משתנה ומבחינה שלו ביד- נראה לי "פחות" מהCOLT לצערי..
כנ"ל גם הטרימר הקטן של מקיטה.

אמנם לא רוצה ללכת לרוטר כבד ועדיין מחפש כלי קומפקטי וקל וגם שיהיה וורסטילי - אך נראה שאאלץ לעלות שלב אחד למעלה והקיט היחידי שמתקרב לתקציב הוא דגם D26204K של DEWALT http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=6021 .
הייתי שוקל גם את הקיט של מקיטה RT0700CX2 אך הוא פשוט מעל התקציב שלי... http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=3283
אם למישהו יש המלצה נוספת או היכן כדאי לרכוש במחיר "מציאה" - אשמח לדעת...
ושוב תודה לכולם,
גל
Galgo

הודעהעל ידי ragim » 06 אוגוסט 2015, 15:50

סמל אישי של המשתמש
ragim
סופר משתמש

הודעהעל ידי Galgo » 06 אוגוסט 2015, 16:30

האם זה לא הדגם המקביל בדיוק ל D26204K המקומי? (בגרסאת 220V(?
אני מפספס משהו?
Galgo

הודעהעל ידי ragim » 06 אוגוסט 2015, 17:36

נכון.
סמל אישי של המשתמש
ragim
סופר משתמש

הודעהעל ידי Dani » 08 אוגוסט 2015, 09:42

שלום

אני נמצא בדיוק באותו הצומת , אשמח לשמוע מה המסקנה שלך .

אני שואל את עצמי למה לא לזמין את אותו מוצר מארהב והעלות 50% ( בהסתמך על הלינקים )
האם השנאי יוריד מהיכולות של המוצר ?( אשמח לדעה של בעל נסיון )
Dani

הודעהעל ידי Alex Milch » 08 אוגוסט 2015, 13:20

Dani כתב:שלום

אני נמצא בדיוק באותו הצומת , אשמח לשמוע מה המסקנה שלך .

אני שואל את עצמי למה לא לזמין את אותו מוצר מארהב והעלות 50% ( בהסתמך על הלינקים )
האם השנאי יוריד מהיכולות של המוצר ?( אשמח לדעה של בעל נסיון )

זה לא נסיון אלא פיזיקה.
ירידה מ-60 הרץ ל-50 גורמת להפסד מתאים באחוזים גם בהספק וגם בסל"ד.

חוץ מזה, אני בעד מקיטה וזה כן מנסיון (רב)!
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים