חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית מטבח עצמאית

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית מטבח עצמאית

הודעהעל ידי Efi.Atlas » 14 ספטמבר 2014, 23:27

אני בונה מטבח לבד.
קודם כל תודה לאלכס על התשובות הקודמות.(מצטער אלכס שעדיין לא יצא לי להיות בחיפה ותודה על ההזמנה, אם אוכל אגיע).

אני עדיין בשלב הסרטוטים והמפרטים. עכשיו אני עובד על הפלטות. יש לי מספר שאלות:
1. האם מקובל להעביר למי שאני רוצה לקנות ממנו את הפלטות/לוחות איך אני רוצה שהוא יחתוך את הלוחות ? (מצ"ב קובץ לוחות לביצוע)
2. האם בכלל איך שצמצמתי את החיתוכים על הלוחות זה הגיוני שיצליחו לחתוך את זה ככה ?(מצ"ב קובץ לוחות לביצוע).
3. האם מקובל להשאיר 1 ס"מ של פחת ,בשל דפקטים בלוח, מכל צד של הלוח (ראיתי בסרטון שעושים את זה)? או יותר?
4. האם לסמן על כל חתיכה מהלוח מספר (כדי שיהיה לי קל לזהות את זה אח"כ)? אני לא מתכוון לסמוך על זה ב-100% אבל כדי שלא אצטרך כל שנייה למדוד כל חתיכה. האם זה מקובל? איך מי שחותך לי את הלוחות יודע להגיד שהוא חתך את הכל?
5. איפה אפשר לקנות פלטות ושיחתכו לי אותן (אני חיפשתי לבד באינטרנט) אני מחפש המלצות שמי שחותך לי את הלוח יהיה גם "בן-אדם" ויסביר לי אם יש דברים לא הגיוניים או לא תקינים שאני עשיתי בשרטוטים, ולא רק מישהו שיחתוך לי בזול ואח"כ זה יעלה לי הרבה יותר (על מיני פאקים שלא יכלתי לדעת עליהם ואם מישהו היה אחראי ואמין הוא היה מסביר לי). איזור גדרה - חדרה.
6. הפלאטה/לוח שאני מעוניין לקנות היא כמובן סנדוויץ אדום באיכות טובה, ולא סתם סיני זול. אני פתוח להצעות (אם למישהו במקרה יש סנדוויץ גבון במחיר של אדום או אפילו נמוך מזה :-) ). מה טווח המחירים הנורמלי? מה יכולים להיות ההבדלים בטווחים בין "ללא פורמייקה" , "פורמייקה צד אחד", "פרומייקה שני צדדים".
7. מה עושים עם קאנטים? להדביק לבד? כמה זה עולה אם אני צריך קאנטים רק על חלק מהלוחות ורק על חלק מהפאות?
8. אני מוכן לשלוח למי שצריך את הקבצים לקבל הצעת מחיר.

ותודה,
אפי
קבצים מצורפים
.jpg
Efi.Atlas
משתמש ותיק

Re: בניית מטבח עצמאית

הודעהעל ידי haimbaets » 15 ספטמבר 2014, 07:59

שלום אפי, במושב אלישמע, צמוד להוד השרון תמצא את בוקטוס, עוסק בדיוק בתחום זה. ראובן, האבא ורועי הבן. חיתוך ממוחשב, קנטים וחורים לצירים. הכל. 09-748001.
סמל אישי של המשתמש
haimbaets
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 15 ספטמבר 2014, 17:15

אפי, ההזמנה בעינה עומדת ותקפה לכל זמן שתבחר.
אנסה להשיב על שאלותיך:
1. אתה חייב להעביר לחותך הלוחות את מפרט החיתוך כדי שיידע מה לחתוך, ללא קשר עם זה מוכר הלוחות או לא.
2. כן, חילקת את הלוחות בצורה נכונה.
3. כעיקרון 1 ס"מ צריך להספיק בהנחה שהלוחות לא "דפוקים" מדי, אך זה דבר שקל מאד לשליטה/בחירה.
4. סימון היחידות החתוכות: אין כללים לגבי זה, זו העדפה או נוחיות אישית. אני נוהג לסמן את החלקים עם טוש מחיק אך זה כיוון שהחלקים מונחים לידי ללא צורך בהובלה כך שסימונים יכולים להמחק. אם אתה נוכח בזמן החיתוך, אתה יכול להדביק חתיכות מסקינג טייפ על החלקים ולמספר אותם בחפיפה למה שמספרת על הדפים.
במידה ומי שחותך הוא מיקצוען, הוא אמור להסתכל על עשרת הדפים ולאחר מבט מהיר אמור להחליט ולדעת את סדר החיתוך. סמוך עליו כי הוא יימצא שיטה לסמן את מה שהוא חתך כבר.
5. לא מכיר את האזור, מה שאני כן יכול להגיד, החלוקה של הפלטות הגיונית מאד.
6. מה הכוונה גבון במחיר של אדום? לאוקומה יש גוון אדמדם ומכאן הכינוי "אדום". הגבון גם הוא ממשפחת האוקומה. עלות לוח אוקומה 17 מ"מ הוא כ-130 שקלים. כל צד מחופה פורמייקת גב מוסיף כ-25 שקלים. כל המחירים לפני מע"מ. יש סבירות שבמחסנים בהיתך לקוח מזדמן, ינקבו במחירים גבוהים יותר ואפילו לא במעט!
7. אפשר להדביק קנטים לבד עם מגהץ או מייבש שיער. עדיף שתבקש הדבקה באמצעים משוכללים יותר. הדבקת קנט PVC בעובי 0.4/0.6 מ"מ עולה 5-7 שקלים/מ' כולל/לא כולל החומר. קנט יותר נפוץ כיום הוא PVC 1.3 מ"מ (מאאאד קשה להדבקה ללא אמצעים מינימאליים) עולה 8-10 שקלים/מ' לא כולל את החומר.
8. כך 3 הצעות מחיר (כמקובל בכל ביצוע עבודה ע"י קבלני מישנה), אני מניח שאני לא רלוונטי הפעם...

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 15 ספטמבר 2014, 18:29

שלום אפי,

בפעם הראשונה שבניתי ארונות למטבח שילמתי למחסן העצים על חיתוך של רוב החלקים. מאז אני מקפיד לרכוש פלטות שלמות ולבצע את כל החיתוכים לבדי. אם אתה מעוניין בנגרות כתחביב רציני ולא רק לפרויקט הזה, תשקול לפתח את היכולת הזו (מסור עגול עם מוביל לחיתוך ראשוני, וקיבוע שלו לשולחן לחיתוך למידות הסופיות במקרה שלי), ולא רק בגלל העלות.

כמה נקודות מניסיוני:

1. תחת "קישורים" יש לינק לתוכנת אופטימיזציית חיתוך:
http://www.maxcut.co.za/

ישנו כלי אחר, שהוא יותר נוח לדעתי, אבל הוא מוגבל לתקופת ניסיון חינמית של 60 יום:
http://www.optimizecutter.com/product-glass-cutting-software.html

בשני הכלים, חשוב לעבור על כל ההגדרות לפני הרצה.

גם למחסן העצים שאליו תלך ככל הנראה יש כלי מסוג זה, וייתכן שהם יבקשו רשימת חלקים במקום פריסת לוחות.

2. מידות של חלקים שהם יחתכו ב - setups שונים של המסור לא יהיו זהות! תניח סטיות של כ - 1 מ"מ לכל כיוון, אותן תצטרך לתקן. לכן רצוי לשמור על ספייר ולנסר למידה הסופית עצמאית, אם אתה יכול.

3. לגבי סימון - אני מדביק תווית וגם רושם אותה עם עיפרון על שתי שפות של כל חלק. אם אינך נוכח בזמן הניסור, יותר מעיפרון יהיה מוגזם לבקש לדעתי (במחסן העצים ממנו אני קניתי אפילו זה היה יותר מדי עבורם).

4. אם אתה אכן מבצע את החיתוכים במחסן העצים, תעבור על התכנון (עם כל בני הבית הרלוונטיים) ורשימת החלקים כמה וכמה פעמים, כי זה בלתי הפיך. זה יתרון נוסף של ניסור בבית - אם פתאום משנים לך את התכנון (חלוקת מגירות, לדוגמא), היישום קל לביצוע (קרה לי יותר מפעם אחת).

בהצלחה!
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי Efi.Atlas » 15 ספטמבר 2014, 21:42

איזה תשובות נהדרות.
חיים - אני אתקשר ואברר. תודה על הקישור.
אלכס - שוב תודה על ההזמנה. אנסה באמת להגיע ולהפגש איתך. תודה רבה מאוד על כל ההסברים המפורטים (תוכל לשלוח לי טלפון שלך? האי מייל שלי [email protected])
אורן - הסבר מצויין, אבל זאת פריווילגיה שאין לי כי לקנות מסור טוב יעלה לי את ההוצאות על הפרוייקט (גם אם זה טוב לטווח הארוך) וגם אין לי איפה לבצע את עבודות הניסור (מבחינת מקום פיזית).
הפרוייקט אמור להיות חד פעמי. לבנות הכל. לאחסן. ולהתקין בדירה בעוד חצי שנה.
Efi.Atlas
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 15 ספטמבר 2014, 23:56

בניתי את המטבח בביתנו לפי תכנון עצמי לפני כ 16 שנה, וכן אי באמצע המטבח לפני כ 6 שנים. בשני המקרים תכננתי את חיתוך הפלטות אבל את הביצוע השארתי למשור הקרייזיק בנגריה שבה רכשתי את הפלטות
לדעתי לא כדאי לנסר לבד את הפלטות באמצעים ביתיים, וודאי לא במשור עגול, כלי שטוב להרבה שימושים אחרים. גם את הקנטים (שהיו נחוצים) השארתי למכונה היעודית בנגריה וגם את השקעים לצירים בדלתות. לדעתי גם כך הרווח הכספי מתכנון ובניה עצמית של מטבח הוא הרבה עשרות אחוזים מהמחיר של מטבח בחנות ועוד לא דיברתי על חדוות היצירה ויתרונותיה

הכלים היחידים שקניתי לרגל מבנית המטבח היו מברגה טובה פלס ומד זוית

שיהיה בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

הודעהעל ידי OrenA » 16 ספטמבר 2014, 08:11

אפי, אם אין לך מקום ועניין, זה לא רלוונטי, אבל למי שזה כן רלוונטי, חיתוך פלטות לא מחייב מסור יקר.

יש ערוץ מעניין ש - Izzy Swan פתח:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL49oqRPQBaYxUlWEoOhtqlRAxNpCf4m7h

כמובן שזה לא ברמה של מסור שולחן איכותי, אבל העלות נמוכה.
במקרה שלי, כבר היה לי מסור עגול לא יקר במיוחד (http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=690) ובניתי עבורו שולחן, גדר, Cross Cut Sled ומוביל נייד (https://www.youtube.com/watch?v=oiSz7kPwFY0) בעלות זניחה (את רוב העץ מצאתי).
מבחינת איכות התוצאה - אני מגיע לסטייה של מאית מעלה מ - 90 מעלות, שזה מספיק טוב מבחינתי (יכלתי לשפר זאת עוד).

כמובן שחובה לחשוב ולהקפיד על נושא הבטיחות, אבל כפי שכתבתי בעבר - לדעתי כל אחד חייב להיות אחראי מספיק כדי להכיר ולהבין את הכלים, החומרים והיכולות שלו ולהחליט עבור עצמו אילו פעולות יהיו מסוכנות מדי לביצוע.
OrenA
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 16 ספטמבר 2014, 12:26

אפי, אל תמהר לבנות ולאחסן.
כדי להצליח בבנית והתקנת הארונות, הכי חשוב להוריד מידות מדויקות ונכונות. אל לך להסתמך על שירטוטי המיבנה! בהתיחס לזה צריך לתכנן את הארגזים כולל התחשבות ביחידות קצה, התאמה לקיר וכו'.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי najimovm » 17 ספטמבר 2014, 21:18

רק בדבר אחד אני רוצה לתקן אותך- כל מקום רציני יודע להתחשב בסטיות של הכלים שלו, ולא אמורה להיות סטיה אפילו של חצי מ"מ. אם אתה משלם על חיתוכים לפי מידות אז המידות צריכות להיות מדוייקות, ולא אמור לעניין אותך באיזה כיוון הם חתכו.
najimovm
סופר משתמש

הודעהעל ידי OrenA » 18 ספטמבר 2014, 14:47

הלוואי וזה היה נכון...

האם "תעשיות עץ ויצמן" בנתניה נחשב למקום רציני בעיניך? אני חשבתי שכן.
הם גבו 50 ש"ח עבור חיתוך של כל לוח (עלה לי יותר מלבנות את המסור השולחני הביתי שלי) וסיפקו דיוק יחסי (אני בכלל לא מדבר על אבסולוטי) של מ"מ לכל כיוון.
הכוונה היא שאם היה מימד מסוים שחוזר על עצמו, לדוגמא, גובהן של דפנות ארון מטבח, ונאמר שהוא 72 ס"מ למען הדיון בלבד, אז חלקן יצאו 71.9 ס"מ וחלקן יצאו 72.1 ס"מ (היה אפילו 72.2 ס"מ אחד).
הסטייה אינה אשמת הכלים, אלא המפעיל - הוא לא הקפיד לנסר את כל החלקים בעלי אותה מידה באותו setup של המסור, ובין לבין הדיוק מסתמך על העין שלו (העובדה שיש לו עומס עבודה ולחץ זמן בטח לא עוזרת).

הבעיה נוצרה במקרים בהם אי אפשר היה לשדך לארון מסוים דפנות באותו גובה, ואז התחלתי לייסד יכולת ניסור עצמאית על בסיס מסור עגול, והיום אני מנסר פלטות שלמות לבד.

חיים סיפר שבבוקטוס החיתוך ממוחשב, ועל זה אני מאמין שאפשר לסמוך שייצא מדויק ברמה של חלקי מ"מ גם בין setups שונים (אני מניח שהם גם מכיילים את הציוד מעת לעת).

מיותר לציין שזו היתה הפעם הראשונה והאחרונה ששילמתי על ניסור (ושרכשתי בויצמן...), גם בגלל סיבות אחרות שציינתי בהודעה הקודמת.
OrenA
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים