שוב שלום לכולם,
יש כמה כלים חביבים שישבו אצלי כבר כמה זמן והחלטתי שהגיע הזמן לכלול כמה שיותר מהם באיזשהו פרויקט שגם יאתגר אותי וגם בסופו של דבר ייתן לי תוצר שאני מעוניין בו. לשם כך החלטתי להשתמש בחתיכה מגזע יפה של אזדרכת שנפל אצל השכנים לפני כמה שנים והתייבש אצלי במחסן.
לאחר שניסרתי את החתיכה הרצויה, הורדתי חומר בגסות עם גרזן לפי סימון שעשיתי לאורך הגזע. לאחר מכן, כשהתקרבתי מספיק לסימון, השתמשתי ב"סקראב" (תקנו אותי אם זה לא שמו) - מקצוע להורדה גדולה של חומר שניתן לי על ידי מושיק (או "הנדיב מזכרון" לפי אביחי) שעשה עבודה נפלאה. לגימור של המשטח עברתי עם מקצוע שרכשתי מנגר שיצא לפנסיה לפני כמה שנים. הכוונה שלי היא לפסל מעין מסיכה אפריקאית שתהיה תלויה על הקיר, ואת הצורה הכללית לכיוון הזה אפשר לראות בתמונה עם המפסלת. בעצם לא הייתי מוכרח לעשות את כל העבודה על גב העבודה (החלק השטוח) מכיוון שגם ככה רובו ירוקן ויהיה צמוד לקיר בהמשך, אבל .... זו אחת הכוונות בפרויקט זה.
אז עכשיו אחרי שפטפטתי מספיק, אני רוצה "לגלח" קצת את החלק העגלגל שנותר לגזע לאורכו ומקצוע לא נוח לי. אני חושב על ספוקשייב (Spokeshave( או Drawknife - מה בדיוק ההבדל ביניהם ? ספוק שייב נועד יותר עבור עבודות קטנות כמו רגליים לכיסאות וככה ? ואיפה אפשר למצוא כאלה בארץ ? בשוק הפשפשים ראיתי אחד במחיר מופקע וירדתי מזה. אני מניח שגם אפשר לפנות לגורמים זרים (איביי, אתרים למיניהם) אבל העדפתי לנסות את מזלי קודם כל בבית.
חן חן