חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שעשועים ושאלות

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

שעשועים ושאלות

הודעהעל ידי Maximus » 31 מרץ 2014, 23:59

שוב שלום לכולם,

יש כמה כלים חביבים שישבו אצלי כבר כמה זמן והחלטתי שהגיע הזמן לכלול כמה שיותר מהם באיזשהו פרויקט שגם יאתגר אותי וגם בסופו של דבר ייתן לי תוצר שאני מעוניין בו. לשם כך החלטתי להשתמש בחתיכה מגזע יפה של אזדרכת שנפל אצל השכנים לפני כמה שנים והתייבש אצלי במחסן.

לאחר שניסרתי את החתיכה הרצויה, הורדתי חומר בגסות עם גרזן לפי סימון שעשיתי לאורך הגזע. לאחר מכן, כשהתקרבתי מספיק לסימון, השתמשתי ב"סקראב" (תקנו אותי אם זה לא שמו) - מקצוע להורדה גדולה של חומר שניתן לי על ידי מושיק (או "הנדיב מזכרון" לפי אביחי) שעשה עבודה נפלאה. לגימור של המשטח עברתי עם מקצוע שרכשתי מנגר שיצא לפנסיה לפני כמה שנים. הכוונה שלי היא לפסל מעין מסיכה אפריקאית שתהיה תלויה על הקיר, ואת הצורה הכללית לכיוון הזה אפשר לראות בתמונה עם המפסלת. בעצם לא הייתי מוכרח לעשות את כל העבודה על גב העבודה (החלק השטוח) מכיוון שגם ככה רובו ירוקן ויהיה צמוד לקיר בהמשך, אבל .... זו אחת הכוונות בפרויקט זה.

אז עכשיו אחרי שפטפטתי מספיק, אני רוצה "לגלח" קצת את החלק העגלגל שנותר לגזע לאורכו ומקצוע לא נוח לי. אני חושב על ספוקשייב (Spokeshave( או Drawknife - מה בדיוק ההבדל ביניהם ? ספוק שייב נועד יותר עבור עבודות קטנות כמו רגליים לכיסאות וככה ? ואיפה אפשר למצוא כאלה בארץ ? בשוק הפשפשים ראיתי אחד במחיר מופקע וירדתי מזה. אני מניח שגם אפשר לפנות לגורמים זרים (איביי, אתרים למיניהם) אבל העדפתי לנסות את מזלי קודם כל בבית.

חן חן
קבצים מצורפים
1 - עותק.JPG
3 - עותק.JPG
2 - עותק.JPG
4 - עותק.JPG
5 - עותק.jpg
6 - עותק.JPG
Maximus
משתמש ותיק

Re: שעשועים ושאלות

הודעהעל ידי moshik » 01 אפריל 2014, 09:30

יש לי בשבילך גם spokeshave
אם אתה רוצה אתה מוזמן לקחת

של stanley הוא חדש לגמרי
יש לו משטח מעוגל כך שהוא יכול לשמש לשתי פעולות.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי icemen » 01 אפריל 2014, 23:02

לגבי ריקון של הצד האחורי. ניתן לקנות דיסק קעור עם שיניים רבות, שמחברים אותו למשחזת דיסק 4.5". ואיתו ניתן לרוקן בקלות ובמהירות את הצד הפנימי של הגזע..
ניתן לראות אותו באתר של יהודה ורשבסקי בירושלים.
http://www.toolbox.co.il/Product.asp?productid=880
עולה כ-130-140 שח. אביזר חזק ומעולה לסוג זה של עבודה.
בהצלחה
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Maximus » 02 אפריל 2014, 19:45

נפלא, בכלל לא חשבתי על האפשרות הזאת

תודה
Maximus
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe_z » 02 אפריל 2014, 21:45

אביחי - האם יש לך נסיון עם הדיסק הזה בעבודה בעץ?
קצב עבודה?
האם נסתם תוך עבודה?
איך מנקים אותו?
תודה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הודעהעל ידי icemen » 03 אפריל 2014, 00:08

Moshe_z כתב:אביחי - האם יש לך נסיון עם הדיסק הזה בעבודה בעץ?
קצב עבודה?
האם נסתם תוך עבודה?
איך מנקים אותו?
תודה

קניתי..ובינתיים נסיתי אותו רק לצורך תחושה..
טרף את העץ..( כמו גולנצ'יק בסדרה..) עובד מהר מאד..לא נסתם (עבדתי על ברוש יבש) ניקוי בנשיפה.. אם איני טועה, יש 3 מידות של צפיפות שיניים..(עבדתי עם ה-36-הכי גס)
מומלץ.. לעדכון, ישנם להבים יותר מקצועיים. ממש עם שיניים בולטות של 6-7 מ"מ.. ראיתי כלי כזה בפעולה אצל פסל עץ באזור התעשייה סגולה-מי השרון (צחי קירשון..) כלי מדהים בעוצמתו,אבל מחייב זהירות מקסימלית, כי הוא אינו סלחני..
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe_z » 03 אפריל 2014, 07:43

תודה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הודעהעל ידי Gre » 03 אפריל 2014, 21:37

בדומה למה שהציעו לך, אני הייתי מנסה דיסק פלפ הכי גס שיהיה בחנות (יש נדמה לי גרעין 60 או 80). עושה את העבודה, רק יותר לעט, אבל הרבה הרבה יותר זול. צריך קצת מיומנות, אבל זה מאוד אינטויטיבי (מומלץ גם משקפי מגן ופילטר כי זה מייצר כמות מתורפת של אבק).
מה שכן, עם עצים קשים, במיוחד בניצב ל- GRAIN קצת שורף, אם משחזת זווית בלי בקרת מהירות...
סמל אישי של המשתמש
Gre
סופר משתמש

הודעהעל ידי icemen » 03 אפריל 2014, 22:50

פלפ דיסק יש גם בגרעין 40.. אבל לעבודה גדולה הוא יגמר מהר, ותצטרך כמה דיסקים.. בעוד שדיסק המתכת שהמלצתי, ישמש לך להרבה עבודות..
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 22 אפריל 2014, 14:12

Maximus כתב:שוב שלום לכולם,
אני חושב על ספוקשייב (Spokeshave( או Drawknife - מה בדיוק ההבדל ביניהם ? ספוק שייב נועד יותר עבור עבודות קטנות כמו רגליים לכיסאות וככה ?
חן חן

ספוקשייב נועד יותר לגימור סופי עם שליטה הרבה יותר טובה ברמת המיקרו (כמו שחשבת קטן יחסית) אבל יש מספר פרופילים שכל אחד נותן יכולות קצת שונות ובסך הכל כלי מקסים ומאוד פשוט לשימוש.
Drawknife - נועד להסרה מסיבית יותר של עץ, למשל להפוך ענף גס למשהו שאפשר לעבוד איתו, אפשר גם איתו לרדת לרמות מאוד עדינות - אבל בגלל הגודל זה דורש קצת יותר מיומנות ותשומת לב מאשר הכלי הקטן יותר.
שתיהם מאוד מומלצים למי שרוצה לעשות דברים יפים בכלים ידניים - המחירים בחו"ל מצחיקים (ואין צורך לקנות משהו סופר איכותי בשביל להשיג תוצאות מעולות - כאמור כלים מאוד בסיסיים). אני מאמין שעם קצת התמדה ביד2 ובשוקי משומשים בארץ תוכל למצוא גם במחיר סביר - למרות שDrawknife עדיין לא ראיתי למכירה כאן).
אם אתה עובד עם עץ ירוק (ענפים וכדומה) ורוצא לעשות כסאות או דברים עם מוטות ארוכים אתה פשוט חייב Drawknife (אפילו אם אתה מתכונן להשתמש במחרטה אחרכך - הוא יכין לך את העץ לעבודה במהירות שיא) - אני מאוד נהנה מהשימוש בכלים הללו (הבאתי במזוודה מארה"ב פעם).
ד"א בארצות צפון אירופה לא היו כלים כאלה, עבדו רק עם גרזנים וסכינים והגיעו לתוצאות מדהימות (טכניקות מסתובבות ברשת כמובן) - מה שמוכיח שיש מליון דרכים (טובות) לעשות כל דבר.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד