חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איך צובעים אלומניום או פח

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

איך צובעים אלומניום או פח

הודעהעל ידי karolin43 » 24 אוקטובר 2013, 21:43

אני רוצה לצבוע חנוכיות מאלומניום ופח
באיזה צבעים להשתמש
ובאיזה דבק ניתן להשתמש כדי להדביק להם עיצובים
תודה על תשובה
karolin43

Re: איך צובעים אלומניום או פח

הודעהעל ידי Alex Milch » 25 אוקטובר 2013, 11:14

השאלה שלך מאד כללית ולכן תשובתי תהיה כזאת.
מתכות צובעים בצבעים יעודיים למתכת. בכמויות קטנות ניתן לקנות צבעים למתכת ממספר מותגים בסנטרים ובטמבוריות.
דבקים שעונים לשאלתך הם: דבק חם, דבק אפוקסי, סיליקון, E6000, סופקר 7 למותגיו (דבק מסוג MS POLYMER), דבק מגע ובטח שכחתי כמה.

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי yd » 26 אוקטובר 2013, 20:47

יש צבעים שמתאימים למתכת כגון:המריט ,או ספרי צבע .להדביק מתכת אפשר או בעזרת הלחמה ,ריתוח חשמלי או אוטוגני .אלומיניום אני חושב שאפשר להדביק בעזרת דבק אפוקסי שקוף או לוקטייד.
yd
סופר משתמש

הודעהעל ידי i-pink » 27 אוקטובר 2013, 04:28

צביעה מקצועית

אם רוצים לקבל מראה מתכתי באלומיניום מומלץ לעשות לו אנודייז - התוצאה מדהימה, אבל קח בחשבון שמדובר בעבודה עם חומצה + פיגמנט מאוד חזק וכו'

למרות שיש קיטים לאנודייז לא מומלץ לביצוע ביתי. אלא פשוט לשלוח לביצוע אנודייז אצל חברות שמתמחות בזה.

אם מדובר במשהו שעשוי ממספר מתכות אז אנודייז לא יעזור כי הוא עובד רק על אלומיניום וטיטניום (וגם אז מדובר בסוגים שונים של אנודייז)

בכל מקרה בשילוב של עוד מתכות ניתן לבצע פאודר קוטניג אלקטרוסטטי בתנור, התוצאה תראה מדהים, וניתן לקבל אפקט מט או מבריק תלוי בפגמנט שתבחר.

יש קיטים ואקדחים אלקטרוסטטים לביצוע של הצביעה גם בסביבה ביתית.
קח בחשבון שהצבע הוא אבקה שמאוד דומה לטונר של מדפסת לייזר - משהו די מלכלך, ולא ממש בריא לנשימה. לכן מסיכה טובה ומיגון זה דבר הכרחי, גם כאן אם אין לך מושג מה אתה עושה, רצוי לשלוח לצביעה במקום שמתמחה בצביעה אלקטרוסטטית.

תמיד אפשר לעבוד עם איירברש, למרות שעדיין לא מצאתי צבע איכותי שלא מתקלף מאלומיניום וגילוון.

לגבי המרייט וצבעי שמן, זה יכול לעבוד, אבל אני די בספק שניתן לקבל תוצאה טובה במברשת אם מדובר במשהו עם פיתוחים ועיצובים עדינים.

בכל מקרה, באיזה דרך שתבחר - בגלל שמדובר חנוכיה, אתה חייב לבחור בצע לא דליק, ועמיד לחום, הנרות יכולים לשרוף את הצבע, ואת החנוכיה מנקים במים רותחים.
אני הייתי הולכת על אנודייז הוא עמיד לכמה מאות מעלות, פאודר קוטינג גם יחסית עמיד אבל לא מול אש גלויה.

המרייט ודומיו - ישרפו.

לגבי הדסקה וחיבור קישוטים.

קודם כל אם אתה מעוניין באנודייז - יש לך 2 אופצוית, או לעבוד רק עם אלומיניום, ואז הכל צריך להתחבר בריתוך - אם מדובר בדברים קטנים אולי ספוט וולדינג יכול לעבוד למרות שאני ספק אם ניתן לבצע את זה על אלומיניום

בכל מקרה חייבים לנקות את נקודות הריתוך בצורה מעולה על מנת לקבל כיסוי אנודייז איכותי בנקודות הריתוך.

עוד אופציה זה לבצע אנודייז לחנוכיה עצמה במידה והיא מאלומיניום.
ואז עליה להוסיף את הקישוטים.

למרות שככל שאני חושבת על זה יותר עקב ריבוי המתכות כנראה לא תוכל לעשות אנודייז ותצתרך ללכת על פאודר קוט.

אם בחרת לעבוד עם דבק - שים לב, להישתמש בדבק לא דליק והוא חייב לשרוד בתנור, אחרת בזמן שהפאודר קוט יתחמם בתנור כל ההדבקות יתפרקו / ישרפו. ובגע שינקו את החנוכיה במים רותחים או שהנרות יחממו את השפה של החנוכה, הדבק עלול להשרף / להתפרק.
i-pink
סופר משתמש

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים