חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המרת סוללה לשנאי במברגת בוש

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: המרת סוללה לשנאי במברגת בוש

הודעהעל ידי yonchi » 22 ספטמבר 2013, 22:23

אנא הסבר לי לי מדוע ספק כוח של מחשב לא טוב מספיק ?
האם זה בגלל שהוא נותן מתח ישר ונקי של 12 וולט עם 300 אמפר !!!
או בגלל שהקופסא גדולה מדי ?

אני מצטער אני חולק אליך ספק כוח של מחשב (גם הסוג הזבל למרות שעדיף משהוא טיפה יותר טוב) יעבוד מעולה במידה והוא לא מחזיק משהוא כמו מברגה הוא תקול ... תסתקל על הנתונים של ספק כוח ותסתכל על נתונים של המברגה !!!

למרות שהרעיון לחדש את הסוללות לבד נשמע מאוד טוב (רצוי שמברגה תהיה ללא חיבור לקיר בגלל הנוחות)
yonchi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Ran » 23 ספטמבר 2013, 10:19

ספק כוח של מחשב נותן בגיד הצהוב 12V עם 18A ולא פשוט לא ראיתי ספק מחשב שנותן 300A אולי נותן 300W וגם זה לגבי כל סוגי המתחים שמספק הספק (+-5V)
(+-12V)
3.3V
ואני חוזר ואומר שמתוך ניסיון אני מספר את מה שאני מספר (אני ניסיתי את הרעיון הזה) שהרי אין לי כל עניין אם הוא יקנה ספק או לא אני איני מרוויח מזה דבר
Ran
סופר משתמש

הודעהעל ידי yonchi » 23 ספטמבר 2013, 12:01

ספק כוח לא צריך לקנות יש מספיק אנשים שזורקים אותם ....

'ברגה עובדת על 3- 5 אמפר שעה גג אם בטריה של 1.5 אמפר שעה !!!
ככה שגם מסילות של 18 אמפר ב 12 וולט יכסו פעמים את המברגה

מעבר לכך ישנם מספיק ספקי מחשב שנותנים 30 אמפר פר מסילה ויש להם בין 3 מסילות ל 6 מסילות ככה שיש להם מספיק אמפר !!!
וגם אתה יכול להצליב בין המסילות כדי להגביר את האמפר על הקו !!!
הבעיה היא לנסות להריץ מנוע שאולי יש לו אלקטרוניקה שרגישה למתח גבוהה יותר מהמתח המוצהר של הבטריה לכן לא ממולץ לתת מתח גבוהה מהמתח המוצהר של הבטריה אבל ההספק\אמפר יכול להיות כמה גבוהה שאתה יכול להביא אותו !!!
ודרך אגב אני גם מדבר מתוך ניסיון !!! וגם קצת ניסיון ברובוטיקה ...
אם כבר שנאי הוא הבחירה הרעה יותר !!! מתח לא יציב התחממות לפני ההספק המוצהר ואולי הוא גם יעלה באש (גם מניסיון) כי מרבית השנאים לא בנויים להחזיק עומס גבוהה כמו מנוע חשמלי !!!!!
yonchi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 23 ספטמבר 2013, 12:48

yonchi כתב:ספק כוח לא צריך לקנות יש מספיק אנשים שזורקים אותם ....

'ברגה עובדת על 3- 5 אמפר שעה גג אם בטריה של 1.5 אמפר שעה !!!
ככה שגם מסילות של 18 אמפר ב 12 וולט יכסו פעמים את המברגה

מעבר לכך ישנם מספיק ספקי מחשב שנותנים 30 אמפר פר מסילה ויש להם בין 3 מסילות ל 6 מסילות ככה שיש להם מספיק אמפר !!!
וגם אתה יכול להצליב בין המסילות כדי להגביר את האמפר על הקו !!!
הבעיה היא לנסות להריץ מנוע שאולי יש לו אלקטרוניקה שרגישה למתח גבוהה יותר מהמתח המוצהר של הבטריה לכן לא ממולץ לתת מתח גבוהה מהמתח המוצהר של הבטריה אבל ההספק\אמפר יכול להיות כמה גבוהה שאתה יכול להביא אותו !!!
ודרך אגב אני גם מדבר מתוך ניסיון !!! וגם קצת ניסיון ברובוטיקה ...
אם כבר שנאי הוא הבחירה הרעה יותר !!! מתח לא יציב התחממות לפני ההספק המוצהר ואולי הוא גם יעלה באש (גם מניסיון) כי מרבית השנאים לא בנויים להחזיק עומס גבוהה כמו מנוע חשמלי !!!!!

מסכים לגבי השנאי (התכוונת למטען, נכון?) לא השתכנעתי וגם לא הבנתי מה זה מסילות.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 23 ספטמבר 2013, 14:05

yonchi, אפשר לחסוך קצת סימני קריאה...
בסה"כ קצת חשמל.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

אני, יש לי רק שאלה

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 23 ספטמבר 2013, 14:34

אני מוכרח לשאול שאלה: איך זה שבנושא כל כך טכני כמו שימוש בשנאי/ספק/מטען במקום סוללות במברגה - כמו גם בשאלה האם מכשירים של 110 וולט אמריקאיים 60 הרץ+שנאי יעבדו אצלנו ללא דופי - יש כל כך הרבה דעות ואמוציות, ואף בעל מקצוע לא נותן תשובה החלטית שאין אחריה הרהור וערעור?

בעבר, ביקשתי מאחד מהמומחים בפורום לכתוב מדריך בעניין זה - והבקשה עדיין ממתינה למימוש. איך הצלחתם לשלוח אדם לחלל, אבל לא לענות על שאלה זו?
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי yonchi » 23 ספטמבר 2013, 14:40

בספק כוח של מחשב ישנם רכיבים ששמם הם מסילות \RAILS שהם חלק מתהליך המרת המתח ממתח קיר למתח שהמחשב זקוק לו
ככול שיש לך יותר מסילות בספק וכמובן מסילות חזקות יותר (שיכולות לעמוד באמפר גבוהה יותר) אז יש לך ספק כוח חזק יותר
בדרך כלל בספקי כוח מהסוג הזול ביותר יש להם בין מסילה לשתיים
בספקים חזקים יותר יש שלוש ומעלה ככה הספק מחלק עומס עבודה על יותר רכיבים שצריכים להתמודד עם חום
להבדיל משנאי קיר רגיל (מטען לסלולרי או מודם) המתח יותר יציב אם פחות רעש (לכן אנשים משתמשים בספקי כוח של מחשב לעשות "גנרטור DC " למעבדה של "עניים" שדרך אגב גנרטור DC אמיתי בנוי כעיקרון אותו הדבר רק ברמה גבוהה יותר אם יותר מסילות ומייצבי מתח מספק כוח של מחשב
לעומת שנאי\מטען שאין לא דבר מלבד הרכיבים הבסיסיים ביותר שנחוצים לשנות 220 AC ל 12 DC בלי הגנה בלי יצוב וישור מתח

אה כן ומשה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלא תדעג =)
yonchi
סופר משתמש

Re: אני, יש לי רק שאלה

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 23 ספטמבר 2013, 14:56

Yair Feldmann כתב:אני מוכרח לשאול שאלה: איך זה שבנושא כל כך טכני כמו שימוש בשנאי/ספק/מטען במקום סוללות במברגה - כמו גם בשאלה האם מכשירים של 110 וולט אמריקאיים 60 הרץ+שנאי יעבדו אצלנו ללא דופי - יש כל כך הרבה דעות ואמוציות, ואף בעל מקצוע לא נותן תשובה החלטית שאין אחריה הרהור וערעור?

בעבר, ביקשתי מאחד מהמומחים בפורום לכתוב מדריך בעניין זה - והבקשה עדיין ממתינה למימוש. איך הצלחתם לשלוח אדם לחלל, אבל לא לענות על שאלה זו?

אמן!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי moshik » 23 ספטמבר 2013, 20:00

סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי L.D » 23 ספטמבר 2013, 21:52

שלום לכולם
יאיר לא מדויק.

אחת לכמה זמן חוזרת השאלה בנושא ספק מתח למברגה.
נתתי תשובה מספר פעמים ובפעם האחרונה תשובה מפורטת.
ניתן למצוא בפורום את התשובה.
כידוע לחלק מכם אני מפעיל את כל סוגי המברגות שברשותי בעזרת ספק כוח וזה עובד מצוין.

בהצלחה.
L.D
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים