חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חוות דעת על פוטר

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

Re: חוות דעת על פוטר

הודעהעל ידי gady » 22 ספטמבר 2013, 10:53

תבדוק את הקישור הזה
http://www.amazon.com/PSI-CSC2000C-Barr ... 22+x+8+TPI

קצת יותר יקר, אבל אתה מקבל 4 סטים של לחיים
gady
משתמש ותיק

Re: חוות דעת על פוטר

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 22 ספטמבר 2013, 11:24

gady כתב:תבדוק את הקישור הזה
http://www.amazon.com/PSI-CSC2000C-Barr ... 22+x+8+TPI

קצת יותר יקר, אבל אתה מקבל 4 סטים של לחיים

זה סט לא רע, תראה את ההמלצות וגם במקומות אחרים הוא מקבל ביקורות חיוביות למדי - המחיר ממש זול ביחס לאחרים (לחיים זה עסק לא זול בדגמים האחרים).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

דעתי האישית - לקנות ONEWAY

הודעהעל ידי eyal g » 22 ספטמבר 2013, 21:46

היה לי את הברקודה במחרטת המתחילים שלי והיא הייתה בסדר מינוס.
נכון - היה לי את כל הלחיים, אבל בגלל החלפתי אותם אולי פעם אחת. אולי בגלל שכמתחיל, היה לי התמודדויות אחרות ולא חיפשתי עבודות מורכבות.
אולם - איכות הנעילה של הפוטר הייתה נמוכה, שיניים התעוותו (לא אמור לקרות בשום מצב), הבורג המרכזי (לדפינת עץ ע"י קדיחה)התעקם.
הONEWAY הוא ליגה אחרת ומוצר שבהחלט שווה לשלם עליו.

שוב - דעתי האישית (אני יודע שיעלו שירשורים אחרי שיטיפו לקניית הזול ביותר). אחרי הרבה כלים בינוניים שהתמודדתי איתם, אני מוצא שהזמן שלי שווה יותר מהכסף המושקע.וכל השקעה "יקרה" - מעולם לא שקלתי לשדרג.
יש אנשים בעלי יכולת טכנית שיכולים לקחת כל מוצר ולהפיק ממנו זהב, אבל לא כולם.
eyal g
סופר משתמש

Re: דעתי האישית - לקנות ONEWAY

הודעהעל ידי ykyk » 23 ספטמבר 2013, 03:23

זאת גם דעתי.
יש לי את סטרונגולד כבר 20 שנים ולא היה לי בזמנו כסך חסכתי וקניתי אותו.
אומרים שלעשרים זה עולה בזול ולעניים עולה ביוקר.
וגם קניתי עוד 3 סטים של לחיים.
סמל אישי של המשתמש
ykyk
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 23 ספטמבר 2013, 08:10

eyal g כתב:היה לי את הברקודה במחרטת המתחילים שלי והיא הייתה בסדר מינוס.
נכון - היה לי את כל הלחיים, אבל בגלל החלפתי אותם אולי פעם אחת. אולי בגלל שכמתחיל, היה לי התמודדויות אחרות ולא חיפשתי עבודות מורכבות.
אולם - איכות הנעילה של הפוטר הייתה נמוכה, שיניים התעוותו (לא אמור לקרות בשום מצב), הבורג המרכזי (לדפינת עץ ע"י קדיחה)התעקם.
הONEWAY הוא ליגה אחרת ומוצר שבהחלט שווה לשלם עליו.

שוב - דעתי האישית (אני יודע שיעלו שירשורים אחרי שיטיפו לקניית הזול ביותר). אחרי הרבה כלים בינוניים שהתמודדתי איתם, אני מוצא שהזמן שלי שווה יותר מהכסף המושקע.וכל השקעה "יקרה" - מעולם לא שקלתי לשדרג.
יש אנשים בעלי יכולת טכנית שיכולים לקחת כל מוצר ולהפיק ממנו זהב, אבל לא כולם.

אני מסכים שאין על Oneway, אני מחזיק את כל הדגמים שלהם ומאוד מרוצה. לגבי הברקודה, היא באמת לא משתווה - אבל צריך לדעת לעבוד עם כל כלי שיש לך, היא לא נועדה לעמוד בעומסים שTalon נבנה אליהם, אז צריך לעבוד איתה קצת יותר בעדינות (לא צריך להיות מומחים, או בעלי יכולת טכנית גבוהה, רק קצת רגישים), והכל יהיה בסדר...

אם לסכם את ההמלצה שלי אז:
אם יש התלבטות בין לקנות Oneway ואת הברקודה לא הייתי חושב פעמיים, התשובה ברורה - Oneway (או לחלופין וויקמרק, לא פחות טובים...),
אם יש לך התלבטות האם בכלל לקנות פוטר - והתקציב מעיק, הפוטרים של Penn State הם לא רעים בתור שלב ראשון...
אם כל מה שתחרוט במהלך חייך זה סביבונים ודברים קטנים, הברקודה ודומיו הם כל מה שתצטרך, אבל אם תרצה אי פעם לעשות פרוייקטים כבדים/גדולים (הולופורמים לא מיניאטוריים למשל או קערות בגודל סביר) - אז מיד תלך על הגדולים Oneway Stronghold או Vicmarc - הקטנים יותר פשוט לא נועדו לזה ועלולים להתפרק במהלך העבודה, והגדולים בקלות מטפלים גם בפרוייקטים עדינים - יותר יקר אבל כמו שאמרו לפני לטווח ארוך יותר משתלם - ותמיד אפשר למכור אותם כמשומשים במחיר טוב (מה שאי אפשר אם הברקודה).

סליחה על התשובות הארוכות אבל כמו תמיד, זה תלוי :cry:
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי yagiuda » 23 ספטמבר 2013, 14:05

תודה רבה על התשובות המחכימות.
אשמח להסבר יותר מפורט לגבי השימושים שיש למספר סטים של לחיים. מה ההבדל ביניהם ? גודל האוביקט שניתן לאחוז ?
המחרטה שלי גם ככה לא הכי גדולה (1410) כך שלא ניתן לחרוט בה דברים גדולים.
שוב תודה
ומועדים לשמחה
yagiuda

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 23 ספטמבר 2013, 14:50

yagiuda כתב:תודה רבה על התשובות המחכימות.
אשמח להסבר יותר מפורט לגבי השימושים שיש למספר סטים של לחיים. מה ההבדל ביניהם ? גודל האוביקט שניתן לאחוז ?
המחרטה שלי גם ככה לא הכי גדולה (1410) כך שלא ניתן לחרוט בה דברים גדולים.
שוב תודה
ומועדים לשמחה

אתה מתכוון לג'ט 1014 (25 ס"מ קוטר מקסימום), או שהקוטר הוא 35 ס"מ מקס' (14")
הטלון מתאימה היטב לג'ט (תופסת קצת מקום)...
כל פרופיל לחיים נותן משהו אחר, עומק אחיזה, היקף אחיזה וכו'
הפרופיל הסטנדרטי שבא עם רוב המחרטות הוא מס' 2 (בדרך כלל), והוא מאפשר לתפוס החל מגודל 5 ס"מ בערך (נע לפה ולשם תלוי ביצרן) ויותר (מוגבל ביכולות הפוטר ושוב משתנה לפי יצרן)
מס 1 - בדרך נותנת יכולת לתפוס כמעט גודל 0 (כמה מילימטרים בודדים), אבל לא מגיעה ל5 ס"מ... וכך הלאה
יש גם פרופילים עמוקים יותר (deep), ועוד ועוד...

הנקודה היא שכשתשדרג מחרטה, הפוטר נשאר - ולפעמים לא צריך אפילו לקנות מתאם חדש - אז לא צריך לקשור את זה למחרטה...
כמו שאמרתי, אם אתה מתכוון להישאר באיזור של סביבונים וכדומה תמיד, אתה יכול לקנות פוטר זול, אם יש לך מחשבות על שדרוג בעתיד (מחרטה או פרוייקטים) הייתי קונה oneway שכל ההבדל בין הפוטר בין שתי המחרטות הוא מתאם מתחלף שקונים מהם לפי ההברגה ועולה בערך $25...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

בקשר לסטרונגהולד

הודעהעל ידי Moshe_z » 24 ספטמבר 2013, 22:04

אני מצטרף לשאלה היות ויש לי אותה מחרטה (ג'ט 1014, קוטר 10 אינץ') ומעוניין לקנות פוטר

חשבתי על הסטרונגהולד מתוך מחשבה שאשדרג את המחרטה למחרטה גדולה יותר בהמשך (~20 אינץ'), האם הג'ט תתמודד עם פוטר כזה כבד או יש סיכוי שהוא יגרום נזק למחרטה?

אני יודע שטאלון מומלץ למחרטה הזאת אבל אני מנסה לעשות רכישה אחת שתתאים גם לעתיד לחריטת קערות וצלחות גדולות

תודה מראש
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

Re: בקשר לסטרונגהולד

הודעהעל ידי eyal g » 25 ספטמבר 2013, 09:39

אני לא חושב שיש בעיית משקל - רק חוסר פרופרציות משווע.
משיטוט באינטרנט - אמור להיות לך תבריג 1" עם 8 TPI ( שמונהשיניים באורך של אינטש תבריג)
יש מתאם לסטרונהולד (מספר 0327) שעל פניו מאפשר חיבור הסטרונהולד לציר שלך.
ראה :
http://oneway.ca/chucks/adaptors.htm

תיאורטית זה אפשרי - במציאות - תתייעץ עם יהודה ורשבסקי - הוא גם מייבא במחיר סביר את הONEWAY וגם בעל מקצוע בתחום.
מקוה שעזרתי
איל
eyal g
סופר משתמש

Re: בקשר לסטרונגהולד

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 25 ספטמבר 2013, 10:30

Moshe_z כתב:אני מצטרף לשאלה היות ויש לי אותה מחרטה (ג'ט 1014, קוטר 10 אינץ') ומעוניין לקנות פוטר

חשבתי על הסטרונגהולד מתוך מחשבה שאשדרג את המחרטה למחרטה גדולה יותר בהמשך (~20 אינץ'), האם הג'ט תתמודד עם פוטר כזה כבד או יש סיכוי שהוא יגרום נזק למחרטה?

אני יודע שטאלון מומלץ למחרטה הזאת אבל אני מנסה לעשות רכישה אחת שתתאים גם לעתיד לחריטת קערות וצלחות גדולות

תודה מראש

Oneway לא ממליצים על שימוש בסטרונגהולד למחרטות הקטנות, הוא באמת שוקל המון...
"The body diameter of this chuck is 4½" (the largest currently available in our chuck family).
Note: If your lathe is less than a 16" swing, we recommend our Talon Chuck.
The following features are standard on our chucks"

את התשובה הכי טובה תקבל מהם ישירות, תשלח מייל ל [email protected] עם השאלה שלך, והם בדרך כלל עונים מהר מאוד (בימי העבודה שני-שישי)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הקודםהבא

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים