אני רוצה להחליף את הבסיס לעריסות בבסיס כזה.
מישהו יכול לעזור לי? איפה אפשר לקנות גלגלי עץ כאלה?
איפה קונים גלגלים וציר כאלה?
30 הודעות
• עמוד 1 מתוך 3 • 1, 2, 3
איפה קונים גלגלים וציר כאלה?אני רוצה להחליף את הבסיס לעריסות בבסיס כזה.
מישהו יכול לעזור לי? איפה אפשר לקנות גלגלי עץ כאלה?
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?את זה אתה יכול להזמין כאן, מישהו בודאי ייענה לבקשתך. באם זה סובל דיחוי אז לאחר ה10 בינואר אוכל לבצע עבורך את שביקשת.
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?תודה זיגי. 10 בינואר זה מאד מאוחר, אבל אם לא תהיה ברירה...
אין מקום שאפשר פשוט לקנות גלגלי עץ מוכנים?? זה חייב להיות הזמנה?
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?כל פעם שאני קודח חורים בעץ עם מקדחת כוס,
נשארים לי גלגלים כאלו. אם אין לך מקדחה כזו, תבוא ואתן לך גלגלים. בתור ציר אפשר להשתמש במוטות עץ עגולים שמוכרים בחנויות יצירה או חומרים, ישנם הקוראים לזה משום מה "דיבלים". בהצלחה.
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?kooki שלום,
תן מפרט מסודר, איזה גודל ועובי צריכים הגלגלים להיות, אם יש חומר (עץ) מועדף ליצירתם, ואותו דבר לגבי הצירים (אורך, עובי, חומר) ומישהו כאן ישמח לעזור אני בטוח. כמו כן מיקום בארץ יכול להועיל למציאת מישהו שקרוב אליך ואפשר להגיע אליו בקלות.
Re: דיבלים - על שום מה
פעם, כשרצו להבריג משהו לקיר (לדוגמא וו לתמונה, או cleat לארונית) היו קודחים בקיר חור, לוקחים פיסת עץ עגולה, קצת יותר ארוכה מעומק החור, מנסרים בקצה אחד חריץ, שמים בו טריז עץ, מכניסים את הקצה עם הטריז לחור ודופקים בצד השני כדי שהמקל יתרחב בתוך החור וייתפס. לפיסת העץ הזו (או לכל פיסת עץ עגולה שנכנסת לחור ומשמשת לחיבור) ולמוט עגול שממנו מנסרים פיסות כאלו קוראים באנגלית dowel בגרמנית dübel ומכאן בעברית "דיבל".
Re: דיבלים - על שום מהתודה תודה!
אכן כך, מה שהעלתי כתמיהה, הוא כי גם למוט שנמכר באורך של מטר קוראים דיבל. אגב, השם העברי הוא "מיתד" MEITAD) זה כנראה הכלאה של יתד ואני לא יודע מה עוד..? איני יודע מה גילך, אבל אם אתה מזכיר את הדיבלים המאולתרים בפיסות עץ, שהשתמשו בהם טרם התפשטות דיבלים מפלסטיק, בטח ידע לך כיצד היו נוהגים המהדרין, לקבוע את ברגיהם בקיר או בתקרה (מבני אבן או בלוקים)? 1. חופרים חור בקיר עם פטיש ואזמל. 2. מלפפים חוט נחושת רך על בורג עץ לאורך הכריכות. 3. ממלאים את החור בגבס. 4. טרם שהתייבש הגבס מחדירים את הבורג המלופף בחוט לתוך הגבס הטרי. 5. לאחר שהגבס התייבש לחלוטין, "מבריגים" החוצה את בורג העץ, 6. מה שנשאר בקיר זהו "תבריג" נחושת, לשימוש חוזר עם בורג העץ המתאים. (היו מקפידים לא ללפף חוט ברזל, בכדי להמנע מהתחברות הבורג והתבריג כתוצאה מהתחמצנות.)
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?תשאיר טלפון ותקבל סיוע או תתקשר 05432048849
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?נשמע לי מיסחרי.
בכמה יחידות מדובר?
Re: איפה קונים גלגלים וציר כאלה?
30 הודעות
• עמוד 1 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים | |||||