שאלה בנושה השחזה
למישהו או מישהי יש מושג למה בהשחזת מפסלות אנחנו בדרך כלל משחיזים נגד סיבוב האופן?
לא יותר הגיוני להשחיז עם כיוון הסיבוב? הן מבחינת יציבות הכלי והן מבחינת ה"גראד" שנוצר ?
תהייה בנושא השחזה
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
תהייה בנושא השחזהשאלה בנושה השחזה
למישהו או מישהי יש מושג למה בהשחזת מפסלות אנחנו בדרך כלל משחיזים נגד סיבוב האופן? לא יותר הגיוני להשחיז עם כיוון הסיבוב? הן מבחינת יציבות הכלי והן מבחינת ה"גראד" שנוצר ?
Re: תהייה בנושא השחזהגם אני תמיד תהיתי, מה גם שיש משחזות שכן עובדות בכיוון ההפוך...
בכל מקרה מנסיון, שתי הכיוונים עובדים לגמרי בסדר
Re: תהייה בנושא השחזהנגד הסיבוב
זה מוריד הרבה יותר מהר
Re: תהייה בנושא השחזהאם תשחיז בכוון האחר יתקבל גרד במקום הלא נכון. גם בנגרות משחיזים בכוון הזה (בדחיפה קדימה) מאותה סיבה.
הדבר הזה נכון עוד יותר כאשר משחיזים scraper שבפועל משתמשים רק בגרד.
Re: תהייה בנושא השחזהתן הסבר בנושא הגרד.
אני חושב שהגרד נוצר באותו המקום בדיוק על קצה הלהב, אם כבר להבנתי בהשחזה עם כיוון התנועה אמור להיווצר יותר גרד.
Re: תהייה בנושא השחזהבהשחזה על אבן גסה זה לא באמת משנה כיוון ההשחזה (כמובן עדיף מבחינת בטיחות שהחוד יהיה בכיוון שהאבן מסתובבת אליו לא שזה כזה מסוכן)
כשאתה מגיע לאבנים עם השחזה מאוד עדינה ככה גם האבן בדרך כלל רכה ואתה עלול לנעוץ את הסכין בתוך האבן ולהזיק לאבן, לסכין ואולי גם לך עם אתה מאוד "מוצלח" מעבר לכך בכדי להשיג חוד מטורף רצוי להשחיז הרחק מהחוד (אני מקווה שאתם מבינים אותי קצת קשה לי להסביר ככה חחח) למה ככול שהגרד נהיה קטן יותר הוא כמובן נהיה עדין יותר וברוב הכלים אנחנו עובדים עם חוד ולא גרד וגרד עדין כשהוא נשבר יוצר "נזק" לחוד שעלול להקהות את החוד מהר יותר ואולי יגרום גם לשבירים קטנים של החוד אולי מתי שהוא אני יעשה הרצאה על השחזה עם אבנים יפניות שגם בכללי ככה לומדים את תורת ההשחזה ...
Re: תהייה בנושא השחזהבהשחזה צריך תמיד להפריד בין שני מצבים:
השחזה של זוית קיימת השחזה של זוית חדשה במקרה של זוית חדשה רוצים לעשות את זה מהר נגד הכיוון זה הכי מהר בהשחזה של זוית קיימת אם מדובר במפסלות או להבים של מקצוע תחזוק של הזוית עדיף שיעשה עם אהן השחזה ולא עם משחזת גלגל אם בהשחזה הראשונית עושים זוית שניה (2nd bevel) אז זה יחסית מהר כי זה ממש מעט חומר להוריד. אם מדובר במפסלות לחריטה אז תוך כדי חריטה משחיזים ביד חופשית ועדיף לעשות את זה נגד הסיבוב כי זה הרבה יותר קל כי עם הסיבוב המפסלת נוטה לברוח מהגלגל ויש צורך להפעיל לחץ ואילו נגד הסיבוב מספיק שמעינים בעדינות את המספלת וכבר מתרחשת השחזה. אחרי מספר השחזות ביד חופשים צריך לחזור לזוויות המקוריות שהשתבשו במהלך השחזה ביד חופשית . ואז כמובן עדיף לעשות את זה עם גיג ונגד הסיבוב. באופן כללי מהאמור לעיל אפשר לומר שאין מצבים של השחזה עם הסיבוב.
תרשו לי לעשות קצת סדר1. עדינות האבן לא קשורה ביכלל לרכות או קושי. למשל, יש לי אבן יהלום עם גריד (GRID) של 8,000 והיא קשה מאוד.
2. בהשחזה נכונה אתה רוצה את הגרד: זה מראה שהגעתה לחיתוך של שני המישורים ובהמשך, אם אתה רוצה, מוריד אותו. למשל ב- SCRAPER בחריטה, אתה לא רוצה להוריד אותות להפיך הוא הנכון. ב- SCRAPER בנגרות אתה עובד קשה כדי ליצור אותו אבל בטח לא עם גלגל. 3. בהשחזה נכונה לא ממתינים עד שהגרד ישבר. בילבלנו קצת בין השחזה לנגרות להשחזה לחרטות. סליחה, אשמתי: אני הירבבתי את שני הנושאים בהודעתי הקודמת וזה היה לא נכון. 4. מושיק: אנא נפריד בין השחזה לחריטה להשחזה לנגרות. גם לגבי חריטה, אפשר ידנית עם אבן יהלום או בגלגל (GRINDER). כרגע אני אדבר רק על חריטה ורק על השחזה עם גלגל שניראה לי נשאלה השאלה. 5. לא משנה אם משחיזים עם גלגל (GRINDER) עם אביזר השחזה או ביד חופשית. הכללים להשחזה ביד חופשית זהים אבל דורש הרבה ניסיון כדי להצליח. 6. בחריטה אתה לא רוצה שום זוית מישנית (BEVEL). ההיפך הוא הנכון. 7. אתה צודק, הרבה יותר נוח להשחיז נגד הסיבוב. כך 'מניחים' את המפסלת על הגלגל ללא לחץ והעבודה נעשת מעצמה, רק עם סיבוב אחד, מספיק. בנוסף, כאן אתה יודע שסיימת להשחיז כאשר הניצוצות באות מלמעלה. בכוון השני איך תדע? 8. כך גם נוצר גרד בשפיץ שמבטיח ששני המישורים נחתכים בנקודה (או קו) אחד (הגדרה של השחזה). הגרד של חלקית המילימטר הזה מורידים ע"י HONNING או שיטות אחרות וזה מבטיח כלי מושחז היטב. 9. כול האביזרים שאני מקיר (מפנה אותכם גם לסרט של REUVEN ZALK בערוץ ה- YOUTUBE שלי בו הוא מדגים כל מינה אביזרים) ושמצאתי בסיפרות, משחיזים כנגד הסיבוב שוב בישביל אותו גרד מפורסם. פרט ל- TORMEK. למי שרוצה, יכול ללמוד את השיטה של TORMEK שבמצב, אביזר וכלי מאוד מסוים, בתהליך מאוד מאוד מוגדר (לא התהליך הרגיל ללא TORMEK) הם משחיזים עם כוון הסיבוב.
Re: תרשו לי לעשות קצת סדרב TORMEK משחיזים גם נגד כיוון הסיבוב (יש חורים נוספים למעלה לצורך העניין)
לא חושב שאמרתי משהו על זוית משנית בהשחזה לחריטה בהשחזה עם הסיבוב יש תמיד ניצוצות בהשחזה נגד הסיבוב כאשר רואים שניצוצות קופצים למעלה יודעים שזה הסיום. ככה שמבחינת הניצוצות כאינדיקציה גם עדיף נגד הסיבוב. כך ששוב אני לא רואה יתרון כלשהו בהשחזה עם הסיבוב.
Re: תרשו לי לעשות קצת סדראבנים אמיתיות ולא יהלום ככול שאתה עולה בגריט האבנים נהיות יותר רכות
ככה זה באבני מים אבן מים שהיא לא רכה לא נאכלת מהר ולא חושפת גריט חדש ... לגבי השחזת חריטה אין לי באמת שמץ מה צריך ולא צריך והשחזה לגילוף או מטבח על גריט נמוך לא משנה איזה כיוון למה ברגע שהגרדים נפגשים אתה עובר לגריט גבוהה יותר ומוריד רק בגריט מאוד גבוה 6000 וצפונה אתה צריך למשוך את הכלי הרחק מהחוד ולא לדחוף את הכלי למה אז אתה דיי מחרבן את כול העבודה שעשיתה .... אבל לכל אחד יש את השיטה שלו להשחיז...
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים | |||||