חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שלום ! רוצה ללמוד :)

מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?

Re: שלום ! רוצה ללמוד :)

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 26 אפריל 2013, 16:57

dudi כתב:
אני לא הייתי ממליץ לגלף בכלל עם סכין יפנית (היא פשוט שבירה מידי לעבודה הזאת)

את שני הענפים האלו גילפתי עם סכין יפנית. אורך כל פריט כ 30 ס"מ.

אני מאוד ממליץ למתחילים להתחיל כך מכמה סיבות:
1. זה זול, זמין והוא יכול להתחיל עכשיו .
2. לא צריך ללמוד להשחיז. אם אח"כ הוא "נתפס" לנושא הגילוף אז מומלץ להכין/לרכוש ערכת סכינים וכמובן ללמוד להשחיז.

תראה איזה נגריה הוא צריך בשביל כווולה להכין סכין גילוף :)
משחזת זווית, מלטשת סרט, מסור סרט, מסור שולחן, ג'יג להכנת דיבלים עגולים, ברנר ואת תנור האפיה של אישתו.

דודי, אני בעקרון מסכים, אבל לא לנושא של סכין יפנית... זה פשוט לא בטיחותי (אני הייתי צריך 13 תפרים, בגלל שהסכין נשברה ביד) - לא שאי אפשר להיחתך מסכין רגיל, אבל ביפנית הסיכון גודל פלאים.

שיקנה סכין איכותית - אולר ויקטורניקס הוא נהדר, או סכין Whittling בסיס (לא להשקיע יותר מ40 ש"ח) ונייר זכוכית... לא צריך נגרייה.
אפשר להשחיז את הסכין גם אם אתה לא יודע כלום ברמה סבירה על ניירות לטש (לא צריך פלטת גרניט, השיש במטבח או בלטות של הרצפה זה מספיק לגמרי).

בהצלחה בכל מקרה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי dudi » 26 אפריל 2013, 17:06

משה,
13 תפרים זה באמת פציעה די רצינית.
תוכל להרחיב קצת על איך עבדת ומה קרה?
אגב, אני מגלף כשהסכין ביד ימין ויד שמאל שאוחזת את החומר תמיד בתוך כפפת עבודה.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי yonchi » 26 אפריל 2013, 17:55

דודי סלח לי שאני אומר את זה
אבל אם צריך להוציא עוד 200 שח בשביל לא להיפצע
אני אמליץ על להוציא עוד 200 שח
כי זה בדיוק מה שאני יעשה
חיים ובריאות מעל הכול

(ולגבי מה שהצלחתה לעשות עם סכין יפנית זה באמת יפה מאוד
אבל עדיין מאוד מסוכן ... אני הורדתי לעצמי אצבע אני לא רוצה שאחרים ילכו אחרי בגלל שיקולים מוטעים ולא אחראיים ...)

ודרך אגב מה שהבחור מראה אפשר לעשות באמצעים זולים וחד פעמים בבית ...
לומדים בכך שלא תמיד עובדים כמו תוכים לעשות דבר דבר אחרי אדם
לכול אחד יש צרכים ואמצעים שונים ... ואני מבטיח לך שלא צריך מסור שולחן ועוד כלים יקרים שכאלה כמו בוידיאו הוא רק הדגים רעיון .....

כול מה שכתבתי כאן הוא לא לפגוע אלא כדי להביא את דעתי על בטיחות
שהיא לדעתי במעלה הראשונה למה בלי ידיים לא נוכל לעשות הרבה דברים ...
yonchi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 26 אפריל 2013, 18:22

dudi כתב:משה,
13 תפרים זה באמת פציעה די רצינית.
תוכל להרחיב קצת על איך עבדת ומה קרה?
אגב, אני מגלף כשהסכין ביד ימין ויד שמאל שאוחזת את החומר תמיד בתוך כפפת עבודה.

לפני שידעתי מה אני עושה ניסיתי לגלף כלי שחמט עם סכין יפנית (עוד לא קראתי לעצמי חובב נגרות :lol: ) - זאת הייתה החוויה (לא הפציעה אלא הגילוף) שגרם לי לגלות את החריטה - כשלא הצלחתי להבין איך אפשר לעשות 16 חיילים זהים עם סכין.

בקיצור, לא עבדתי בצורה בטיחותית מספיק, אפשר היה להיות יותר מוגן. אבל פשוט הסכין נשברה תוך כדי העבודה, כמו שקורה לא פעם עם סכין יפנית (שנועדה להישבר ולא להשחזה) - והחלק השלם עף לו לתוך האצבע שלי (ביד המחזיקה), ברוך ה' זה היה חתך עמוק, אבל לא נחתך שום דבר רציני - דרך הציפורן.
הרופאה שתפרה (והכרחתי אותה לשים הרבה חומר הרדמה כדי שלא ארגיש כלום), עשתה הרבה תפרים בשביל האפקט הפלסטי בעיקר. ועד היום חזרה כמעט כל התחושה שהייתה - לא 100% אבל קרוב.

אם הייתי עובד עם סכין רגילה, זה עדיין יכל לקרות, אבל הסיכוי שתישבר נמוך מאוד, ואז צריך לעשות תנועה לא נכונה (בדרך כלל כי הסכין לא מושחז ולוחצים חזק מדי) ואז הסכין עובר דרך החומר בצורה לא צפויה וחותך את היד המחזיקה.

בטיחות מעל הכל!!!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי dudi » 26 אפריל 2013, 18:24

yonchi
שמע, אני לוקח את המילים שלי בחזרה.
כנראה שאני קצת לא מעודכן.
אני מבין שאנשים פה עובדים עם מכונות הקצעה, מסורי שולחן וסרט, ראוטרים, משחזות זווית ועוד כהנה וכהנה מכונות והכל סבבה. אבל כשהם משתמשים בסכין יפנית הם מורידים לעצמם אצבעות.

אני מגלף כבר שנים עם סכין יפנית.

וכן, בטוח שבשביל להציל אצבע שווה לשלם 200 ש"ח (אישית אני מוכן אפילו לשלם קצת יותר).

משה,
אני מסכים שבטיחות מעל הכל. אבל כשעובדים בצורה שלומיאלית אי אפשר להאשים את הכלי.
יש כל מיני כללים שאם שומרים עליהם בזמן העבודה הסיכון קטן מאוד. אתה אמור לחתוך מכיוון הגוף החוצה, אם אתה מחזיק את האובייקט ביד רצוי להגן עליה עם כפפה... ואם לא שומרים על הכללים מגדילים את הסיכון.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי yonchi » 26 אפריל 2013, 20:31

האצבע נחתכה ממסור חשמלי...

זה שאתה שנים עובד עם סכין יפנית לא עושה את זה נכון או פחות מסוכן ...
(זה כמו נגר שאני מכיר שכול חייו עבד ללא הגנה לעיניים, לריאות ולאוזניים וגם הוא בנתיים בריא ושלם... וגם שישאר ככה!!)

אני הולך כאן לסכם שוב את דעתי בנושא ולא להגיב יותר
למה אני מבין שאתה אוהב לחפש תגרות סתם... (וכנראה גם לנסות לרדת על אנשים שמנסים לקדם בטיחות בלי ידע רקע על אותם אנשים...)

סכין יפנית נועדה מעצם עיצובה ובנייתה להישבר לחלקים בנוסף לכך
היא לא נועדה לעבוד בחמרים קשים כגון עץ (אלה רק נייר, קרטון, בד וכדומה...) אתה יכול להתווכח עם עובדות עד מחר... סכין יפנית + עץ + גילוף = מסוכן...
עם תהיה תאונה או לא זה גם עם הטכניקה הכי בטוחה עדיין עניין של זמן ומזל

ומצטער אני לא מתכוון לסמוך על מזל או לחכות שמשהו יקרה

ואני מקווה שגם אנשים אחרים לא מהמרים על הבריאות שלהם
אבל כאן זה תלוי בהם ...
yonchi
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 27 אפריל 2013, 02:10

האבחנה שלך קצת שגויה. אני ממש לא אוהב תגרות אבל אני עוד פחות אוהב כשכותבים בפורום כל מיני "עובדות" שמסתמכות על שום דבר.
במקרה של השרשור הזה מסתבר שאתה טוען שעבודה עם סכנין יפנית היא מסוכנת בהסתמך על פציעה שקרתה לך ממסור חשמלי ????

אתה קובע בידענות "היא לא נועדה לעבוד בחמרים קשים כגון עץ (אלה רק נייר, קרטון, בד וכדומה...) אתה יכול להתווכח עם עובדות עד מחר... סכין יפנית + עץ + גילוף = מסוכן". אני לא יודע מי הסמיך אותך לקבוע או להגדיר את יעודה של הסכין היפנית אבל חיפשתי גם בויקיפדיה (לא כתוב הרבה) וגם בwikipedia ובאף אחד מהם לא מצאתי את ההגדרה הזאת. ולכן המשוואה שהצגת אינה ברת תוקף.

בתור ממונה מטעם עצמו למשמרות הבטיחות של הפורום קרוב לוודאי תוכל להבחין כי בסרטון שאליו הפנית יש הרבה אלמנטים מסוכנים פי כמה מעבודה על עץ עם סכין יפנית.
לדוגמא, הסרטון נפתח בעבודה לא אחראית עם משחזת זווית (אוחז ביד אחת, החומר לא מעוגן).

אם כבר אתה רוצה לעסוק בבטיחות אולי תוסיף מספר כללים (לא קלישאות) איך לבצע גילוף נכון ואיזה אמצעי מיגון רצוי להשתמש (כפפה, סינור מעור....).
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי yonchi » 27 אפריל 2013, 07:39

בבקשה אדוני ממציאי הסכין היפנית (המילים שלהם)

http://www.olfa.com/UtilityKnivesDetail.aspx?C=8&Id=8
yonchi
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 27 אפריל 2013, 09:06

נראה לי שבזאת באמת נסיים את הדיון.
אם אתה מפרש את "Good For: ...... etc".

"היא לא נועדה..." ומכאן גוזר עוד כל מיני נוסחאות אז כנראה שיש לנו בסיס משותף צר מאוד.

שיהיה לך סופ"ש מקסים.
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הקודם

חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים