חריטה גילוף או סי אן סי
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חריטה גילוף או סי אן סישבוע טוב. רציתי לדעת מה ההבדל בן חריטה לגילוף בעץ ואם את כל הפעולות הללו סי אן סי יכולה לעשות. ועוד שאלה קטנטנה את כל הפרוכות והשלטים בבתי כנסיות מעץ המלא עם כל הגילופים והחריטות זה מכונת סי אן סי או ידני אני ישמח לקצת ידע תודה!!
Re: חריטה גילוף או סי אן סי
שבוע טוב, התשובה היא יותר מורכבת מכן ולא. קודם כל חריטה היא לא גילוף. חריטה בישראל (ובעצם בעברית) יש לה שתי מובנים אפשריים. א. על פני שטח (באנגלית Engraving) וזה קצת דומה לגילוף, אבל מדובר בעבודה עם כלים שדוחסים את העץ, ולא חותכים אותו (שזה גילוף). ב. בעזרת מחרטה (באנגלית חריטה = Woodturning, מחרטה = Lathe), שזו מכונה שמסובבת את העץ על ציר ובעזרת סכינים חותכים בעץ צורות תוך כדי הסיבוב - שוב, זה דומה לגילוף בצורה מסויימת, יותר מאשר הראשון, כי פה הסכינים באמת חותכים בעץ. אבל בגילוף העץ בדרך כלל הוא סטטי ורק הסכין זז (ביד של המגלף שנותנת את הכוח), ובחריטה העץ עצמו זז (מכוח המחרטה), ויש לזה טכניקה שונה לגמרי וגלף לא יודע בהכרח לחרוט ולהיפך. אני ממליץ לחפש קצת ברשת לפי המילים Woodturning, Woodcarving ו Engraving וסרטונים ביוטיוב. CNC לעץ היא מכונה ממוחשבת שמפעילה סכינים שונים ומשונים, יש מחרטות CNC שיכולות לעשות כמעט* כל דבר שחרט יכול על מכונה ידנית, ויש CNC אחרים שיכולים לעשות כמעט* כל דבר שגלף עם כלים יכול לעשות. למה כמעט - כי יש יתרונות לעבודה בכלים ידניים שבאים לידי ביטוי בעיקר בתחום העבודה הייחודית (למכונה צריך לכתוב תוכנה שתעשה את העבודה וזה סיפור יקר ולא משתלם כאשר מדובר בהפקת פריט בודד), ויש דברים עדינים שהמכונות האוטומטיות עדיין מתקשות לעשות (הן הולכות ומשתפרות) וכמובן יש דברים שהמכונות עושות ביעילות מטורפת ובאיכות נהדרת. לגבי השאלה שניה, פרוכות זה מבד, לא מעץ, אבל עדיין את רוב הדברים מכונות עושות (כולל הפרוכות אבל זו תהיה CNC רקמה), אבל כל פעם שביכנ"ס רוצה משהו מיוחד שלא מופיע בקטלוג - גילופים מיוחדים, פרוכת אומנותית - זה נעשה ביד - כי זה הכי הגיוני ומשתלם לכל הצדדים.
Re: חריטה גילוף או סי אן סיסליחה התכוונתי להיכל קודש או ארון קודש. ובאמת זה לא על רגל אחת אפשר לקפוץ איזה שישי אחד בוקר לשיעור אני ממש ישמח
Re: חריטה גילוף או סי אן סי,תלך , אם קרוב לך ל"מי השרון " איזור תעשיה סגולה , שם תבקש לראות את האנשים שמגלפים לארונות קודש
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים | |||||