פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאן
15 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאןלא כל כך הבנתי מהסרטון,לגבי המידות.בעיקר הקדח.ואם אפשר עוד,האם בחריטה?או מקדח עבה.תודהץ
Re: פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאן - יש שם גם מתכת?אבקש אם אפשר,מידות.בעיקר קוטר הקדח.ואופן בצוע הקדח.רעיון אדיר,מצא חן בעיני מאוד.תודה.
Re: פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאןתמיד נותנים אגוזים למי שאין שיניים ואז צריך מתקן אז גם אני צריך יופי של עבודה
Re: פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאן - יש שם גם מתכת?שלום el1911,
ראשית, אני מתנצל שלקח לי קצת זמן לענות. כמה ימים בשבוע שעבר לא הייתה גישה לאתר מחו"ל ואיכשהו פיספסתי את השאלה שלך מלפני שבוע. מידות: מידת הקדח - קוטר 2.5 ס"מ, עומק 11 ס"מ. מידות חיצוניות - קוטר 4.5 ס"מ, גובה 13 ס"מ. מידות העלי - קוטר 2.3 ס"מ, אורך 13 ס"מ. שיטת היצור: אני מייצר בשיטת קו יצור. 1. חורט גליל קוטר 4.5 ס"מ באורך של 30-40 ס"מ בין תפסנית ועוקץ חי. 2. מרכיב תומך (ראיתי שאומי קורא לזה לונטה) במרחק של כ 15 ס"מ מהעוקץ. 3. מרכיב במקום העוקץ מקדח 2.5 ס"מ. אני משתמש בסוג כמו בתמונה. קודח בעומק 11 ס"מ. 4. חותך את במרחק 13 ס"מ מהקצה בעזרת פארטיג טול. 5. חוזר לשלב 2. 6. חורט גליל 2.3 ס"מ באורך שיספיק לייצר עלים (פיסטונים) לכל הכלים שיצרתי קודם. ומפריד לחתיכות באורך של כ 13 ס"מ. 7. קודח כל חתיכה בעזרת מקדחת עמוד מקדח כוס קוטר 6 ס"מ כשהמרכז שלו 7 ס"מ מהקצה עם הקדח. כמו שכתבתי בפוסטים קודמים החורים מאוד חשובים. את החור במכתש מייצר ממילא השפיץ של המקדח. את החור בעלי אפשר לעשות עם שקען. אצלי הוא נוצר מהעוקץ החי כי אני מפריד את החתיכות עם פארטיג טול על המחרטה. (כך אני יכול גם לעגל מעט את הקצה. בהצלחה, ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור.
Re: פרוייקט לפסח - מפצח אגוזי פקאן - יש שם גם מתכת?עכשיו שאני שזיגי כבר נסע ואין מי שיקלף לי פקאנים, נאלצתי לסיים את מפצח האגוזים. מובא להלן ב 2 גדלים.
הקטן מעץ זית, סדוק טבעי ומחוזק באפוקסי. הגדול יותר מאיזדרכת. האמת שלא ראיתי את המידות שהצגת כאן לאחרונה - אבל הגדול יותר דומה מאוד לתצורה שסקרת. לאור קשיים בפיצוח הוספתי משקולת מתכת בתחתית - בנתיים מקל מאוד על הביקוע. תודה לדודי על העזרה והצגת הרעיון.
15 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים | |||||