Alex Milch כתב:בקשר לכלי חריטה - בהחלט HSS בלבד!
בענין מחרטה, כבר רשמתי אינני יכול להחשיב את עצמי כבר סמכא להמליץ. מה שאני יכול לתרום זה ממה שלמדתי בתקופה הקצרה שאני חורט - מנוע של 1HP, מומלץ מאד בקרת מהירות אלקטרונית ואורך בין עוקצים בהתאם לתוכניותיך לגבי פריטים שתחרוט. אם תתרכז בעיקר בקערות, הרי שיהיה חשוב בהרבה יכולת לחרוט קוטר גדול לעומת אורך.
בירושלים יש את "ורשבסקי" שמופיע ברשימת העסקים של הפורום. המלצה ממש אני מציע שתקבל מן המומחים לחריטה בפורום שאחד מהם הוא ה"אדמיניסטרטור" בעצמו.
בהצלחה!
טוב, מומחה אני לא יודע - בעיני עצמי אני עדיין באיזור של המתחילים, אבל לדבר ולכתוב על חריטה אני כן יודע

וגם אני נחשף להמון חומר מקצועי בעניין.
אשמח לעזור, בכל מה שאני יכול - המחרטות שאני מרגיש שאני יכול להמליץ עליהן בלב שלם הן אולי לא בתקציב שלך... הבעיה בסיניות שאי אפשר מה יצא לך, יכולה לצאת מחרטה נהדרת, ויכול להיות שתקלל את היום שקנית.
מחרטה זה מכשיר שצריך להיות בנוי בצורה מאוד מדוייקת, התאמה בגבהים, מיסבים מיושרים (וחזקים מספיק), צירים באיכות גבוהה וביכולת נשיאת עומס גבוהה וכו'... בחברות הידועות אתה יודע שתקבל את זה, המחרטות עוברות הרצות בדיקה. בסיניות - פשוט אין לדעת - וגם אין איך לתקן...
אני משתמש היום בJET 1642 , ואני לא חושב שאי פעם אקנה מחרטה אחרת, למיטב ידיעתי נמכרת היום בארץ במחיר של כ14,000 ש"ח (לא בדקתי המון זמן). לדעתי בשוק היום, מדובר במחרטה הכי משתלמת ביחס מחיר/תוצאה/איכות.
הכי קרובה זו הNova 1624 אבל היא באה בלי הרגליים המסיביות של הJET ואין לה מהירות משתנה אלקטרונית (אבל היא זולה ביותר מ$1200 מהJET - ככה שאולי שווה לקנות ולהתקין לה מהירות משתנה - לא פרוייקט כזה מסובך ואפשר לתת לה את שתי התכונות בפחות מ1000 ש"ח וקצת עבודה).
הנובה עולה בארה"ב $1300 (
http://amzn.to/W40Hta ) , לפי USHOPS, משלוח ימי לארץ ומע"מ יביאו את המחיר הסופי ל8500 ש"ח (שים לב שהיא יותר קצרה משמעותית מהJET, ובטח תרצה להזמין גם מאריך תוסיף עוד 1000 ש"ח)
הJET (הדגם האיכותי, המותאם ל220V)
http://amzn.to/W41avt
יעלה לפי אותו אתר כ16,000 ש"ח כולל השילוח
לגבי HSS, באופן עקרוני, בודאי! HSS (ונגזרותיו השונות) הן היום הסטנדרט לחרטים - יותר זמן עבודה בין השחזות, בלי להקרוב יותר מדי באיכות החיתוך... גם פה, המחיר הוא פונקציה של בקרת איכות (וגם של פירמה) - יש כלים סיניים במחירים מגוחכים - אבל כשתיתקל בgouge שהחריץ שלו לא ממורכז (תופעה ידועה בכלים הזולים) - תבין למה אנשים משקיעים הרבה כסף - גם כשמוטבע על כלי סיני זול HSS באותיות ענק - זה לא אומר שהוא HSS, ואם הוא כן HSS, יש סיכוי יותר מסביר שלא עשו לו הקשחה כמו שצריך - בקיצור, יש תמורה בעד האגרה. אבל בכל מקרה אל תקנה סט... זה באמת בזבוז - קנה כלים שמתאימים למה שאתה רוצה לעשות, ותמיד אפשר לייצר כלים איכותיים מאוד לבד במחיר זול משמעותית (ולפחות אתה יודע מה עשו ומה לא).