|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?
-
haimh
- משתמש ותיק
-
על ידי haimh » 19 פברואר 2013, 22:25
זווית נוספת
- קבצים מצורפים
-

-
haimh
- משתמש ותיק
-
על ידי umi » 19 פברואר 2013, 22:27
רעיון מצויין ועבודה יפה מאוד.
האם יש גבול ליצירתיות שהמוח מסוגל ליצור ?
-

umi
- סופר משתמש
-
על ידי shwekwek » 20 פברואר 2013, 18:31
מעבר לעובדה שהכלים שחרטת מרשימים מאוד ומקצועיים לחלוטין
שתי הערות בעניין הסרטון:
1. הסרטון הזה הזכיר לי שיטת ייצור סדרתית מפתיעה לצעצועים. גם בה יש חריטה, אבל מסוג אחר לחלוטין. חורטים גלגל צורני בחתך המבוקש, ופורסים אותו לפרוסות - כמו עוגה. מרתק לראות את התהליך.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... RJT9L-kf8#!
2. לא ראיתי שמישהו התייחס לכך שהאומן בוידאו משתמש במחרטת ברזל לחריטת עץ (השם ישמור!)... אני בזמנו עוררתי את הדיון כאן וקיבלתי תגובות שליליות ברובן על הרעיון, אני חייב להגיד שמאז נכנסתי יותר לעומק בנושא ויש אתרים שלמים שמתייחסים לחריטת עץ על מחרטת מתכת, כולל אביזרי התאמה שמוכרים והוראות שמירה למחרטה.
אשמח לראות עוד תמונות מהתהליך.
-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 20 פברואר 2013, 19:49
shwekwek כתב:מעבר לעובדה שהכלים שחרטת מרשימים מאוד ומקצועיים לחלוטין שתי הערות בעניין הסרטון: 1. הסרטון הזה הזכיר לי שיטת ייצור סדרתית מפתיעה לצעצועים. גם בה יש חריטה, אבל מסוג אחר לחלוטין. חורטים גלגל צורני בחתך המבוקש, ופורסים אותו לפרוסות - כמו עוגה. מרתק לראות את התהליך. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... RJT9L-kf8#! 2. לא ראיתי שמישהו התייחס לכך שהאומן בוידאו משתמש במחרטת ברזל לחריטת עץ (השם ישמור!)... אני בזמנו עוררתי את הדיון כאן וקיבלתי תגובות שליליות ברובן על הרעיון, אני חייב להגיד שמאז נכנסתי יותר לעומק בנושא ויש אתרים שלמים שמתייחסים לחריטת עץ על מחרטת מתכת, כולל אביזרי התאמה שמוכרים והוראות שמירה למחרטה. אשמח לראות עוד תמונות מהתהליך.
ככה, לגבי הסרטון, אומנם טכניקה מעניינת ומאוד יעילה לטובת הצעצועים המיוחדים הללו, אבל לא רק, גם מאוד יעילה לתליונים שונים ומשונים (שטוחים עם צורה חיצונית מעניינת) - לא לחינם הסרטון בגרמנית, השיטה שרדה כמעט אך ורק באיזור מסויים בגרמניה שם מתמחים בכך. בעבר הטכניקה שמשה עוד רבים וטובים. מייק דרלו מדגים בספרו על יצירת כלי שחמט בחריטה - שימוש באותה שיטה בכדי לייצר את ראש הסוס (שאז מודבק על הבסיס) - ללא גילוף...
יפה שהבאת את הסרטון הזה כי אכן יש דמיון רב בין השיטות והוא בכלים בהם משתמשים - סקרייפרים מעוצבים בצורה מסויימת בדיוק לפרופיל הרצוי...
לגבי שימוש במחרטת ברזל לעץ, מי ש"תקף" ואני בינהם התייחס לשימוש משולב עץ ומתכת (פעם ככה, ופעם ככה) - וזה באמת לא מומלץ. שימוש במחרטת ברזל באופן בלעדי לעץ הוא דבר נפוץ למדי (לא שצריך לקחת דוגמא מהסרטון ההודי - שם זה כנראה עניין כלכלי/זמינות), אומני עץ רבים עובדים עם מחרטת עץ לשימוש דומה לחריטת מתכת, היכולת לחתוך בקוטר אחיד, השימוש בעגלה ועוד...
לדוגמא אמנים שיוצרים מקלות לביליארד (סנוקר) משתמשים במחרטת מתכת כדי לשמור על זוית (Taper) אחיד ומדוייק, ועוד ועוד...
במקרה הגיע אלי ממש אתמול המגזין החדש של אגודת חרטי העץ האמריקנית (AAW) ובו מאמר על שימוש במחרטת מתכת לחריטת עץ - עדיין לא קראתי, אבל אני מבטיח לשתף בעיקרי המאמר לכשאקרא!
ולחיים, סחטיין על המתקן, עכשיו נשאר לך לעשות כמה שבלונות דיקט/קרטון מהתוכנית ויש לך דרך פיזית וגם ויזואלית לודא התאמה בין העותקים.
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Moshe Eshel » 20 פברואר 2013, 20:33
עוד פרט מעניין על הסרט הגרמני, אם כבר מדברים על נקודות דמיון...
שים לב לצורה בה הוא מעמיד את הגזע על המחרטה, אין פוטר, וזה נתפס מצד אחד בלבד (בלי בורג) - הכלי/טכניקה שמאפשר את זה נקרא Ring Chuck, בעצם מעין פוטר שנראה כמו טבעת והשוליים שלה מושחזים, כך שכשמצמידים (ונותנים כמה מכות) העץ בעצם נתקע על הטבעת. שיטה מאוד עתיקה לפני שהמציאו את הפוטר המודרני ומאוד יעילה.
היום משתמשים בה מעט מאוד (בכפר בגרמניה ועוד כמה חבר'ה)
ולמה אני מדבר על דמיון, אז כמו שמצאת דמיון להודו בסקרייפרים, הRing Chuck הוא הטכניקה העיקרית להחזקת עץ בחריטה ה יפנית המסורתית - שם גם לא שמעו מעולם על פוטר (או על חריטה בין מרכזים) - וזה הדמיון...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ldww#t=79s
הסרט מתחיל דקה קודם אבל רציתי להראות את הטכניקה של החיבור, שווה לראות את כל הסרט, שכן, יש גם הדגמה של שימוש בכלים יפניים ייחודיים, שימוש בעלים של צמח כנייר לטש (העלים מכילים סיליקה שדומה לחומר על גבי נייר הלטש המערבי התעשייתי) והתומך היפני שהוא משהו בפני עצמו...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי shwekwek » 20 פברואר 2013, 21:42
משה, הידע המקצועי שלך בנושא מרשים מאוד, נראה שאתה שוחה בחומר.
האם תוכל לסרוק את המאמר בצורה כלשהיא? הוא מאוד מעניין אותי.
בסרטון היפני - צורת הצביעה שבתה את ליבי. מהירה, מדוייקת, ומרובת אפשרויות. חבל קצת שהתוצר הסופי לא מאוד אסתטי בעיניי, ברמת הפרופורציות והגרפיקה (מה זה? בובה?) אבל כמובן שזה עניין תרבותי. איכות העבודה גבוהה מאוד, וזריזות הידיים היא כמו של מוכר פלאפל ותיק. בחיים לא הייתי מעז להחזיק מקדח כך ביד חופשית, להצמיד, ולקוות לטוב...
כמו כן, הדבר החשוב שחידשת לי הוא שאפשר לשלוח לינק ליוטיוב שמתחיל מאמצע הסרטון בזמן מוגדר - לא הכרתי את זה... תודה 
-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 21 פברואר 2013, 09:44
כמרגיש מזוהה עם ה"תוקפים", אכן גם אני התכוונתי לשימוש לשלילה כאשר השימוש הוא משולב עץ ומתכת/פלסטיק.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי moshik » 21 פברואר 2013, 15:47
יפה מאד חיים
עשית התקדמות עצומה מאז שביקרת אצלי.
אם אתה רוצה להשחיז כלים אתה מוזמן
כל הכבוד.
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי Moshe Eshel » 21 פברואר 2013, 17:41
shwekwek כתב:משה, הידע המקצועי שלך בנושא מרשים מאוד, נראה שאתה שוחה בחומר. האם תוכל לסרוק את המאמר בצורה כלשהיא? הוא מאוד מעניין אותי. בסרטון היפני - צורת הצביעה שבתה את ליבי. מהירה, מדוייקת, ומרובת אפשרויות. חבל קצת שהתוצר הסופי לא מאוד אסתטי בעיניי, ברמת הפרופורציות והגרפיקה (מה זה? בובה?) אבל כמובן שזה עניין תרבותי. איכות העבודה גבוהה מאוד, וזריזות הידיים היא כמו של מוכר פלאפל ותיק. בחיים לא הייתי מעז להחזיק מקדח כך ביד חופשית, להצמיד, ולקוות לטוב... כמו כן, הדבר החשוב שחידשת לי הוא שאפשר לשלוח לינק ליוטיוב שמתחיל מאמצע הסרטון בזמן מוגדר - לא הכרתי את זה... תודה 
אני מאוד משתדל להישאר מעודכן, ולפעמים זה משתלם
יש סרט הרבה יותר מוצלח של אמן יפני שהגיע להרצות בכנס השנתי של ה AAW, אני פשוט לא מצליח לאתר אותו, הכלים שלהם ד"א הם לא HSS אלא פלדת פחם רגילה (מה שנקרא פלדת כלים), הגימור מהכלי יכול להגיע לרמות גבוהות יותר...
לגבי המאמר, אני אשתדל, רק ראיתי ברפרוף שהוא שם, עדיין לא קראתי את הגליון - זה בטח יקרה בשבת... לאחרונה לשמחתי אני עמוס באופן יוצא מגדר הרגיל.
לגבי יוטיוב, זה קיים כבר כמה שנים טובות, גם אני מאוד התרגשתי כשגיליתי את התכונה הזו - חשבתי שזה פשוט גאוני. אבל האמת שכבר לפני היות יוטיוב ראיתי את אותה תכונה במוצר של חברה שעבדתי בה - אני גאה להגיד שאני זה שדחפתי שאפשר יהיה לפתוח את הקובץ בנקודה הרצויה בקריאת "API" התכונה הייתה כבר קיימת והשתמשו לצרכים פנימיים של התוכנה, ואני שכנעתי שיחשפו את זה גם למשתמשים - כולם היו מאושרים!
הצביעה היפנית היא משהו לא מהעולם הזה, יש להם יכולות (שים לב שאותו אמן שולט בכל הטכניקות - בלי לדעת הכל - הוא לא יהיה מאסטר).
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים
|