|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
מידע, טיפים וטריקים, וכל מה שמסביב: מחרטות, כלים והשימוש הנכון בהם. איך מוציאים את היצירה מתוך גוש העץ? באילו כלים להשתמש ועוד?
על ידי sirabs » 16 פברואר 2013, 21:39
שלום, אני עומד בפני התלבטות ורציתי לשמוע את דעתכם בנושא.
אני רוצה להתחיל לחרוט. ביררתי על קורסים ורציתי להתחיל אחד שעלותו היא 3500 שח.
אבל חשבתי- קורס חריטה בלי אפשרות לחרוט בעצמך בבית לאחר מכן הוא חסר משמעות. לכן, בנוסף על הקורס יהיה מאד הגיוני ואף הכרחי להוציא את אותו הסכום או אפילו גדול ממנו על מחרטה ומפסלות.
לכן התחלתי לחשוב על לימוד עצמי בבית- להשקיע את 3500 השקלים בציוד, ללמוד בבית בעזרת יוטיוב, (ואולי שיעור או שניים מחבר חרט)
אם בהמשך ארצה יותר מקצועיות תמיד אוכל ללכת לקורס למתקדמים.
והשאלה בקיצור- האם את הבסיס של החריטה ניתן ללמוד לבד? האם ניתן להגיע לרמה מספקת גם בלי קורס? אם כן, אני מניח שאבחר לא ללכת לקורס ולהוציא את הכסף על ציוד לחריטה.
מה אומרים???
*אני מניח שהרבה עמדו בפני השאלה הזו, אז יש כבר ניסיון בעניין לחלקכם, ניסיתי לחפש תשובות בפורום לשאלתי אך לא מצאתי.
-
sirabs
- סופר משתמש
-
על ידי haimh » 16 פברואר 2013, 23:28
אני התחלתי לחרוט לפני 3 חודשים - נדלקתי על נושא החריטה והייתי בדיוק במצב שלך.. לרכוש מחרטה בלי לדעת וללמוד לתפעל אותה.. או בכלל לראות שבמעשה זה מעניין אותי כמו שאני חושב.. הפתרון שלי היה לעשות 10 שעות של מיני קורס.. יותר הצגת המחרטה, תפעול והבנה של הכלים ובטיחות וכן תרגול והכנתי צלוחית קטנה.. זה עלה 700 שח אצל שעיה גור בקרית מוצקין.
ולאחר שראיתי שהנושא באמת מעניין אותי רכשתי מחרטה (2100 שח) פוטר (1000) מפסלות (700) ותאמין לי שיש עוד הוצאות (אמצעי בטיחות, שמנים שונים, ניירות לטש, משחזת, מסורים, מקדחות, מקדחים..... אין סוף) בסך הכל זה לא רחוק מהתקציב שלך..
רשית הקניות שלי עדיין ארוכה אבל קורס מעמיק יותר בהחלט נמצא שם! וזאת ללא קשר לכמות עצומה של ידע שניתן ללמוד מיוטיוב. מורה טוב שווה כל שקל.
אני חושב שחובה לעבור הדרכה כלשהי לפני שמתחילים - זו מכונה ששימוש לא בטוח עלול לסכן אצבעות, פנים וכו..
וזה אחלה תחביב 
-
haimh
- משתמש ותיק
-
על ידי ranshara » 17 פברואר 2013, 02:18
לדעתי חייב קורס כל שהוא לפני שמתחילים להקניית יסודות עבודה ובטיחות.
אני עשיתי את הראשון אצל יחיאל מטלון (4 מפגשים) ואח"כ אצל דני וגנר בנופית (10 מפגשים).
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי dudi » 17 פברואר 2013, 02:46
אני הלכתי לשכן שיש לו מחרטה כדי שיסביר לי באופן בסיסי מה עושים עם כל מפסלת, איך משחיזים, באיזה מהירויות עובדים ובעיקר כללי בטיחות.
משם המשכתי לבד עם עיצות של חברי הפורום וחברים אחרים וקצת יוטיוב.
ללימוד עצמי יש יתרונות וחסרונות. הרבה כשלונות בדרך ומצד שני חדוות הגילוי.
אם יש לך תקציב רק ל או מחרטה או קורס אני הייתי הולך על האופציה של מחרטה.
בהצלחה!
-

dudi
- סופר משתמש
-
על ידי sirabs » 17 פברואר 2013, 08:02
תודה רבה על דעתכם.
כיוון שכבר עברתי שיעור חריטה אחד, שעסק כולו בנושא הבטיחות ועמידה מול המכשיר ותפעולו (הכרת החלקים וכו'- זה היה שיעור ניסיון), נראה לי שבאמת אוותר כרגע על קורס, ואולי בהמשך כשיהיו יותר תקציבים אלך לאחד.
טוב, אז עכשיו אני רק צריך לרכוש מחרטה ומפסלות (את יתר הדברים שהזכרת ברובם כבר יש לי מכיוון שאני עוסק בנגרות כחובבן קודם לכן). טיפים? טעויות נפוצות ברכישות ראשונות? אשמח לכל עצה.
-
sirabs
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 17 פברואר 2013, 20:13
אענה לך מנקודת מבט של מתחיל כאשר חלק מן הדברים נכתבו ע"י אחרים.
רכשתי מחרטה משומשת לפני מספר שנים. רק לפני כחצי שנה התחלטי לחרוט.
לפני שהעלתי את חתיכת העץ הראשונה למחרטה, בניתי מיתקנים להשחזת הכלים, אני לא טוב בהשחזה ביד חופשית. במקביל הזמנתי ספר מחו"ל. אחר-כך התחלטי לבנות כלים בעזרת חבר נפח. התחלתי לחרוט מבלי שהיתה לי תפסנית, כולל קערות, צלחות וידיות לכלים. בניתי לי גם תפסנית מסוג Longworth ובמקביל רכשתי תפסנית 4 לחיים.
צעדים ראשונים הודרכתי ע"י חרט בעל נסיון רב שנים. כיוון שאני עוסק בתפעול של מכונות אני מודע היטב להיבט הבטיחותי שהוא מעל לכל. בהתאם לכישוריך ומיומנויותיך קבל את ההדרכה המתאימה. אני לא בעד קורס יסודי וארוך. ניתן ללמוד הרבה מספרים, אינטרנט ובעיקר נסיון.
יש כל כך הרבה היכן להשקיע, חריטת עץ היא בור ללא תחתית, אז התחל דוקא מן הציוד מבחינת השקעה כספית.
כפי שבודאי הבנת, ניתן לחסוך הרבה כסף ולהוסיף הנעה ע"י עשיה עצמית בתלות בכישורים, המיומנויות ולא פחות - סוג החברים שיש לך.
מאחל לך הצלחה והנעה רבה!
נ.ב. - אינני מרגיש בר סמכא להמליץ לך על מחרטה, מה שכן, בדוק גם ביד 2.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי umi » 18 פברואר 2013, 01:50
אם הבעיה היא תקציב, לקורס ו-או לכילים, אז בשלב ראשון כילים, כולל מחרטה בשלב ראשון קטנה כמו JET 10-14. חשוב ביותר הדרכה מחבר או אחר כדי להתחיל אבל יש הרבה מאד קישלונות בדרך והקישלונות האילה יכולים לגרום לך להפסיק לחרות, תלוי באופי שלך, לכן..קורס בסיסי אצל מורה שמלמד חריטה או חיוני. אתה לא לומד את הכל אבל אתא מקבל בסיס מוצק שממנו יוכול להמריא. כך היה אצלי. הספרים כן עוזרים , אבל צריך ריכוז רב, אני למדתי להשתמש ב SKIU רק מספר והלך לי טוב, כי בקורס שעשיתי לא למדנו על שימוש במיפסלת זו. גם אחרי הקורס לא הכל הולך כל כך טוב אבל אתא לומד להתודד עם הקשיים כי יש לך בסיס. כאשר אתה מברר מחיר אצל מורה לחריטה מסויים: תבקש אנחה, אם למורה אין מספיק תלמידים, יתכן שהוא יעשה לך את ההנחה. שווה כל שקל !!. זאת דעתי, על סמך ניסיון גם עם חריטה ללא לימוד וחריטה אחרי קורס של 10 פגישות, הבדל עצום.
בהצלחה רבה.
מאיפו אתה ?
-

umi
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 18 פברואר 2013, 21:24
UMI תודה על העצות, אני מחיפה.
אולי לא הבנת את דברי, יש לי מחרטה, התחלתי לחרוט, קבלתי הדרכה וכו'.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי umi » 18 פברואר 2013, 23:20
UMI תודה על העצות, אני מחיפה.
אולי לא הבנת את דברי, יש לי מחרטה, התחלתי לחרוט, קבלתי הדרכה וכו' שלום אלכס, יש כאן אי הבנה: כל מה שכתבתי לא התכוונתי אליך אלה על SIRABS שהתחיל עם השאלות. מי אני שאתן לך עצות.
-

umi
- סופר משתמש
-
על ידי sirabs » 19 פברואר 2013, 23:52
תודה על התגובות. כבר הודעתי שאני לא מגיע לקורס, מחפש מחרטה (אלכס- אשמח לשמוע המלצות או הצעות) ומפסלות (כדאי לקנות מפסלות HSS נכון? זה מה שהמורה אמר בשיעור הראשון של הקורס (שהיה שיעור ניסיון בשבילי).
אני מירושלים.

-
sirabs
- סופר משתמש
-
חזור אל חריטה, גילוף ופיסול בעץ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים
|