שלום,
אני מתכנן להתקין לשולחן במטבח פלטת בוצ'ר בלוק מעץ אלון (140*90).
רציתי לשאול באיזה לכה כדאי לצפות את המשטח ואם תהליך הצביעה מסובך?
תודה,
אור
צביעת בוצ'ר בלוק - אלון
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
צביעת בוצ'ר בלוק - אלוןשלום,
אני מתכנן להתקין לשולחן במטבח פלטת בוצ'ר בלוק מעץ אלון (140*90). רציתי לשאול באיזה לכה כדאי לצפות את המשטח ואם תהליך הצביעה מסובך? תודה, אור
Re: צביעת בוצ'ר בלוק - אלוןיש כמה אפשרויות כגון לכה שקופה או מגוונת או מריחת שמן.
לגביי לכות מקצועיות יש הרבה סוגים החל מחד רכיבי ודו רכיבי, לכות על בסיס מים, פוליאורטיניות ואקריליות (אלה הסוגים שאני מכיר) אני אישית ממליץ על מריחת שמן איכותי, יותר נוח ופשוט לביצוע בלי כלים מיוחדים. בעיקרון לכה נותנת הגנה יותר חזקה בשחיקה ועדיף לכה דו רכיבית מבחינת חוזק על פני לכה חד רכיבית, אולם במין משטח שכזה במטבח הייתי הולך על שמן מכיוון שהמשטח צפוי למכות ושריטות והדבר נראה לעין יותר מאשר במשטח משומן, גם קל יותר לחדש משטח משומן מאשר צבוע בלכה. (אם זה היה שולחן הייתי צובע בלכה) יש שמנים כאלו שמיועדים למשטחים בדומה לדק רצפה שמורחים אותו בשמן, אגב איקאה מוכרת בקבוקוני שמן למשטחים במטבח אבל אני מניח שיש שמנים יותר איכותיים משל איקאה. מקווה שעזרתי
Re: צביעת בוצ'ר בלוק - אלוןממליץ מאד על לכה שקופה על בסיס מים, ובמספר שכבות (3-4).
לכה שקופה, כיוון שבעיני זהו חטא לגוון את האלון. לכה פוליריטנית (דו רכיבית) היא חזקה מאד, אך לצד חוזקה, היא גם מתפוצצת לכשהיא מקבלת מכות חזקות. לכה על בסיס מים, תאפשר לך לתחזק את את הלוח עם השנים. ואין מצב שהיא תתפוצץ לכשהולחן יקבל מכה. אני אישית עבדתי עם לכה ע"ב מים, שאותה רכשתי אצל חי פלח (כפר נטר). זו לכה מצויינת, חזקה מאד, ובמרקם מט אשר מעניקה הגנה מצויינת לשולחן סלון אותו בניתי. היישום היה בהברשה. לא ממש אוהב שימוש בלכות פוליריטניות, ואגב - השימוש בלכות דו רכיביות נאסר לשימוש בכמה ממדינות מערב אירופה. אם תחליט על לכה ע"ב מים, אל תרכוש את אילו שבחנויות הרגילות. בעיני - הלכות בטמבוריות הן לכות נחותות. חייב לציין לטובה את הלכות של יעקובי .
Re: צביעת בוצ'ר בלוק - אלוןאין לי בעיה להשקיע בלכה איכותית.
אתה יכול לציין את השם של הלכה שהזכרת פה? יש סוגים ? מבריק ? מט? אני גר קרוב לכפר-נטר כך שאין לי בעיה לקפוץ לשם. אור
Re: צביעת בוצ'ר בלוק - אלוןאני חושב, שמדובר על לכה אותה הוא רוכש מגוונים - אך לא בביטחון מלא.
הלכה היא בגימור מט. ממליץ כי תתקשר אליהם או תשלח מייל : http://woodstudio.co.il/
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים | |||||